Костянтин Кожанов: «Зараз ми бачимо, що гра є, але немає результатів»

Президент об'єднаної житомирсько-київської команди «ІнБев/НПУ» Костянтин Кожанов підбив підсумки першого кола футзальної Екстра-ліги, розповів про успіхи, проблеми та невдачі команди та поділився планами на друге коло.

- Як Ви оцінюєте гру команди в першому колі? 
- Перше коло пройшло на одному диханні. Звичайно, ми планували набрати більше очок. Мабуть, в деяких моментах не пощастило, десь гравці не сконцентрувалися. Це призвело до того, що ми після першого кола маємо всього лише 4 очки. Але гра є, і ми знаходимося на правильному шляху. Я впевнений, що у другому колі ми будемо набирати очки і вдома, і на виїзді.

- В цьому сезоні команда серйозно посилилася. Однак все рівно знаходиться внизу турнірної таблиці. Чому так, і які кроки будуть зроблені для виправлення ситуації? 
- Так, ми очікували більшого від хлопців. Можливо, мало часу було, аби вони звикали один до одного. Але хлопці хороші. Фізично нас вистачає вже на два тайми. Спочатку була проблема - другий тайм ми провалювали. А зараз ніби весь матч граємо добре. Стосовно того, добре чи погано ми укомплектувалися літом, то я вважаю, що добре. Я впевнений, що хлопці ще себе покажуть.

- Чи плануються якісь зміни в команді? 
- Міняти ми нічого не будемо кардинально. По людях команда укомплектована. До нас зараз долучився Войток. Він тренувався з нами, і під час гри з «ХІТом» вже був на лаві запасних. Я думаю, що Максим, безумовно, допоможе нам у другому колі. Він грав у збірній Україні з пляжного футболу, досвіду у нього дуже багато. Хлопці його знають, тому в ігрові схеми впишеться.

- Як ви оцінюєте роботу нового тренера Валерія Директоренка? 
- Оцінювати, мабуть, треба по завершенню сезону, тобто будемо дивитися по результатах. Зараз ми бачимо, що гра є, але немає результатів. Будемо сподіватися, що до кінця чемпіонату у нас буде і те, і інше.

- Зараз в команді два воротарі. Сухов спочатку грав дуже нестабільно, а Соколовський паралельно тренує міську команду «ІнБев». Чи плануєте Ви шукати ще одного воротаря?  
- Крім них, у нас є ще два воротарі в міській команді. Андрій Євтушок, який потенційно готовий уже до того, щоб його допускати до матчів Екстра-ліги. Стосовно Сухова, то в нього була серйозна травма – розрив хрестоподібних зв’язок. Він відновився буквально перед чемпіонатом. Олександр багато працює індивідуально і на тренуваннях. Він дуже старанно відноситься до процесу. Соколовський продивляється воротарів на чемпіонаті міста, якщо когось треба буде долучити. Він у цьому плані має абсолютну довіру. Але ми все рівно на своїх людей розраховуємо.

- Хто з гравців, на Вашу думку, в цьому колі виклався по максимуму і найбільше себе проявив?  
- Як президенту клубу мені важко виділяти когось в кращу чи в гіршу сторону. Думаю, підсумки ми підіб’ємо в кінці сезону, по результатах подивимось. Видно, що хлопці всі стараються. Хтось краще біжить, хтось краще б’є, хтось краще ловить. Якщо порівнювати з минулим роком, коли руки опускали і не грали, то зараз всі викладаються до кінця. Я бачу позитив, бачу розвиток.

- В «ІнБев/НПУ» є як молодші, так і старші гравці. Як Ви вважаєте, що є більш виграшним для команди – молодість чи досвід?  
- Я більше схиляюся до молодості. Ветерани є в клубі і мають допомагати молоді розкритися. У нас в команді доволі таки багато молодих гравців, які прогресують. Досвідчені футболісти повинні їм підказувати в потрібний момент, і на полі їх направляти і на тренуванні. Але ставка однозначно на молодь.

- Частина гравців також братимуть участь у студентських турнірах. Чи не вплине це на гру основної команди?
- Так, у нас частина хлопців грає за університет ім. Драгоманова. Студентські ігри ще не почалися. Але коли розпочнуться, то великої проблеми не становитиме грати два матчі на тиждень. Я вважаю, фізичних сил вистачить на все.

- Яка гра в першому колі, на Вашу думку, була найбільш провальною і чому?
- Дуже образливо, коли ми вдома програємо. Коли приходять люди, переживають, вболівають і йдуть додому незадоволені. Ось це більше всього не подобається. В цьому колі були домашні ігри, які ми програли. І це неприємно, бо люди повинні йти з залу задоволені, з позитивними емоціями.

- Які плани у команди на зиму і на друге коло?
- Будемо готуватися в стандартному режимі. Зборів не будемо робити. Навіть у січні не вийде, мабуть. По-моєму, 28 грудня остання гра, і уже 4 січня знову матч. Сенсу немає зараз робити якісь додаткові збори. Фізичний стан у всіх, як на мене, хороший. Можливо, в перерві зіграємо з житомирським «ІнБевом» товариський матч, щоб не втрачати ігровий дух.

За матеріалами сайту «Спортивний Житомир»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!