Ігор Борсук: «Готуємось до чергової важкої битви з «Продексімом»

Вже наступного тижня матчем за Суперкубок України офіційно відкриється футзальний сезон 2017/2018.

Один з учасників цього поєдинку, київський «ХІТ», продовжує підготовку до старту в новому сезоні у Бердянську на традиційному навчально-тренувальному зборі. Капітан столичної команди Ігор Борсук розповів про перемогу в передсезонному турнірі «Кубок Губернатора» в Запоріжжі, підготовку до матчу за Суперкубок проти «Продексіма» та новачків команди.

- Ігоре, наші вітання команді з першим трофеєм сезону!
- «Спасибі» величезне Запоріжжю та організаторам за теплий прийом і чудово проведений турнір! У цих трьох матчах наш тренер награвав різні поєднання четвірок, і кожна гра давала Олегові Лук'яненку їжу для роздумів.

В першій грі ми діяли трохи скуто, та й суперник був хороший – «Титан-Зоря». Вони вже провели кілька матчів до цього, а у нас це була стартова гра сезону. Хоч і товариська зустріч, але ви бачили – боротьба була, як ніби вже чемпіонат йде. Було важкувато, але ми впоралися з цим і перемогли.

У другій грі проти «Юні-Ламана» спочатку було теж непросто, але потім гра давалася легше, коли у нас вже почалося щось виходити.

Ну, а в третій грі, чесно кажучи, позначилася втома, крім того «АРПІ» налаштувалися на матч проти нас здорово, плюс трибуни їх гнали вперед, вони були заведені, заряджені, так що вважаю, що нічия закономірна.

Тим не менш, ми перемогли на цьому турнірі, і звичайно, приємно починати сезон з перемог, нехай це і товариський кубок був, але нам це дасть позитивний імпульс і впевненість у своїх силах. Ми з гарним настроєм готуємося до Суперкубка України проти «Продексіма», адже для нас дуже важливо виграти перший трофей сезону, і ми покладаємо великі надії на цей матч.

- Чи стала для вас несподіванкою перемога «Продексіма» в Екстра-лізі у минулому сезоні?
- Я вважаю, що в минулому сезоні чотири команди, які грали в півфіналі - «Локомотив», «ХІТ», «Продексім» і «Енергія» - були рівні. Але херсонська команда за рахунок організованої оборони, за рахунок класної гри воротарів заслужено стала першою. Так що, все по ділу.

- Які сильні сторони «Продексіма»?
- Це бойова команда, з характером, вони нав'язують боротьбу по всьому майданчику. Хлопці досвідчені, пограли на високому рівні, б'ються один за одного. Плюс їх тренер Ігор Москвичов грамотно підказує. Дуже важко зламати їх оборону – якщо пропускаєш гол-два, то дуже важко відігратися.

У минулому році у нас з ними всі ігри бойові вийшли, вдома ми їх 2:1 переграли, а на виїзді 0:0 зіграли. Та й у Кубку України важкі матчі були з ними — вдома, хоч і 4:2 перемогли, але два голи буквально на останній хвилині ми забили. А на виїзді програвали 0:1, і Сашко Корнійчук два м'ячі забив, коли вони в п'ять польових грали. Тому готуємося до чергової важкої битви, нам потрібно брати трофей, а то набридло вже другими бути. Хочеться підняти трофей над головою.

- Цього літа до «ХІТа» приєдналися чотири новачка...
- Насправді, новачки — це тільки на словах. Ці хлопці пограли на найвищому рівні. Микита Тменов і Женя Смоловик за кордоном грали, Максим Літвінов виступав у харківському «Локомотиві», і це багато про що говорить. А Женя Жук – відомий футболіст для столичних уболівальників. Просто нам потрібний ще час, щоб притертися один до одного, зігратися, знайти взаєморозуміння на майданчику. І я бажаю цим хлопцям, щоб вони скоріше влилися в колектив, старалися, вирішували, забивали і допомагали нашій команді. Попереду дуже багато роботи. І зараз тут, у Бердянську, на нашому традиційному азовському зборі, ми посилено ведемо підготовку до старту сезону, адже вже в найближчий вівторок, 12 вересня офіційно відкривається сезон 2017/2018, де ми зіграємо за Суперкубок проти чинного чемпіона «Продексіма», і я хотів би запросити всіх столичних уболівальників підтримати «ХІТ» у цій битві. Наш клуб організовує трансфер автобусом для вболівальників у Бровари, інформацію можна знайти на нашому сайті. Підтримка наших уболівальників – це додатковий стимул для нас у цій непростій, але дуже цікавій битві!

За матеріалами офіційного сайту ФК «ХІТ» (Київ)
Фото: МФК «АРПІ» (Запоріжжя)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!