Екстра-ліга: анонс 12 туру

Передостанній тур Екстра-ліги у 2016 році вже стукає до сердець українських футзальних вболівальників, не даючи можливості скучити за хорошим футзалом. А його (тобто, хорошого футзалу) буде багато. Щоправда, у цьому турі майже всі поєдинки (окрім матчів у Херсоні та Хмельницькому) розпочнуться в один та той же час. Тому, доведеться обирати, що дивитись. Втім, наші любителі футзалу в будь-якому разі зроблять правильний вибір. А от чи зроблять його команди, яким дуже треба здобути чергові очки, аби покращити своє становище у турнірній таблиці? Відповідь на це питання ми вже дізнаємось після закінчення туру. А поки що пропонуємо Вашій увазі традиційний анонс матчів чергового ігрового уїк-енду в Екстра-лізі.

Чорноморським вболівальникам відверто пощастило. У минулому турі до них приїздив віце-чемпіон України, «Локомотив», а тепер настала черга приїхати в Одеську область і чинних чемпіонів країни – «Енергії». Але чи зможе дебютант та аутсайдер Екстра-ліги зіпсувати передсвятковий настрій львів’янам? Статистика, яка все знає, наводить один цікавий факт: перед новорічними святами «Енергія» рідко кому програє, особливо напередодні Дня Святого Миколая. Тому, в нас буде привід перевірити правильність цих статистичних даних.

«Юні-Ламан» (Чорноморськ) – «Енергія» (Львів)
17 грудня 2016 року. Чорноморськ. Палац спорту «Юність» - 13.00.
Арбітри: Я. Вовчок (Івано-Франківськ), П. Кравцов (Рівне), О. Ткач (Чорноморськ)
Хронометрист: Є. Докучаєв (Чорноморськ)
Суддівський спостерігач: О. Банасько (Київська обл.)

В Івано-Франківську відбудеться один з найцікавіших матчів у цьому сезоні. І там буде, на що подивитись! «ХІТ» у нинішньому чемпіонаті ще не втратив жодного очка. «Ураган» ще жодного разу не програв у рідних стінах. Але тепер хтось обов’язково має програти. Або ж обидві команди синхронно втратять очки – про такий варіант також не будемо забувати. Але у той же час ми знаємо, що «ХІТ», за традицією останніх сезонів, є не дуже зручним суперником для «драконів». Тут варто згадати не тільки про поразку підопічних Івана Скіцка в матчі першого кола, а і про побачення «Урагана» та «ХІТа» в рамках Кубка України, в яких перемагали підопічні Олега Лук’яненка. Тому, враховуючи ці обставини, можна вважати киян фаворитами у цій парі. Але є ще одна цікавинка: всі згадані звитяги «кабельників» були здобуті у Києві. А тепер вони гратимуть в Івано-Франківську. І це тільки додає зайвої інтриги центральному матчу цього туру.  

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ)
17 грудня 2016 року. Івано-Франківськ. Манеж Коледжу фізвиховання – 13.00.
Арбітри: О. Кухарь (Кривий Ріг), Д. Куций (Харків), В. Гронський (Івано-Франківськ)
Хронометрист: П. Липецький (Івано-Франківськ)
Суддівський спостерігач: Ю. Веремчук (Рівне)

Як нещодавно казав у інтерв’ю офіційному сайту АФУ капітан «ЛТК/ІнБев/НПУ» Віталій Дзюба, у Рівному буде поєдинок за шість очок. І він має рацію. Обидві команди наразі є сусідами по турнірній таблиці – «телефоністи» займають восьму сходинку, а «кардинали» - дев’яту. І між цими командами зараз точиться боротьба за восьму позицію в таблиці, яка надасть право зіграти у плей-офф. Поки що підопічні Валерія Туркіна випереджають рівнян, але не треба забувати, що підопічні Сергія Піддубного гратимуть вдома. До того ж, всі пам’ятають, як закінчився матч між цими командами у Києві. Безумовно, «ЛТК/ІнБев/НПУ» буде прагнути взяти реванш. Але у той же час треба розуміти, що гравці «Кардинала» тільки і чекатимуть на можливість організувати вдалу контратаку. Тому, гостям треба грати обережніше. Тим більше, у них права на помилку немає. Як, між іншим, і у рівнян.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ)
17 грудня 2016 року. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4 – 13.00.
Арбітри: О. Іванов (Дніпро), О. Білащенко (Чернігів), В. Дзюра (Рівне)
Хронометрист: О. Демянюк (Рівне)
Суддівський спостерігач: Ю. Воложенко (Харків)

На півгодини пізніше, ніж три вищезгадані поєдинки, розпочнеться гра у Херсоні, де місцевий «Продексім» спробує розколоти міцний покровський горішок під назвою «Титан-Зоря». Не варто сумніватися в тому, що підопічні Віталія Соломки будуть робити все для того, щоб вивезти очки з Херсона. Але «Продексіму» зайві пункти також не завадять. Тим більше, підопічні Ігоря Москвичова знаходяться на підйомі після вдалого виїзду в Житомир. Тому, вони намагатимуться продовжити собі позитивний настрій і вдома. Втім, знаючи амбіційність обох команд, можна лише одне сказати точно: так просто вони очки віддавати своїм візаві не побажають віддавати.

«Продексім» (Херсон) – «Титан-Зоря» (Покровське)
17 грудня 2016 року. Херсон. Спорткомплекс ХВУФК – 13.30.
Арбітри: Є. Гордієнко (Одеса), О. Фесенко (Харків), С. Черноусов (Херсон)
Хронометрист: Л. Ягупов (Херсон)
Суддівський спостерігач: В. Олійник (Київ)

Останній матч туру відбудеться у Хмельницькому у неділю при порожніх трибунах. «Сокіл» спробує чинити гідний опір харківському «Локомотиву». Чому саме так? Тому що, враховуючи останні зустрічі між двома командами (ще коли «Сокіл» називався «Спортлідером+»), перевага була саме на боці «залізничників» зі Слобожанщини. І навряд чи цього разу ми станемо свідками сенсації. Звісно, шанси на «лакі-панч» у «соколят» будуть. Але різниця у класі поки що на користь харків’ян. І не треба забувати, що «Локомотив» наразі намагається наздогнати «ХІТ», тому підопічним Євгена Ривкіна очки куди більш потрібні.

«Сокіл» (Хмельницький) – «Локомотив» (Харків)
18 грудня 2016 року. Хмельницький. Спорткомплекс Нацполіції – 12.30.
Арбітри: Р. Лутій (Київ), І. Якимишин (Львів), С. Подворний (Хмельницький)
Хронометрист: Д. Божко (Хмельницький)
Суддівський спостерігач: В. Кузьменко (Київ)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото Ігоря Супкарьова

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!