Друга ліга: хто може представити Сумщину?

Не за горами старт Другої ліги, який пройде приблизно за тією ж схемою, як і роком раніше. Спочатку команди будуть розділені на підгрупи, де буде враховано регіональний принцип, а вже після зіграють плей-офф. Ми вирішили проаналізувати можливість представників Сумщини зіграти в цьому чемпіонаті.

«Локомотив» (Конотоп)

Минулорічний переможець сумської групи, який впевнено вийшов у плей-офф і лише з-за нещасного випадку, а вірніше суддівської помилки, не пройшов представників Дніпра. Варто, звичайно ж, відзначити і те, що після впевненої перемоги на виїзді, Ожог і Ко, мабуть не налаштувалися належним чином на домашню гру з «М'ясною традицією» і самі загнали себе в ту складну ситуацію, з якої вже не змогли вийти. За попередньою інформацією, «Локомотив» планує представити Конотоп на всеукраїнському рівні і поступово починає готується до Другої ліги. Навіть якщо команда збереже свій склад, в будь-якому випадку, посилення необхідно, щоб не зупинятися на торішньому результаті.

«СумДУ-U19» (Суми)
«СумДУ-U19» – це те, заради чого замислювалася Друга ліга в принципі! Та команда, складена з молодих гравців, отримала безцінний досвід протистояння з більш майстерними командами, граючи, як проти «Сумихімпрому-СДПУ» і «Локомотива», при повних трибунах. Те, що перша команда «СумДУ» зіграє в Першій лізі чемпіонату України – це факт, а от про участь молодіжної команди в турнірі рангом нижче ще поки питання відкрите. У будь-якому випадку час ще є, і якщо досвід минулорічного участі виявиться корисним, то ми повинні побачити «студентів» у справі.

«Рятувальник» (Ромни) 
«Рятувальник» – потенційний дебютант Другої ліги, однак говорити про це доводиться з почуттям якоїсь емоційної незадоволеності. Адже роменчани кілька років поспіль грали в турнірі рангом вище, і грали досить не погано, підтвердженням чого стало запрошення для ряду гравців спробувати свої сили в чемпіонаті Екстра-ліги. Брати Радченки перейшли в «Епіцентр К Авангард» (Одеса), там же може виявитися і воротар-бомбардир Козаченко. А найкращого бомбардира Першої ліги минулого сезону Андрія Анцібора бажали бачити у своєму складі половина команд «Вишки», однак Андрій віддав перевагу виступам у великому футболі. У такій ситуації керівництво прийняло рішення зробити крок назад, щоб потім зробити два вперед. Ігореві Саливону належить наполегливо попрацювати над посиленням команди, адже інше завдання, ніж виграти Другу лігу, навряд чи буде стояти перед командою.

«Сумихімпром-СДПУ» (Суми) 
«Сумихімпром-СДПУ» так само, як і «СумДУ», будує свій склад в основному на студентах ВУЗу. А ось чого не вистачає молодій команді Гладова-Кравченка, так це ще одного-двох досвідчених гравців, які б змогли перенести тренерські ідеї на майданчик. На відміну від «Політеху», у «Сумихімпрому-СДПУ» стоять завдання не тільки дати можливість зіграти молоді, а й конкретно досягати певних цілей. І мета виходу з групи – це не межа мрій для керівництва команди. Знову ж таки, ні одних ні інших ми не побачили у літньому чемпіонаті м. Суми, тому й говорити, в якому стані зараз знаходиться команда, важко. Безумовно, у команди вже є необхідний досвід виступів на всеукраїнському рівні, є кваліфікований тандем заслужених тренерів України Володимира Гладова та Ігоря Кравченка, і звичайно ж, амбітне керівництво, яке намагається зробити все, для досягнення поставлених завдань. Прогнозувати який результат, зараз немає сенсу, головне побачити команду на старті чемпіонату!

«Технологія» (Суми)
Ще один потенційний учасник Другої ліги, якого ми повинні були побачити ще в тому році, однак через низку причин, на яких зараз зупинятися не будемо, команда у Другу лігу не заявилася. Однак, те, що «Технологія» не те, що має, а просто зобов'язана грати в цьому році на всеукраїнському рівні – це вже навіть не питання, це повинно бути твердження. Для цього у «технологів» є все. Команда явно переросла міський рівень, підтвердженням чого стала друге поспіль чемпіонство у Суперлізі чемпіонату м. Суми, де так само брали участь «СумДУ» і «Рятувальник». Чимало гравців «Технології» мають великий досвід виступ не тільки у Першій, а і у Вищій лізі чемпіонату України, тому де-де, а у Другій лізі здивувати їх буде вкрай складно. Відповідно, і завдання просто заявитися і пограти навряд чи буде стояти, адже перед такою командою повинні бути найвищі цілі. Що ж, чекаємо остаточне рішення від керівництва команди, і сподіваємося побачити ще одного боєздатного представника Сумщини.

«Lex-VSK» (Суми)
Поки що це тільки з ряду припущень, а чому б і ні? «Lex-VSK» вже має непоганий досвід участі у всеукраїнських турнірах. Команда була учасником Елітного фіналу АФЛУ, а також вже є постійним учасником представницького турніру «Odessa Open Cup». Ну і найголовніше про склад, на літньому чемпіонаті міста на майданчик у команди виходили Карацюба, Лісниченко, Анцибор, Катеринін та ін. Погодьтеся, вельми і вельми не погано, адже є ще відомі сумському вболівальнику Захарченко, Макаров, Шепель...Список можна продовжувати. Питання в іншому, чи зможуть «юристи» зібрати всіх цих виконавців взимку, а якщо зможуть, то і питання участі у Другій лізі може бути вельми актуальне.

«Food Centre» (Суми)
Як і у випадку з «Lex-VSK», це теж з розряду - може бути. У «Food Centre» для цього є вже більш ніж 50, а може навіть 60 % - це граючий тренер Олег Хавренко. Представляти цю людину навряд чи варто. На тому ж Літньому чемпіонаті м. Суми Олег, як і в кращі роки, демонстрував неймовірні «сейви», ще раз підтвердивши свій високий клас. Так само «Food Centre» має вельми амбітного і емоційного президента, який так само може задатися питанням, а чому б і ні? Звичайно ж, говорити про участь у Другій лізі, можливо, зарано, адже «Food Centre» дуже молода команда, яка існує близько року, проте вже встигла заявити про себе в сумському футзалі. Що ж, час для прийняття рішення ще є, і чекаємо ці рішення з нетерпінням!

P. S. Звичайно, всі будуть тільки раді, якщо раптом якась інша команда з області прийме рішення зіграти у Другій лізі. Програвших у такій ситуації точно не буде!

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу Сумщини

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!