Юрій Савенко: «Хочу грати у свою гру» + ФОТО

У «Продексімі» воротар Юрій Савенко з'явився у поточному році і вже представляє херсонський клуб у сезоні 2017/2018 р. р. Екстра-ліги українського футзалу. Влітку він пройшов збори і поповнив ряди команди разом з Богданом Свірідовим і Микитою Шпигарем (але на початку листопаду Шпигар перейшов до івано-франківського «Урагану»).

Що ж стосується старту футзальної кар'єри, то вперше Савенко став на ворота в 2008 році в складі «ЛТК». Далі два роки футзаліст пробув у харківському «Локомотиві», і після розпаду клубу став «мельником». Про те, як складається футзальна кар'єра Юрія Савенка сьогодні, читаємо в інтерв'ю прес-служби «Продексіму».

- Як тебе прийняли у «Продексімі»?
- Дуже добре. Претензій немає. Хороша команда і здорова атмосфера. Ось Женю Ланко вчора обіграв на приставці.

- Через тиждень команда зіграє матчі кубка УЄФА, що пройдуть в Угорщині (22, 23, 25 листопада). Для голкіперів «мельників» передбачені якісь посилені методи підготовки?
- Думаю, що особливих змін у тренувальному процесі не буде. Просто не встигнемо якось кардинально змінити ритм, так як повинні ще відіграти матчі Екстра-ліги. Нами займається другий тренер – тренер воротарів Вадим Горлов. До його рекомендацій зобов'язані і будемо прислухатися. Ну, а зі свого боку викладаємося максимально і не на 100 %, а на всі 300 %, тобто додаємо більше і більше. Плюс переглядаємо матчі суперників, виконуємо спеціальні вправи і тримаємо в голові тільки позитивний настрій. 

- Що скажеш про суперників у Кубку УЄФА?
- «Раба ЕТО Дьйор» знаємо: грали з ними товариські матчі. Решту будемо переглядати і готується. Перед Кубком УЄФА нам дуже важливо здобути перемогу з «Інбев/НПУ» і виїхати з перемогою в Угорщину. Ну, з Угорщини, звичайно ж, теж.

- Коли команда поступається суперникові, тренер випускає на поле п'ятого польового – воротаря. У суботній грі з хмельницьким «Соколом» на паркет ти і вийшов в якості додаткового гравця. Як оцінюєш гру «мельників»?
- Вважаю, що команда зіграла погано і підсумок матчу це демонструє. 4:1 не на нашу користь. Але те, що я вийшов на поле – це напрацювання команди і наше бажання вирівняти рахунок. Перший тайм програвали з рахунком 2:0, а у другому вже вирішили піти ва-банк. Ми створювали багато гольових моментів, але реалізація підвела – штанги, поперечини і т. д.

Так... у грі був епізод, коли спробував пробити з середини поля. Вважаю, що, якщо складається відповідна для удару ситуація, потрібно її використовувати. Думаю, що у матчі нас підвела реалізація. Тут не варто говорити, приміром, про швидкості або поганій грі. Бувають моменти, коли просто не щастить з реалізацією голи. Ми начебто і повинні забивати, але потрапляємо у стійки чи воротаря. 

- Дитячий питання задам. Техніка воротаря якого клубу тобі ближче і подобається? 
- Намагатися бути схожим на кого-то... думаю, що з цього віку я вже вийшов. Хочу грати у свою гру. Я не залишаю без уваги техніку європейський воротарів, наголошую плюси і намагаюся їх впроваджувати у свій стиль. Але мені хочеться бути частково і універсалом, який не тільки може захистити ворота, але і, при необхідності, «зіграти ногами». Як для команди, так і для мене це може стати величезним плюсом.

- Ти завжди грав у воротах? Чи доводилося грати на полі?
- Футзальну кар'єру починав як голкіпер. Ще в Енергодарі я починав як воротар. Іноді я грав у великий футбол, але це було швидше для підтримки форми і як хобі. У таких аматорських іграх я на поле виходив у якості воротаря, захисника і півзахисника. 

- Під час тренувань і матчів видно, що інший голкіпер «Продексіму», Кирило Ципун, тебе дуже підтримує. Він старші, досвідченіші та відчуває відповідальність за результат. Ти отримуєш від нього якісь рекомендації?
- Кирила я завжди оцінюю добре. Ми з ним працювали не тільки у «Продексімі». Як голкіпер, він, безумовно, дуже допомагає команді і мені в тому числі. І в тому, що «мельники» заробили чемпіонство, також його велика заслуга. Ну а що стосується рекомендацій, так... До його слів намагаюся прислухатися: у нього, дійсно, більше досвіду.

- Що тебе надихає? Хто тебе підтримує?
- Сім'я, батьки. Вони завжди дивляться наші ігри та вболівають за мій клуб. Ось це мене дуже надихає. Яким би не був результат гри, рідні завжди напишуть і скажуть, що ти молодець. Для мене це дуже важливо. Надихають вболівальники – у Херсоні вони дуже активні і класні. Їм теж величезне спасибі. Ще у мене є собака породи бігль. Прогулянки з нею – хороший відпочинок.

За матеріалами офіційного сайту МФК «Продексім» (Херсон)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!