Костянтин Кожанов: У новому сезоні основна ставка буде зроблена на молодих

У минулому сезоні луганська «ЛТК» переїхала до Києва, де, об’єднавшись з житомирсько-київським колективом «ІнБев-Полісся-НПУ», стала називатись «ЛТК-ІнБев-НПУ». За підсумками регулярного чемпіонату об’єднана команда посіла шосте місце у регулярному чемпіонаті та програла у чвертьфіналі майбутньому бронзовому призеру «Продексіму». Про те, як складався сезон для лугансько-житомирсько-київського клубу, нам розповів один з трьох президентів команди Костянтин Кожанов.

- Костянтине Леонідовичу, як Ви оцінюєте сезон 2015/2016 для «ЛТК-ІнБев-НПУ»?
- Я оцінюю його як непоганий. Були і гарні результати, і не дуже. Подекуди наша команда грала досить непогано. Але були і прикрі поразки. Тим не менш, завдання-мінімум – вийти у плей-офф – ми виконали. Тільки шкода, що не змогли виконати завдання-максимум – опинитися серед призерів сезону.

- Чи могла команда виступити краще?
- Я вважаю, що ми і так виступили на хорошому рівні. Чи могли ми пройти у чвертьфіналі «Продексім»? Теоретично – могли, але практично – давайте зважати на те, що у «Продексімі» грають досвідчені гравці, а нашим хлопцям не вистачило саме досвіду. Тому, вважаю, що програти «Продексіму» за підсумками трьох матчів чвертьфінальної серії – це не ганебно.

- Зараз «ЛТК-ІнБев-НПУ» залишили деякі провідні гравці. Чи була можливість їх втримати?
- З одного боку – звичайно, хотілося б, щоб вони продовжили виступати за «ЛТК-ІнБев-НПУ». Але водночас – їм треба прогресувати далі. Яскравий приклад – Максим Літвінов. Він зараз перейшов у «Локомотив», і для нього це буде хорошою можливістю заграти ще краще, прогресувати, щоб згодом отримати виклик до збірної України. Те ж саме стосується Максима Мануйленка, Павла Концеби та Артема Фаренюка, які перейшли у «Кардинал-Рівне». Вони отримали можливість прогресувати, і дай Бог, щоб вони там дійсно прогресували. Це природній процес, і це рано чи пізно мало статись. Але ми знайдемо, ким замінити тих, хто пішов. Зараз у складі нашої команди, як Ви знаєте, вже готуються до сезону Роман Бакум, Володимир Поночовний та Максим Концеба. Сподіваюсь, що вони зможуть нам допомогти у новому сезоні.

- Чи планується ще підсилення?
- Так, ми плануємо ще підсилитись. Зазначу, що підсилюватись плануємо кимось з досвідчених гравців.

- Які взагалі задачі на майбутній сезон стоятимуть перед «ЛТК-ІнБев-НПУ»?
- У нас буде практично оновлена команда, оскільки основна ставка буде зроблена на молодих гравців, які у минулому сезоні тільки адаптовувались до Екстра-ліги. Тепер їм треба буде ставати лідерами команди – такими, яким наразі є Віталій Дзюба. Щодо планів, то з ними ми ще не визначались. Однак, будемо робити все для того, щоб зіграти у плей-офф за підсумками регулярного чемпіонату.

- Костянтине Леонідовичу, Ви є одним з трьох президентів об’єднаної команди. Як здійснюється комунікація з двома іншими президентами – Юрієм Шацьким та Андрієм Голякевичем?
- Ми перебуваємо у постійній комунікації. От нещодавно Шацький приїжджав у Київ, ми спілкувались. З Голякевичем часто спілкуємось та бачимось. Ми всі разом вирішуємо різні питання: організаційні, кадрові, в тому числі і стосовно підсилення команди.

- Протягом сезону «ЛТК-ІнБев-НПУ»  доводилось грати свої домашні матчі як у Києві, так і у Житомирі. Скажіть, будь ласка, чому команді не вдалося здобути бодай би одну перемогу на паркеті житомирського спорткомплексу «Динамо»?
- Я би не сказав, що Київ – фартовий, а Житомир – не фартовий. Я можу запевнити, що команда на кожний матч виходила мотивованою та хотіла перемогти. Просто десь не щастило, тому і отримували поразки у Житомирі.

- Де планується проводити домашні поєдинки у наступному сезоні?
- Плануємо грати 50 на 50 – і у Києві, і у Житомирі.

- Коли команда гратиме у Житомирі, то домашньою арено стане ФОК чи спорткомплекс «Динамо»?
- Скоріше за все, ми будемо грати житомирські матчі у залі ФОКу на Кібальчича.

- Костянтине Леонідовичу, відомо, що деякі молоді гравці, які не мали достатню кількість ігрової практики, грали у фарм-клубі – команді «ІнБев». Як Ви ставитесь до цього?
- Я ставлюсь до цього позитивно. «ІнБев» дав хлопцям ігрову практику, а вони дали «ІнБеву» можливість покращити свій рівень гри, що і привело до непоганих результатів. На жаль, у новому сезоні «ІнБев», скоріше за все, не зможе розраховувати на Дениса Зеленкевича, Артема Мороховця, Максима Чеберяка, Олександра Карбулу та Олександра Сухова, які допомагали «ІнБеву» в сезоні 2015/2016. На цих хлопців розраховує головний тренер «ЛТК-ІнБев-НПУ», і, як я вже казав, у новому сезоні основна ставка робитиметься саме на них.  

- Які є плани стосовно подальшої діяльності МФК «ІнБев» саме як фарм-клуба ФК «ЛТК-ІнБев-НПУ»?
- Ці дві команди і надалі будуть тісно співпрацювати. У минулому сезоні була перспектива того, що деякі гравці «ІнБева» можуть бути заграними за «ЛТК-ІнБев-НПУ». Але деякі обставини цьому завадили. Проте, така перспектива все-таки залишається.

- Виходячи з попереднього питання, хотілося б перейти до підсумків сезону для МФК «ІнБев». Як Ви оцінюєте виступ «пивоварів» у сезоні 2015/2016?
- Виступ я оцінюю як вдалий. «ІнБев» увійшов до трійки призерів чемпіонату Житомира, але через не дуже вдалий виступ у Елітному фіналі Аматорської футзальної ліги України, який відбувався в Одесі, сезон був трохи змазаним.

- Як зараз «ІнБев» готується до нового сезону?
- Наразі у команди на оглядинах перебуває кілька гравців 1997 р. н., і якщо вони підійдуть головному тренеру, то у команді буде омолодження. Але остаточне слово буде за тренерським штабом. Тому, залишається тільки чекати та дивитись, у якому стані підійде «ІнБев» до початку нового сезону. Втім, ми можемо спостерігати за цим і зараз, оскільки МФК «ІнБев» двома складами грає у Літньому чемпіонаті Житомира.

- Які плани будете ставити перед командою, яку очолює Михайло Соколовський?
- У чемпіонаті Житомира будемо намагатись виступити не гірше, ніж у минулому сезоні. Докладатимемо зусиль, аби поборотися за чемпіонське звання з «Атлетом» та «Променем». Хоча, окрім них, є ще непогані команди – той же «Візаж», наприклад. Взагалі у чемпіонаті Житомира є 5-6 команд приблизно одного рівня, і вони однаково претендують на медалі. Тому, боротьба буде дуже цікавою. Окрім того, ми плануємо грати у Кубку України.

- Костянтине Леонідовичу, я знаю, що у структурі МФК «ІнБев» є і дитяча команда, яка створена на базі СК «Візаж», тому вона називається «Візаж-ІнБев». Що можете розповісти про цю команду?
- Так, у нас є команда 2007-2008 р.н. Нещодавно вона брала участь у дитячому турнірі, який проходив у Житомирі. Ми маємо на неї дуже великі надії.

- Це єдина дитяча команда у структурі клубу?
- Так, поки що єдина. На жаль, ми не маємо зараз команд старших вікових категорій. Тому, будемо працювати на перспективу.

- Чи планується її участь у всеукраїнських змаганнях?
- Так, у нас є плани брати участь у чемпіонаті та, можливо, у Кубку України серед хлопців 2008 р. н.

- Чи є плани створити на базі цієї команди власну ДЮСШ?
- У нас ці плани є давно, однак є ще багато питань, які треба вирішувати стосовно цього. Це і фінансова сторона, і місце для того, щоб побудувати ДЮСШ. Але ми від своїх планів не відмовляємось, і ми хочемо побудувати структуру клубу, в якій ДЮСШ приділялася би особлива увага, тому що ми всі розуміємо, що без гідного резерву нормального життя будь-якого клубу не буде. Тому, ми хочемо зробити так, щоб у нас було дійсно хороше майбутнє. Тим більше, що Житомирщина завжди давало талановитих хлопців. І місцеві вболівальники, звісно, теж будуть раді бачити своїх хлопців у головній команді. Тому, ми наразі плануємо зробити так, щоб та наша дитяча команда з хлопчаків 2007-2008 р. н., яка у нас є, стала першим кроком до створення ДЮСШ. Сподіваюсь, що нам вдасться втілити у життя наші плани.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!