Екстра-ліга: анонс 1 туру

Ще не відгомоніли повністю емоції від матчу за Суперкубок України, як вже на старт виходить новий чемпіонат України. І вже цього уїк-енду на нас чекає п’ять цікавих поєдинків стартового туру Екстра-ліги. Зазначимо одразу, що чотири матчі туру відбудуться 16 вересня (до того ж, три з них почнуться в один час), а гра у Херсоні – 17 вересня. А тепер – детальніше.

Перший матч чемпіонату України сезону 2017/2018 р. р. відбудеться в Івано-Франківську. Місцевий «Ураган», який у минулому сезоні розглядався як один з фаворитів, спробує вже у новому сезоні виправдати свій статус. Принаймні, передсезонні поєдинки «драконів» дають всі підстави зробити висновок, що підопічні Максима Павленка налаштовані дуже серйозно. І серйозність своїх намірів прикарпатці хочуть показати у домашньому поєдинку проти команди, яка традиційно є для «ураганівців» незручним суперником – «Титан-Зорі». До того ж, перемога над представниками Дніпропетровської області буде найкращим подарунком для головного тренера франківців Максима Павленка.

Покровці, звісно, в даному поєдинку не виглядають фаворитами, але вони вже неодноразово доводили, що їм цілком до снаги відібрати кілька пунктів у свого суперника, який на папері виглядає сильнішим. Тому, можна бути точно впевненим у тому, що «Титан-Зоря» дасть бій «Урагану». А от щодо результату – це вже залежить від того, як підопічні Дмитра Камека використають свої шанси.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Титан-Зоря» (Покровське)
16 вересня 2017 року. Івано-Франківськ. Манеж Коледжу фізвиховання – 12.00.
Арбітри: М. Подраний (Житомир), М. Слободянюк (Вінниця), Я. Вовчок (Івано-Франківськ)
Хронометрист: В. Гронський (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: Ю. Веремчук (Рівне)        

У минулому сезоні «Енергія» та «Кардинал-Рівне» також починали чемпіонат очним побаченням. І так само – у Львові. Тоді «зелено-білі» виграли у рівнян, після чого у грі «енергетиків» білі смуги змінялися чорними (мається на увазі провал на домашньому Основному раунді Кубку УЄФА). Але в результаті підопічні Валерія Легчанова змогли здобути срібні медалі за підсумками сезону. Тому, в цьому плані для львів’ян початок чемпіонату матчем з «Кардиналом-Рівне» має хороші асоціації. Проте, не будемо забувати, що у міжсезоння стан «енергетиків» залишили кілька провідних гравців, і тепер Валерій Легчанов має будувати нову команду. А на це потрібен час. Тому, виходячи з цього, можна сказати, що у цій грі проти «кардиналів» «енергетики» точно не будуть записними фаворитами.

Що стосується рівнян, то вони, напевне, робитимуть усе, щоб подарувати в якості подарунка на день народження своєму тренеру Сергієві Піддубному перемогу, а не краватку. Команді з Рівного вдалось майже повністю зберегти свій склад, і плюс в останній момент додався Власович. Хоча пошуки гравців ще тривають, про що керівництво «зелено-жовтих» вже заявляло. Однак, під час гри у Львові підопічні Сергія Піддубного, вочевидь, викинуть свої кадрові питання і спробують зробити свій початок сезону позитивним.

«Енергія» (Львів) – «Кардинал-Рівне» (Рівне)
16 вересня 2017 року. Львів. Палац спорту «Галичина» - 13.00.
Арбітри: Р. Лутій (Київ), С. Подворний (Хмельницький), І. Якимишин (Львів)
Хронометрист: В. Болізюк (Львів)
Спостерігач арбітражу: О. Банасько (Київська обл.)

Свіжеспечений володар Суперкубку України, столичний «ХІТ», підходить до початку чемпіонату в гарному настрої. Перемога у Броварах додала підопічним Олега Лук’яненка позитивних емоцій. І кияни, звісно, будуть абсолютно не проти того, щоб продовжити святкування і в рамках першого туру Екстра-ліги. Тим більше, вони гратимуть вдома. І в такій ситуації «Юні-Ламану» точно не позаздриш.

До речі, неможливо не побачити той факт, що у новому сезоні «Юні-Ламан» змінив прописку – віднині ця команда представляє не Чорноморськ, а Одесу. Тобто, фактично «помаранчеві» повернулись додому. Але перед тим, як офіційно оформити своє повернення до Південної Пальміри, підопічним Сергія Бутенка треба буде спробувати гідно зіграти у Києві.

«ХІТ» (Київ) – «Юні-Ламан» (Одеса)
16 вересня 2017 року. Київ. Спорткомплекс ЦСК ЗСУ – 13.00.
Арбітри: Б. Кіндій (Розділ), О. Хомич (Луцьк), М. Чубінський (Київ)
Хронометрист: Д. Шептун (Київ)
Спостерігач арбітражу: С. Стрілецький (Суми)

Поки «Юні-Ламан» гратиме у Києві, в Одесі свій перший поєдинок в Екстра-лізі зіграє її дебютант – «Епіцентр К Авангард». Підопічним Павла Ардаковського доведеться зіграти з хмельницьким «Соколом», який нещодавно брав участь у міжнародному турнірі, що проходив у Вроцлаві. І цей набутий досвід, безумовно, дасться взнаки підопічним Романа Ковальчика. Більше того – завдяки участі у цьому турнірі «соколята» перебували в хорошому ігровому тонусі. Тому, це буде для них зайвою перевагою під час поєдинку в Одесі.

Про «Епіцентр К Авангард» можна сказати наступне. Ті, хто спостерігав за участю «будівельників» у Першій лізі, пам’ятають, як потужно одесити грають вдома. І це, безумовно, буде козирем для «чорно-синіх». Але є один дуже суттєвий мінус. Команда у це міжсезоння трохи змінила свій склад, тому піде ще деякий час, щоб підопічні Павла Ардаковського змогли зігратись, хоча для цього у них обмаль часу. А це означає, що більшості одеситів доведеться звикати до нового рівня вже «по ходу п’єси». І поєдинок проти «Сокола» стане лише першим кроком до адаптації в Екстра-лізі.

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «Сокіл» (Хмельницький)
16 вересня 2017 року. Одеса. Спорткомплекс СКА – 13.00
Арбітри: О. Фесенко (Харків), О. Сидорук (Вінниця), Є. Гордієнко (Одеса)
Хронометрист: О. Діденко (Одеса)
Спостерігач арбітражу: С. Гроховецький (Київ)

Чинний чемпіон України, херсонський «Продексім», розпочне чемпіонат у неділю поєдинком проти «ІнБев/НПУ». Чи варто казати, що після поразки у матчі за Суперкубок України у підопічних Ігоря Москвичова буде зайва мотивація, щоб стартувати у чемпіонаті з перемоги? Сумнівів немає, що ця поразка емоційно вплинула на команду з Херсона, тому вона вдома робитиме все, щоб порадувати своїх вболівальників хорошим результатом. Але є ще одна вагома деталь, яка додає інтриги цьому матчу. У минулому сезоні «Продексім» починав сезон домашнім поєдинком поти «ЛТК/ІнБев/НПУ» і програв. Тепер «мельники» починатимуть сезон проти команди, від якої вже «відкололася» її луганська частинка – «ЛТК». Проте, цей фактор навряд чи вплине на бажання чемпіонів України взяти реванш у «ІнБев/НПУ».

У свою чергу, представники «ІнБев/НПУ» сповнені оптимізму та заявляють, що готові повторити свій минулорічний результат на херсонському паркеті. Але, якщо відверто, повторити буде складно. Перш за все, через те, що у «фіолетових» значно оновився склад. Однак, у той же момент це може стати козирем підопічних Валерія Директоренка, адже в цьому складі «ІнБев/НПУ» хоч і є досвідченні виконавці, та не тільки від них, вочевидь, буде йти пряма загроза. І все це робить протистояння між «мельниками» та «пивоварами» ще інтригуючим.

«Продексім» (Херсон) – «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ)
17 вересня 2017 року. Херсон. Спорткомплекс ХВУФК – 13.00.
Арбітри: Олег. Дуцяк, Орест Дуцяк (обидва – Дрогобич), Л. Черноусов (Херсон)
Хронометрист: Л. Ягупов (Херсон)
Спостерігач арбітражу: С. Кравцов (Київ)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ) 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!