Екстра-ліга 2018/19. Підсумки четвертого туру

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «АРПИ Запоріжжя» (Запорізька обл.) – 7:1 (1:0)

Голи: Фаренюк (14, 34) Федюк (22), Лисенко (29), Цілик (31), Колток (33, 37) – Моспан (33)
Попередження: Когут (35) – Будін (12), Леміш (21)

Івано-Франківці здобули найбільш результативну перемогу у чемпіонаті. Команда Максима Павленка не залишила шансів дебютанту Екстра-ліги у домашньому поєдинку. Минулоріч колективи зустрічалися у Фіналі Чотирьох Кубка України, який проходив у Запоріжжі і «ураганівці» також доволі впевнено розібралися зі своїми опонентами, здолавши їх з результатом 4:0.

Однак, перший тайм протистояння подарував шанувальникам футзалу всього один гол. На 14-ій хвилині єдиним взяттям воріт відзначився Артем Фаренюк. Одним з вирішальних моментів став результативний удар Андрія Федюка. Після цього господарі остаточно відчули впевненість у своїх силах, вразивши ворота опонентів, в яких у цій зустрічі не вийшла гра зі «штучною більшістю». Тож, підопічні Павленка вразили володіння опонентів ще п'ять разів, пропустивши лише одного разу.

Тож, «Ураган» перемістився на третю сходинку, натомість, колектив Максима Павлюка нині посідає дев'яту сходинку.

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «ІнБев/НПУ» (Житомир-Київ) – 5:2 (3:1)

Голи: Гай (6), Остапчук (14, 32), Мірошник (36) – Смоловик (2, АГ), Бакум (17), Литвиновський (34)
Попередження: Біров (4, 35)
Вилучення: Біров (35)

Одесити після перемоги у Запоріжжі розраховували подвоїти свій очковий показник у турнірній таблиці у протистоянні з єдиним колективом, який поки що не набирав залікових пунктів в Екстра-лізі – «ІнБев/НПУ». Команда Валерія Директоренка провалила початок зустрічі, пропустивши до 14-ї хвилини одразу три м'ячі. Швидка відповідь від Романа Бакума здавалося б відродила інтригу у матчі і обіцяла вболівальникам надзвичайно цікавий другий тайм.

Зрештою, об'єднана команда з Житомира та Києва мала свої нагоди після перерви, однак, наблизитися до суперника бодай на відстань одного голу гостям не вдалося. Як підсумок, друга поспіль звитяга підопічних Кирила Красія, які піднялися на четверту сходинку турнірної таблиці. Наступного тижня одесити вирушать до хмельницького на зустріч з «Соколом», а «пивовари» вдома прийматимуть «Ураган».

«Енергія» (Львів) – «Сокіл» (Хмельницький) – 1:1 (1:0)

Голи: Пелех (17) – Хамдамов (22)
Попередження: Легендзевич (30)

Запекла боротьба за другу перемогу у чемпіонаті точилася у Львові. Підопічні Валерія Легчанова після тріумфу у Житомирі мала нагоду з третьої спроби здобути три очки у домашньому поєдинку. Натомість, суперники «енергетиків» так само здобули єдиний тріумф над командою Валерія Директоренка і впродовж двох турів так і не зуміли поповнити очками власну скарбничку.

За попередні дві домашні зустрічі львів'яни відзначилися лише завдяки автоголу Віктора Кравцова з «Кардинала-Рівне». Тож, взяття воріт від Мар'яна Пелеха стало дебютним саме для гравців команди зміста Лева у новому сезоні Екстра-ліги. Проте, підопічні Романа Ковальчика зуміли швидко відігратися. Результативний постріл на рахунку капітана Андрія Хамдамова. Наприкінці зустрічі господарі мали декілька нагод, аби все ж вразити володіння опонентів. Зокрема, чудовий момент був у Сергія Коваля, але влучивши в обидві стійки м'яч все ж вилетів у поле.

Як підсумок, – 1:1. Перша нічия для обидвох колективів у чемпіонаті.

«Титан» (Покровське) – «ХІТ» (Київ) – 0:5 (0:3)

Голи: Журба (11, 24), Тменов (13), Школьний (17), Дзюба (26)
Попередження: Єрьомін (22, 23), Ященко (28)
Вилучення: Єрьомін (23), Калуков (25)

Передостанній поєдинок ігрової програми відбувся у Покровському. Після вдалого поєдинку у Херсоні з «Продексімом» на команду Павла Пічкурова очікувало домашнє протистояння з лідером турнірної таблиці – столичним «ХІТом». Команда Дмитра Шувалова здобула три звитяги поспіль і їхала у Дніпропетровську область за ще одним тріумфом. Зрештою, чергові три очки киянам приніс вдалий перший тайм, впродовж якого вони, зусиллями Журби, Тменова та Школьного тричі вразили ворота опонентів.

Після перерви господарі зазнали ще двох кадрових втрат у зв'язку з вилученнями Єрьоміна та Калуков. Натомість, «ХІТ» довів свою перевагу до п'яти м'ячів. Наступного туру покровці вирушать до Рівного, де зіграють з командою Станіслава Гончаренка, а кияни вдома прийматимуть «Енергію».

«Продексім» (Херсон) – «Кардинал-Рівне» (Запорізька обл.) – 5:0 (4:0)

Голи: Шотурма (6) Клаудіньо (16), Корсун (17), Роніньо (20), Волянюк (39) 
Попередження: Фумаса (24) – Кравцов (4)
Вилучення: Мануйленко (12)

У заключному матчі туру херсонці, які чимдуж прагнули помститися за розгромну поразку від «Титана» з результатом 3:9, приймали одного з лідерів турнірної таблиці – «Кардинал-Рівне», який до цього туру крокував без втрат. Підопічні Карлоса Барбози розпочали поєдинок надзвичайно активно, змусивши кіпера рівнян Морикишку працювати у поті чола.

Зрештою, господарям знадобилося трохи більше п'яти хвилин, аби вразити володіння «кардиналівців». Після асисту Волянюка відзначився Шотурма. Додалося проблем у колективу Станіслава Гончаренка після вилучення Мануйленка за фол останньої надії. Чисельну перевагу «мельники» реалізувати не зуміли. Втім, ударне закічення стартової хвилинки в їхньому виконанні стало вирішальним у цій зустрічі. Клаудіньо, Корсун та Роніньо довели перевагу у рахунку чинних чемпіонів до чотирьох м'ячів.

Другий тайм не був насиченим на події. Проте, Петро Шотурма все ж повернув своєрідний «борг» Волянюку у вигляді результативної передачі. Тож, 5:0 на користь команди Барбоси, яка підіймається на четвертий щабель турнірної таблиці. У свою чергу, «Кардинал-Рівне» продовжує йти другим.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!