Максим Коптєв: Дуже хотілося знову повернутися в Екстра-лігу

Чемпіонат України з футзалу серед клубів Екстра-ліги стартував ще в кінці серпня, але потім був припинений через участь національної збірної України у фінальній частині чемпіонату світу. Поєдинки третього туру відбудуться вже наприкінці поточного тижня, а Інтернет-портал pobeda.od.ua, скориставшись паузою в турнірі, вирішив поспілкуватися з капітаном чорноморського «Uni-Laman» – єдиного представника Одеської області в елітному дивізіоні чемпіонату країни – Максимом Коптєвим.

– Максим, по-перше, вітаю Вас з поверненням в еліту українського футзалу. Скажіть, вірили в те, що коли-то знову зіграєте в Екстра-лізі за команду з Одещини?
– Спасибі! Чого гріха таїти – звичайно ж, дуже хотілося знову повернутися в Екстра-лігу, битися з найсильнішими суперниками в Україні. І, так, я вірив, що це рано чи пізно станеться. Я вірю в те, що якщо чогось дуже хочеш – це неодмінно збудеться. Але для цього треба щось робити, чимось жертвувати...

– Ваш «Uni-Laman» дебютував у турнірі з двох виїзних поразок від потужних суперників – «Титану-Зорі» з Покровського і харківського «Локомотива», проте в обох випадках чорноморського клубу вдавалося давати фаворитам солідний бій. Чого, на Ваш погляд, не вистачило для досягнення позитивного результату?
– Ці поразки – абсолютно різні, але їх можна вважати позитивним досвідом, адже вони показали, що з будь-якими суперниками і на будь-яких майданчиках можна і потрібно боротися з перших до останніх секунд. Чого не вистачило?.. Досвіду у нас не вистачило. На такому рівні в нашій команді практично ніхто не грав, а якщо і грав, то це було так давно, що вже й не згадаєш. Головне в такій ситуації – вбирати все, що бачиш, відчуваєш на майданчику, слухати тренера і виконувати настанови, набиратися досвіду і забувати про те, як просто було часом обігравати суперників по першій лізі або в аматорських турнірах.

– «Uni-Laman» – одна з небагатьох команд, яка грає трьома четвірками і проводить просто-таки шалену ротацію. Як вважаєте, чи виправдовує себе така тактика Сергія Бутенка? Ви заплутуєте суперника таким чином?
– Я думаю, що Ви й самі можете відповісти на ці питання: якщо є результат, а він є – у минулому сезоні ми завоювали «бронзу» першості України серед команд Першої ліги, а в цьому дали бій потужним суперникам, то тактика трьох четвірок себе цілком виправдовує. Як буде далі – подивимося, потрібно продовжувати працювати на тренуваннях і як можна більше підносити сюрпризів нашим суперникам, а результат обов'язково прийде!

– Які завдання ставить перед командою керівництво? На що націлені по закінченні сезону?
– Завдання у нас просте! (посміхається) – Грати і вигравати! Чим більше – тим краще. Хочемо радувати наших уболівальників ефектною грою та перемогами. А в кінці сезону подивимося, наскільки нам це вдалося. Крім того, хотілося б подякувати нашому президентові – Віталію Зволембовському, за те, що завдяки йому і його любові до футзалу в наш регіон повернулася Екстра-ліга.

Користуючись нагодою, хочу запросити усіх вболівальників підтримати нас в домашніх матчах.

За матеріалами сайту pobeda.od.ua

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!