Дмитро Литвиненко: поєдинки між Локомотивом та Енергією – протистояння двох гарних команд

Капітан «Локомотив» Дмитро Литвиненко розповів прес-службі харківського клубу, як йде підготовка команди, як вливаються в колектив новачки, і який настрій «Локо» на Суперкубок України й сезон в цілому.

- «Локомотив» виграв турнір В. Водяна в Одесі. На Ваш погляд, як капітана команди, як пройшов цей турнір?
- Для нас це був перший ігровий турнір, і тут завдання ставилися перед нами багатопланові – це награвання зв'язків, четвірок. Але і завдання перемагати ніхто не відміняв. Так що, все склалося.

- Команду в міжсезоння покинув ряд гравців, але вливаються в колектив нові. Як проходить процес адаптації?
- Я так скажу, що останні два роки у нас була, як кажуть, невелика плинність – гравці приходили та йшли. Але сьогодні основний кістяк в команді збережений, і це, як мені здається, дозволяє новачкам безболісно влитися в команду. І досить швидко. Я вже бачу, що вони відчувають себе цілком комфортно.

- Вже 13 серпня сезон розпочнеться матчем за Суперкубок в якому «Локомотив» зіграє з «Енергією». Ми пам'ятаємо кінцівку минулого сезону... Як настрій на першу гру нинішнього?
- У нас настрій самий серйозний. І це навіть не залежить від суперника – «Енергія», або як в минулому році була «Манзана». Це гра за титул, і неважливо хто у тебе в суперниках. Та протистояння «Локомотива» і «Енергії» в останні роки стало особливо гострим. Але в будь-якому випадку це буде гідна гра двох гарних команд.

- У зв'язку з кадровими змінами у складі «Локомотива» змінилися цілі і завдання на сезон?
- До нас у цьому сезоні прийшли гравці, які вже грали на високому рівні. І я переконаний, що ми у цьому році будемо тільки додавати і ставати ще сильніше. У будь-якому випадку ми ставимо перед собою завдання – перемога в чемпіонаті України. У нас також стоїть і перспективне завдання знову грати на міжнародній клубній арені, а це в нашому виді спорту дає тільки перемога в чемпіонаті країни.

- Те, що команда в цьому сезоні не виступає у Кубку УЄФА це може в якійсь мірі, допомогти «Локомотиву» безпосередньо зосередитися на іграх національного чемпіонату та Кубку України?
- Час покаже. Не варто забувати, що графік міжнародних ігор національної збірної дуже насичений. А я впевнений, що багато гравців нашого клубу будуть викликатися в збірну. А грати на кілька фронтів - це дуже нелегко. Я по собі знаю. Не в ігровому плані, а в плані переїздів і відстаней. Те, що багато ігор – не страшно. Роз'їзди завжди вимотують і у фізичному, і в емоційному плані. А те, що в цьому році ми не граємо в Кубку УЄФА – це також питання, відповідь на яке дасть лише час. Але у нас є найголовніше – спільне бажання нашої команди повернутися в Кубок УЄФА. 

За матеріалами офіційного сайту МФК «Локомотив» (Харків)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!