Екстра-ліга: анонс 13 туру

«Нещасливий» тринадцятий тур Екстра-ліги стане останнім у 2016 році. Звісно, кожна команда хоче закінчити цей рік на мажорній ноті. Однак, це, звичайно, вдасться далеко не всім. А кому пощастить більше – ми вже дізнаємось у понеділок, оскільки тур розтягнеться на чотири дні. А поки що – давайте ознайомимося з перед матчевими розкладами в усіх поєдинках туру.

Стартовий матч останнього туру 2016 року в Екстра-лізі відбудеться у Рівному. Місцеві «кардинали» зараз на підйомі після того, як здобули першу за останній рік перемогу в рідних стінах. До того ж, вони це зробили у поєдинку з прямим конкурентом за потрапляння до зони плей-офф – «ЛТК/ІнБев/НПУ». Тому, підопічні Сергія Піддубного вже посідають «залікову» восьму сходинку і навряд чи бажають зупинятися на досягнутому. Адже, як відомо, апетит приходить під час їжі. Однак, цього разу суперником рівнян буде дуже серйозна команда, яка має дуже великі амбіції, а за підбором гравців і зовсім переважає «Кардинал». Мова, звичайно, йде про херсонський «Продексім». І підопічні Ігоря Москвичова будуть у Рівному фаворитами. Та чи зможуть вони впоратися з «Кардиналом», який зараз готовий робити справжні спортивні повиги? Це, мабуть, і буде головне питання поєдинку.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Продексім» (Херсон)
23 грудня 2016 року. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4 – 13.00.
Арбітри: М. Чубінський (Київ), С. Подворний (Хмельницький), В. Дзюра (Рівне)
Хронометрист: О. Демянюк (Рівне)
Спостерігач арбітражу: Ю. Щепанський (Львів)

У Києві зустрінуться лідер та аутсайдер нинішнього регулярного чемпіонату – «ХІТ» та «Юні-Ламан». Хоча називати чорноморців аутсайдерами останнім часом дуже важко. За грою представники Одеської області намагаються не поступатися своїм опонентам. Нещодавній поєдинок проти «Енергії» - тому підтвердження. А от «ХІТ», напевне, дуже хотітиме продовжити свою безпрограшну серію. Хоча нещодавно підопічні Олега Лук’яненка і втратили два очки, зігравши внічию з «Ураганом», але вони і досі залишаються непереможними в цій «регулярці». І, безумовно, кияни матимуть бажання закінчити 2016 рік на мажорній ноті. В принципі, якщо не зважати на фактор характеру гравців «Юні-Ламана», у футзалістів «ХІТа» все є для того, щоб здобути три очки. Але вже згаданий характер зможе допомогти підопічним Сергія Бутенка як мінімум нав’язати серйозну боротьбу. А от чи буде сенсація – подивимось.  

«ХІТ» (Київ) – «Юні-Ламан» (Чорноморськ)
24 грудня 2016 року. Київ. Спорткомплекс ЦСКА – 14.00.
Арбітри: І. Якимишин (Львів), О. Сидорук (Вінниця), Р. Лутій (Київ)
Хронометрист: Д. Шептун (Київ)
Спостерігач арбітражу: О. Король (Донецьк)

Хоча спочатку було задекламовано, що у Житомирі «ЛТК/ІнБев/НПУ» зіграє три домашні поєдинки, це буде вже четвертий матч, який «телефоністи» проведуть у цьому місті. А якщо врахувати той факт, що грати доведеться з «Ураганом», то одразу згадується минулий сезон. А точніше – заруба (інакше це не назвеш) між «ЛТК/ІнБев/НПУ» на паркеті житомирського спорткомплексу «Динамо», де вирішувалась доля путівки до «Фіналу восьми» Кубку України. Тоді підопічні Валерія Туркіна програли у драматичному двобої. А як буде тепер? Зараз команди гратимуть також у Житомирі, але поєдинок прийматиме ФОК на Кібальчича, 9. Поки що з трьох поєдинків, проведених тут, «ЛТК/ІнБев/НПУ» лише раз зіграв унічию та двічі програв. То як буде тепер, враховуючи те, що далеко не всі фактори у цьому матчі будуть на користь господарів? По-перше – «Ураган», завдяки підсиленню складу, переважає нинішній «ЛТК/ІнБев/НПУ» в плані досвіду. По-друге – «телефоністам» треба якось думати над тим, як повернути собі восьму позицію, що дає право зіграти у плей-офф. Для цього треба, щоб «Кардинал-Рівне» поступився «Продексіму», а «ЛТК/ІнБев/НПУ» виграв у «драконів». По-третє – підопічним Валерія Туркіна доведеться грати так, щоб не було проблем у Богдана Паламарчука, який, у зв’язку з травмою Сухова та перебором жовтих карток у Соколовського, зіграє свій дебютний поєдинок у Екстра-лізі. Наскільки Богдан готовий до такого дебюту? Один з президентів «ЛТК/ІнБев/НПУ» Костянтин Кожанов сказав, що в останніх матчах чемпіонату Житомира Паламарчук мав ігрову практику в «ІнБеві» і виглядав там відносно непогано. Але тепер це буде зовсім інший рівень. І якщо «ЛТК/ІнБев/НПУ» зможе впоратися з цими трьома факторами, то об’єднана команда зможе розраховувати на успіх.

«ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ)
24 грудня 2016 року. Житомир. ФОК – 12.00.
Арбітри: П. Кравцов (Рівне), Є. Динник (Харків), М. Подранний (Житомир)
Хронометрист: А. Загоруйко (Житомир)
Спостерігач арбітражу: С. Кравцов (Київ)

Після поразки у Хмельницькому для «Локомотива» настав час сатисфакції. «Залізничникам» дуже потрібно реабілітуватися перед своїми вболівальниками та піти на невеличкі новорічні канікули у гарному настрої. А тут ще суперник такий, на якого підопічні Євгена Ривкіна будуть додатково налаштовані. Тому що не будемо забувати, що саме «Титан-Зоря» - це та команда, яка у першому колі змогла обіграти харків’ян з непристойним рахунком 5:0. Тому, звісно, слобожанці захочуть віддати своїм візаві «боржок». А якщо врахувати той факт, що «титанам» не зможе у цій грі допомогти Павло Пічкуров, то їх завдання вивезти з Харкова бодай би якісь очки ускладниться. Однак, якщо покровська команда згуртується, то немає нічого неможливого, чи не так?

«Локомотив» (Харків) – «Титан-Зоря» (Покровське)
24 грудня 2016 року. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім.. Г. Кірпи – 14.00.
Арбітри: Г. Гора (Київ), А. Духан (Луганськ), О. Фесенко (Харків)
Хронометрист: А. Швець (Харків)
Спостерігач арбітражу: С. Стрілецький (Суми)

Останній матч у 2016 році буде зіграний 26 грудня у Львові. В принципі, зрозуміло, чому саме тоді. Адже у столиці Галичини живуть багато католиків, які святкуватимуть Різдво. І поєдинок між «Енергією» та «Соколом» буде хорошим подарунком до католицького Різдва. А якщо «енергетики» ще зможуть перемогти, то для львівських вболівальників це точно буде куди більш вагомий подарунок. Хоча, якщо згадати останній тур, то підопічним Валерія Легчанова треба буде серйозно підготуватись до гри з «Соколом», аби не постраждати так, як «Локомотив». Втім, думається, «зелено-білі» і так підійдуть до гри з подолянами у всеозброєнні. А от стосовно «Сокола» є певні питання. Тому що перемога над «Локо», звичайно, додала команді позитивних емоцій. Але що буде, якщо раптом «Енергія» опустить «соколят» з небес на землю?

«Енергія» (Львів) – «Сокіл» (Хмельницький)
26 грудня 2016 року. Львів. Палац спорту «Галичина» - 17.00.
Арбітри: Л. Жиронкін (Київ), О. Хомич (Луцьк), В. Балізюк (Львів)
Хронометрист: Я. Сторожук (Львів)
Суддівський спостерігач: С. Гроховецький (Київ)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!