Ігор Москвичов: «У протистоянні з «Локомотивом» для нас буде важливим результат»

Напередодні старту півфінальної серії плей-офф Екстра-ліги «Продексім» - «Локомотив» головний тренер херсонської команди Ігор Москвичов розповів про підготовку та очікування перед зустрічами з харків'янами.

Вже сьогодні «Продексім» зіграє перший матч 1/2 фіналу Екстра-ліги з «Локомотивом», який команда Ігоря Москвичова на професіональному рівні поки не перемагала.

— Що зараз важливіше для «Продексіма» — ігрова або психологічна готовність?
— У даному протистоянні з «Локомотивом» для нас в першу чергу важливий результат. Ми хочемо успішно зіграти і домогтися поставленої задачі — зараз це важливіше, ніж красива гра чи інші моменти. Так, можливо, вболівальники і глядачі від цього щось втратять, але зараз результат важливіше.

— За час гри в Екстра-лізі «Продексім» жодного разу не вигравав у Локомотива. Цей факт не тяжіє над вашою командою?
— Ні, абсолютно. У даній ситуації в деякій мірі ми навіть раді цьому. Раніше у нас був подібний випадок з серією пенальті: кілька матчів поспіль у різних турнірах ми не могли перемогти в серії післяматчевих ударів, і лише в поєдинку чвертьфіналу з «Соколом» вирвали перемогу по пенальті. І разом з цим переграли «Сокіл» і пройшли далі.

Також і тут, після серії невдач ми вперше можемо перемогти «Локомотив», і налаштовуємося тільки на це. Ми готуємося і здобути першу перемогу над харків'янами, і виграти саму серію — психологічно наш колектив до цього готовий повноцінно. А гра вже покаже, як воно буде.

— Що буде важливим у самій грі?
— Хто скористається помилками суперника, правильно обере тактику і розумно розподіляє сили на всі матчі, той і переможе в серії. Тут багато дрібниць і нюансів, які не можна не брати до уваги.

— Який досвід попередніх зустрічей з «Локомотивом» корисний для «Продексіма»?
— Уважно проаналізувавши минулі матчі, я виніс для себе кілька корисних речей і побачив ряд помилок, які ми робили раніше. В першу чергу, нам треба врахувати, як багато ми пропускали від харків'ян і як мало їм забивали. Так, була і перша гра 1:7, однак, по суті, її не варто брати до уваги (адже це був пробний захід). Але дуже суттєва різниця забитих-пропущених — великий мінус для нас. І зараз ми вже досконально розібрали суперника, і знаємо, як грати проти цієї команди. Тепер ми змінимо нашу гру, щоб спробувати зіграти краще.

— У зв'язку з цим можливі зміни в четвірках?
— Ні, склад порушувати не будемо. Зробимо наголос на тактичні моменти, можливо, десь більше закриємося, через що гра втратить у видовищності. Але, як я вже говорив, в даному випадку для нас на першому місці стоїть результат.

— Чи вдалося підготуватися до матчів півфіналу у всіх напрямках?
— Більше «ні», ніж «так». Останнім часом нас переслідувала низка проблем зі складом, через що фактично не було нормального тренувального процесу. В деякі періоди в команді працювало 8 чоловік... Тому виникали різні нюанси. Але нам нема чого скаржитися — такі ж проблеми були і у «Локомотива». Зараз же головне, що ті люди, які працювали в цей час, багато в чому підтягнулися, і команда дійсно стала сильнішою.

— До матчів півфінальної серії «Продексім» підходить в оптимальному кадровому стані?
— На жаль, дві людини випадають зі складу — це Андрій Чуднов та Дмитро Федорчеко. У Чуднова надрив м'яза, і поки ми не знаємо, чи буде він грати в перших матчах. Ну, а Федорченко досі заліковує стару травму хрестоподібних зв'язок.

Але перед матчем мене більше турбувало не це або ігрова підготовка, а загальна підготовка до поєдинків. Адже під питанням було проведення матчів і приймання «Локомотива». Зокрема, були великі проблеми з ігровим залом. На жаль, ми граємо не у власному залі, і через зайнятість майданчики іншими змаганнями питання з організацією матчу вирішувалися дуже непросто. Ситуація дійшла до того, що до вівторка (25 квітня) ми не знали, чи будемо взагалі грати з «Локомотивом» обидва матчі. Але пізніше складність полягала в проведенні другого поєдинку в неділю...

Так, це дуже неприємні моменти, і такі питання треба вирішувати заздалегідь. Можливо, ми ще не такий великий клуб, щоб легко і просто розбиратися з подібними проблемами. Втім, тут і не все залежало від нас. Звичайно, це наші труднощі, але все-таки було прикро бачити звинувачення на нашу адресу, мовляв, ми не змогли або зробили не так... Але трапляються і такі моменти в житті. Добре, що наш президент зумів вирішити це дуже важке питання, щоб матч відбувся за графіком і команда змогла поборотися за фінал Екстра-ліги.

За матеріалами сайту Sport Arena
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!