Іван Скіцко: Завдання на сезон – комплект нагород та Кубок України

Крок за кроком футзальний сезон зразка 2016/2017 рр. наближається, тож команди у посиленому режимі готуються до старту нового чемпіонату. Не виняток й івано-франківський "Ураган", для якого вже позаду левова часта підготовки. У понеділок вчора "ураганівці" повернулися із чорноморського узбережжя, де провели двотижнений навчально-тренувальний збір та взяли участь у передсезонному турнірі. Тож прес-служба НФК "Ураган"  поспілкувалася із Іваном Скіцком, і дізналася, чим повняться робочі будні його підопічних.

- Розкажіть, як загалом пройшли навчально-тренувальні збори?
- Навчально-тренувальні збори пройшли добре, і головне, що все, що було заплановано вдалося - і в плані фізично-функціональної підготовки, і адаптації новачків, і згуртованості колективу. Всі гравці були в однакових умовах, під контролем тренерського штабу, медиків, і сконцентровані тільки на роботі, що є головним плюсом. Звичайно, що є ще багато моментів, які потребують допрацювання, шліфування, але для цього у нас є ще три тижні.

- "Кубок Водяна" став першим бойовим передсезонним хрещенням. Третім місцем задоволені?
- Задоволений наполовину… Чому? Бо насамперед завдання ставили перед собою максимальні, і хотіли виграти турнір. До того ж, хлопці були налаштовані на перемогу, при тому всьому, що були на неймовірній втомі, бо збори були нелегкі. Щось вдалося, щось не вдалося, але задоволений, що дав шанс всім пограти, і побачити загальну картину. Хтось виправдав надії, хтось - ні, але по кожному гравцю є розуміння, яке є донесу до кожного індивідуально. Мені, як головному тренеру, цей турнір дав дуже багато відповідей.

- На турнірі в Одесі команда здобула дві індивідуальні номінації: Сергій Коваль став кращим бомбардир, а Вас відзначили кращим тренером, з чим і вітаємо. Приємно отримувати визнання?
- Однозначно, що приємно - будь-який приз є приємним. Сергій Коваль підтвердив нагороду своєю майстерністю, високим рівнем футбольних якостей, і те, що він - дійсно висококваліфікований виконавець. Він заслужив стати кращим в цій номінації.

А моя нагорода стала для мене, скажу відверто, неочікуваною. Як правило, вона дістається наставнику команди-переможця, але, вочевидь, організатори побачили нашу роботу. Це заслуга всього тренерського штабу, не моя особиста, і, звісно, команди. Але на разі мій головний пріоритет - здобувати нагороди для клубу.

- Кого ще ви б відзначили з "ураганівських" гравців?
- Стабільно на всякому рівні відіграв наш капітан - Роман Кіндратів. Андрій Сімка прихворів, тому зіграв тільки два матчі, але все-одно довів, як завжди, свою майстерність. Петро Шотурма тільки набирає потрібну форму, і ми тільки "підводимо" його під наше бачення гри. Знаємо, що в нього великий потенціал, і бачимо його старання. І зараз найважливіше хлопцям знайти порозуміння у нових четвірках. На рівні показали себе Зварич та Корсун, приємно вразила своєю грою молодь - Микитюк і Кефа. Від всіх інших футболістів ми очікуємо більших і кращих результатів.

Втім, на даний момент, найбільше претензій в мене до наших трьох воротарів. І питання не стільки в майстерності, бо бачу, як Владислав Корнєєв з ними працює, а до їхньої психології. Вони розуміють, що у нас високі завдання і яка відповідальність лежить на них…Тож будемо працювати…

- На збори "Ураган" поїхав у розширеному складі. Тобто ще варто очікувати певних кадрових змін?
- На збори ми поїхали й справді у досить таки розширеному складі - 19 футболістів, тож до початку сезону ще йде боротьба за місце в основі команди.

- Конкуренція велика?
- Конкуренція - шалена! Для деяких гравців питання стоїть не тільки потрапити в основу, а й в протокол матчу. Коли минулого року хлопці користали тим, що вони в будь-якому випадку вийдуть на поле, то тепер йде "боротьба" за місце. Кожен працює, бо розуміє, що тільки роботою він може довести тренеру, що саме він повинен грати. На тренуваннях всі викладаються на 100-110%.

- Вже готові зробити остаточний вибір для заявки на сезон?
- Загальна картина в мене є, є бачення по кожному футболісту, але зараз озвучувати не хочу.

- Як влилися в колектив новачки - Сімка, Шотурма і екс-"енергетик" Коваль?
- "Урагану" надзвичайно потрібне було підсилення, і я радий, що ми поповнили лави команди саме такими досвідченими гравцями. Андрію Сімці адаптація практично й не потрібна була, він просто після річної паузи повернувся в рідну команду. А Сергій Коваль настільки легко влився в колектив, що ми практично не відчули, що це новий гравець. Петру Шотурмі, мабуть, найважче, але, дивлячись на нього, мені імпонує, що він працює і готовий змінювати свій індивідуальний стиль під командну гру "Урагану".

- Цьогоріч в складі команди ми не побачили "дублерів"…
- Минулого сезону ми залучили в основу чотирьох гравців з "Урагану-2 КФВ" - Кефу, Шведа, Микитюка, Левандівського, тому на даний момент головне завдання для нас - дати шанс проявити себе цим молодим виконавцям, давати їм більше ігрового часу. Звичайно, що ми слідкуємо і за "дублерами", є перспективний футболіст Андрій Голей, якого б в подальшому хотіли залучити в основну команду. Але на разі ми вирішили зробити ставку на досвід.

- Як щодо "ураганівського" лазарету?
- На одному з тренувань травмувався Юліан Горбатий, тому на турнірі за рекомендацією лікаря ми вирішили його поберегти. Вдома він вже буде працювати із загальною групою. Прихворів Андрій Сімка, але вже все гаразд. Звичайно, в гравців були мікротравми, але на разі всі в бойовій готовності, і слава Богу вдалося уникнути чогось серйознішого.

- Далі на "Ураган" чекає ще кілька тижневих мікроциклів та два товариські спаринги… Що ще на допрацюванні?
- По-перше, ми повинні підвести команду в максимальному психологічному настрої і з максимальними фізично-функціональними показниками до перших ігор чемпіонату. Стартові поєдинки у нас з непростими суперниками, тому нам дуже важливо вдало розпочати сезон. По-друге, потрібно настільки згуртувати команду, щоб вона стала єдиним цілим, одним механізмом. Подальші товариські матчі мають теж прояснити ще кілька питань. 6 серпня ми у Львові зіграємо з "Княжим ринком", а за тижден, 13 серпня, вдома зустрінемося з "Кардиналом-Рівне".

- Більша частина підготовчого етапу вже позаду, настільки хлопці готові до сезону?
- Готовність на даний момент - 65-70%. До функціональної підготовки зауважень взагалі немає, тому залишається посилено готуватися над техніко-тактичними діями футболістів, і, звичайно, психологією.

- Чи вже готові говорити про завдання на наступний сезон?
- Завдання керівництвом клубу вже озвучені! Це - комплект нагород і Кубок України.

За матеріалами офіційного сайту НФК "Ураган" (Івано-Франківськ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!