Андрій Федюк: "Україна багата на таланти, трохи терпіння, і з'являться нові Косенки, Мансурови, Москвичови та Корідзе".

Про минулий сезон для "Енергії", плани на майбутнє та нелегкі часи в інтерв'ю "Українському Форпосту Спорту" розповів капітан та рекордсмен за кількістю зіграних матчів у складі львівської команди Андрій Федюк.

- Емоції вже вляглися після прикрої поразки у фінальній серії з "Продексімом"? Оціни виступ команди в минулому сезоні.
- Насамперед, оцінювати не мені. Для цього є тренер та керівництво команди. Цей сезон для нас був трішки нестабільний. Не дуже добре зіграли в Кубку УЄФА та Кубку України, але якщо брати чемпіонат в загальному, то коли потрібно було, ми вийшли на пік своєї форми, якраз навесні. Запам'ятались матчі з "ХІТом", коли ми переламали хід подій і все таки пройшли надзвичайно сильного суперника. І, звичайно, матчі з "Продексімом", який за рахунок божевільної самовіддачі та прагматизму відібрав у нас чемпіонство. Для команди це був шок, тим паче на власному майданчику.

- На днях команда розпочала підготовку до сезону. В міжсезоння "Енергію" залишили три ключові гравці (брати Грицини та Роман Кордоба - ред.). Чи відчувається їх відсутність на майданчику під час тренувального процесу?
- Так, команду залишили класні кваліфіковані гравці. А на скільки їх буде бракувати - покаже лише час.

- Щоб підтримувати конкуренцію і уникнути ігрової кризи, завжди необхідна ротація. Натомість ряди команди поповнив лише Антон Лясковський із "Урагану". На твій погляд, ще якась позиція потребує підсилення? Чи чекають "Енергію" ще придбання?
- Так, все вірно, яких би результатів команда не показувала, потрібна "свіжа кров". Повинні приходити гравці, вносити щось нове в команду, нові ідеї, креатив, таким чином команда розвивається, ну і, звичайно, вони повинні відповідати рівню команди "Енергія". А здорова конкуренція ще нікому не завадила, команда від цього тільки виграє. Думаю, що керівництво працює над підсиленням, ще є трішки часу.

- Керівництво вже встигло озвучити завдання перед командою на наступний сезон?
- З тих пір, як ми взяли свої перші медалі у 2006 році, завдання на сезон завжди однакові - це максимум! "Енергія" - це бренд. Це топ-команда України і, звичайно, цілі у команди найвищі. Мотивації нам не бракує.

- Футзал останні 2-3 роки був чи не єдиним видом спорту, де в плані гри та інтриги, не було відчутно кризи. Проте, в це трансферне вікно український чемпіонат покинуло безліч високоякісних гравців. "Локомотив" взагалі припинив виступи в Екстра-лізі. Як зміниться рівень вітчизняного футзалу після цього?
- Звісно, звістка про "Локомотив" це був грім серед ясного неба. Будемо все таки сподіватись, що "Локомотив" пройде ці труднощі і повернеться до когорти кращих команд України. Щодо відтоку гравців, безперечно, це мінус. Натомість у підростаючого покоління з'явиться більша можливість проявити себе. Я не вважаю, що все так погано. Скоріш за все, це тимчасові труднощі, які потрібно пройти, перетерпіти, все налагодиться. Україна багата на таланти. Трохи часу і з'являться нові Косенки, Мансурови, Москвичови та Корідзе.

- Ти абсолютний рекордсмен за кількістю матчів у зелено-білій футболці. Їх на твоєму рахунку 317. Щодо голів, то ти у воротах суперників розписався рівно 100 разів, а це 4-ий показник у команді. Який гол і матч стали найпам'ятнішими на даний момент у твоїй ігровій кар'єрі?
- Багато було цікавих голів. Одразу на думку спадає перший гол за "Енергію" команді "Суми-Газ". Проте, ще запам'ятався гол у ворота "Шахтаря", якщо я не помиляюсь, це був наш "золотий" сезон. Ми грали вдома і поступались 0:3. Саме я зрівняв рахунок у матчі, і згодом Андрій Паршиков вирвав для нас перемогу. Це були незабутні емоції. "Шахтар" - зіркова команда, кількаразовий чемпіон України, зал був переповнений, трибуни просто шаленіли, такі речі не забуваються. А щодо матчу, то це, мабуть, гра проти львівського "ТВД", перемога 3:1 у 2007 році, коли ми оформили наше перше чемпіонство ще за 5 турів до кінця чемпіонату! Це був незабутній сезон.

- Дякуємо, що знайшов час, щоб відповісти на питання та бажаємо вдалого виступу в новому сезоні.
- Дякую за побажання. Постараємось у наступному сезоні більше тішити наших вболівальників.

За матеріалами інтернет-спільноти "Український Форпост Спорту"
Фото: НФК "Ураган" (Івано-Франківськ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!