Екстра-ліга 2018/19. Підсумки третього туру

«Сокіл» (Хмельницький) – «ХІТ» (Київ) – 1:4

Голи: Хамдамов (25) – А. Борсук (13), Педяш (32), Боргун (37), Журба (39)
Попередження: Педяш (23)
Вилучення: Подлюк (36)

Перший домашній матч у рамках цьогорічного розіграшу Екстра-ліги завершився для підопічних Романа Ковальчика поразкою. Хмельничани впродовж першого тайму створили чимало моментів, однак, більш досвідчені гості зуміли схилити шальки терезів на свою користь, завершивши стартову двадцятихвилинку з мінімальною перевагою завдяки голу Андрія Борсука.

У другій половині зустрічі господарі зуміли доволі швидко відігратися завдяки взяттю воріт від Андрія Хамдамова, загостривши боротьбу за переможний результат у цьому протистоянні. Важливий відрізок поєдинку, впродовж якого обидвом клубам потрібно було здобути для себе перевагу у рахунку лишився за киянами. Олександр Педяш зумів відзначитися у воротах свого колишнього клубу та встановив на табло рахунок 1:2.

Наприкінці матчу Роман Ковальчик спробував досягти успіху з п'ятим польовим, однак, зрештою команда з Хмельницького спочатку втратила Артура Подлюка, який тримав червону картку, а зголом столичні футзалісти ще двічі вразили володіння суперників завдяки голам Боргуна і Журби. Зрештою, вікторія з результатом 4:1 допомогла киянам закріпитися на першій сходинці турнірної таблиці чемпіонату.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 6:5

Голи: Басич (11), Салтанов (14, ДП, 39, 40), Кравцов (17), Поночовний (18) – Кордоба (2), Когут (12), Лисенко (16), Федюк (20), Фаренюк (28)
Попередження: Басич (9) – Фаренюк (7), Кардаш (9)

Найбільш результативний поєдинок у рамках змагань відбувся у Рівному. Команди зуміли потішити вболівальників двозначною кількість забитих м'ячів, вразивши володіння одна одної 11 разів.

Івано-Франківці, зусиллями Кордоби Когута і Лисенка тричі виходили вперед впродовж стартової половини, але, їхні опоненти знайшли гідну відповідь завдякит точним ударам Басича, Кравцова, Поночовного та реалізованому дабл-пенальті від Салтанова. Однак, піти на перерву в якості лідерів у цій зустрічі господарям не судилося. Яскраву крапку у першому таймі своїм пострілом поставив Андрій Федюк, встановивши рахунок 4:4.

Результативність команд у другій половині знизилася, але напруга на паркеті меншою аж ніяк не стала. За 8 хвилин після перерви знову вивів свою команду вперед Артем Фаренюк. До слова, в екс-гравця рівнян був чудовий шанс вперше подарувати своєму нинішньому колективу гандикап у два м'ячі, але цього не сталося.

Час зустрічі минав, і здавалося, що друга перемога у сезоні не втече від команди Максима Павленка. проте, іншої думки з цього приводу був Ігор Салтанов, який впродовж хвилини відзначився двома голами (останній з яких заслуговує окремої уваги) та подарував «кардиналівцям» надзвичайно ефектний та вольовий тріумф – 6:5. Як підсумок, франківці зазнають першої поразки у сезоні, а рівняни продовжують йти зі 100-% показником, поступаючись «ХІТу» лише за різницею забитих та пропущених.

«АРПИ Запоріжжя» (Запорізька обл.) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса) – 0:2

Голи: Дрозд (21), Гай (23)

Після перемоги у Львові команда Максима Павлюка мала сподівання на другу звитягу поспіль, тим більше, що матч третього туру запоріжці проводили на домашньому паркеті. Натомість, команда Красія була близькою неймовірно близькою до того, аби все ж здобути очки у протистоянні з командою Станіслава Гончаренка після рахунку 0:3 за підсумками першої половини поєдинку.

Зрештою, «АРПИ Запоріжжя» розпочав поєдинок доволі активно, створивши багато нагод біля володінь Бутова. Свої моменти мали і одесити, але забити бодай один гол на двох на підсумками першого тайму клубам таки не вдалося. 

Зрештою, вирішальними у цій зустрічі стали стартові три дві з лишком хвилини другої половини зустрічі. Представники Південної Пальміри двічі вразили володіння суперників та вдало відіграли у захисті до завершення поєдинку, не давши господарям відзначитися бодай голом престижу. Тож, «Епіцентр К Авангард» після доволі вдалих результатів у Кубку ліги, зумів здобути омріяну перемогу в Екстра-лізі.

«ІнБев/НПУ» (Житомир-Київ) – «Енергія» (Львів) – 0:3

Голи: Коваль (27), Радевич (39, 39)
Попередження: Литвиновський (14), Чеберяк (21), Горло (24), Мороховець (27) – Пелех (22), Писько (33), Ковальчук (34)

Після тріумфу команда Кирила Красія, учасники цього поєдинку залишилися єдиними двома командами, які не знали смаку перемог в Екстра-лізі. Тож, цей поєдинок став важливим для них як з турнірної, так і з психологічної точки зору.

Основні події зустрічі розгорнулися у другому таймі. Довгоочікуваний гол у цьому поєдинку вдалося забити «енергетикам». На 27-й хвилині його автором став Сергій Коваль. Кінцівку матчу суперники проводили відштовхуючись від цього рахунку. У намаганні здобути бодай нічию, Валерій Директоренко випустив п'ятого польового, але гра зі штучною більшістю результату господарям не принесла. Віталію Радевичу знадобилося менше хвилини, щоб оформити дубль і подарувати своєму колективу перші три очки у цьому чемпіонаті.

«Продексім» (Херсон) – «Титан» (Покровське) – 3:9

Голи: Ланко (11), Корсун (26), Фумаса (40) – Калуков (3,18, 24), Свірідов (5,11), Кожемяка (12, 13), Єрьомін (20, 36)
Попередження: Ланко (24) – Свірідов (29)

Найрезультативніший поєдинок туру відбувся у Херсоні. Команда з Дніпропетровщини по-справжньому приголомшила господарів, зусиллями Дмитра Калукова, Богдана Свірідова, В'ячеслава Кожемяки та Олега Єрьоміна відзначившись у воротах суперника цілих сім разів.

Не вийшла у херсонців і гра з п'ятим польовим, роль, якого здебільшого виконував Клаудіньо. За перебування бразильця на паркеті в якості номінального воротаря господарі не зуміли загострити гру, але й пропустили двічі. Щодо власних гольових здобутків, то лише взяття воріт від Євгена Ланка стало єдиним для «мельників» у першій половині зустрічі.

Другий тайм на підсумковий результат зустрічі не вплинув. Покровці, незважаючи, на велику перевагу у рахунку боролися до кінця, а «Продексіму» не вдалося бодай зменшити різницю у рахунку. Тож, нічия 2:2 за результатами другої двадцятихвилинки і 3:9 як підсумок заключного поєдинку третього туру.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!