ПІСЛЯМОВА-11. Огляд окремих ігрових епізодів + ВІДЕО

Комітет арбітражу Асоціації футзалу України пропонує вашій увазі огляд окремих ігрових епізодів матчів 16-го туру Першої ліги та 17-го туру Екстра-ліги сезону 2018/2019 р. р.

Кліп № 1:

«Віза-Вторма» (Івано-Франківськ) «Авангард» (Краматорськ)
2 тайм, 26 хв.:

Виконуючи захисні дії, гравець № 10 у жовтій формі рухався на великій швидкості і намагаючись зіграти в м’яч, відбираючи його, ззаду збив суперника № 17 «білих» у нерозважливій манері.

Другий арбітр, який контролював цю ситуацію, окрім технічного покарання, призначення штрафного удару, повинен був застосувати до порушника заходи дисциплінарного впливу і винести йому попередження (ЖК) за неспортивну поведінку (нерозважливі дії).

КА АФУ звертає увагу арбітрів на те, що згідно Правила 12, дії гравців без огляду на безпеку або наслідки для суперника – є нерозважливими і повинні каратися попередженням (ЖК).

Кліп № 2:

«Віза-Вторма» (Івано-Франківськ) «Авангард» (Краматорськ)
2 тайм, 35 хв.:

Воротар команди «білих» у межах власного штрафного майданчика грає рукою у м’яч, проте, нападник № 17 «жовтих», не розрахувавши рухи м’яча та воротаря, діє ризиковано і завдає доволі значного удару ногою по його руці.

Арбітри матчу контролювали цю ситуацію але, на жаль, не зафіксували очевидного порушення з боку нападника, а після виходу м’яча за межі майданчика призупинили гру для надання медичної допомоги воротареві, поновивши її ударом з-за бокової лінії.

Керуючись вимогами Правила 12, це порушення повинно каратися штрафним ударом та попередженням (ЖК) за неспортивну поведінку (нерозважливі дії).

Кліп № 3:

«Віза-Вторма» (Івано-Франківськ) «Авангард» (Краматорськ)
2 тайм, 38 хв.:

Захисник № 10 «жовтих» знаходився обличчям до суперника та тримав руки у суто природному положенні, а після удару по м’ячу нападником № 9 «білих» з близької відстані, намагався прибрати руку з його траекторії руху, але цього йому не вдалося.

Зважаючи на всі обставини, а саме: близьку відстань від м’яча, положення руки та спробу уникнути контакту м’яча і руки – у цьому випадку, більш прийнятним рішенням для арбітра було б продовжити гру.

Комітет арбітражу також звертає увагу арбітрів, що під час винесення рішення стосовно контакту м’яча і руки, варто мати на увазі, що у сучасному футзалі є випадки, коли технічні та «кмітливі» гравці навмисно намагаються з близької відстані потрапити м’ячем у руку суперника, яку той не встигне прибрати. Мета такої дії – спонукати арбітрів до призначення штрафного удару та зарахування накопиченого порушення для суперника.

Кліп № 4:

«ІнБев/НПУ» (Житомир-Київ) «АРПИ Запоріжжя» (Запорізька обл.)
2 тайм, 25 хв.:

Після потужного удару по воротах нападником № 7 «фіолетових», воротар «білих» відбив м’яч у напрямку від воріт, при цьому він потрапив у руку партнера по команді, який знаходився поруч з ним...

Під час оцінювання цього епізоду, який відбувся у штрафному майданчику, варто звернути увагу, що момент не пов’язаний з безпосереднім чи можливим взяттям воріт. Після сейву воротаря м’яч рухався у бік від воріт, а партнер-захисник тримав руки у цілком природному положенні. Відстань, з якої м’яч потрапив у руку, була надзвичайно близькою. Рух руки захисника здійснювався «від» м’яча – внаслідок власних дій гравця чи неочікування відскоку м’яча. Тому, рішення арбітра продовжити гру  в цьому епізоді є цілком прийнятним.

Натомість, дії нападника № 7 «фіолетових», який демонстративно виражав свою незгоду з рішенням арбітрів є неприпустимими і несуть шкоду іміджу гри. Тож, вкотре, звертаємо увагу арбітрів, що вони повинні, у відповідності до вимог Правил гри – більш рішуче реагувати на неналежну поведінку з боку гравців.

З повагою,

Комітет арбітражу АФУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!