Екстра-ліга: анонс 16 туру

Прес-служба Асоціації футзалу України пропонує Вашій увазі анонс матчів 16 туру чемпіонату України серед команд Вищої ліги «Екстра-ліга», який відбудеться 18 лютого. Цей тур, перш за все, цікавий двома протистояннями – у Херсоні та Харкові. Проте, інші матчі теж матимуть інтерес.  

Враховуючи те, що у «ЛТК/ІнБев/НПУ» попереду поєдинки з «Локомотивом» та «Енергією», поєдинок у Покровському стане чи не останнім шансом для «телефоністів» зачепитися за прохідне восьме місце. Тому, їм треба перемагати на виїзді «Титан-Зорю», яка, як ми знаємо, дуже потужно грає вдома. Тим більше, після того, як команду очолив Павло Пічкуров, покровці заграли у більш швидкий футзал. І це може стати проблемою для гостей. Звісно, проблему можна вирішити, якщо надавати більше ігрового часу «молодіжній» четвірці, яка за рахунок саме швидкості могла би нав’язати титанам свою гру. Але чи піде на це тренерський штаб «ЛТК/ІнБев/НПУ»? Якщо думати логічно, то треба ризикнути і такий крок, якщо є бажання потрапити до плей-офф. Але з іншого боку – зайвий ризик може згубити усі плани. Тому, тут палиця на двох кінцях. У цьому плані «титанам» легше, бо вони вже забезпечили собі місце у плей-офф. Але ніхто не відміняв завдання посісти якомога вище місце, щоб мати у серіях на виліт перевагу свого майданчику. Тому, у покровців теж є, заради чого перемагати.

«Титан-Зоря» (Покровське) – «ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ)
18 лютого 2017 року. Покровське. Спорткомплекс «Юність» - 12.00.
Арбітри: О. Кухарь (Кривий Ріг), А. Швець (Харків), І. Дудінов (Дніпро)
Хронометрист: С. Степаненко (Покровське)
Спостерігач арбітражу: О. Король (Донецьк)

Поєдинок між «Соколом» та «Кардиналом» відбудеться за порожніх трибун, оскільки хмельницьки вболівальники знову повели себе не належним чином. Це, звісно, позначиться на грі. «Соколята» звикли йти вперед під голоси своїх фанів, але цього разу вони слухатимуть тишу. І це, можливо, буде шансом для «кардиналів» закріпити свою перевагу над «ЛТК/ІнБев/НПУ» в плані боротьби за восьму позицію в турнірній таблиці. І тоді боротьбу за останню перепустку до плей-офф можна вважати закінченою. А поки що підопічним Сергія Піддубного треба робити все для того, щоб зміцнити свої позиції. В принципі, знаючи, що поєдинки між «Соколом» та «Кардиналом» завжди проходили «баш на баш», то можна зробити висновок: незважаючи на порожні трибуни, обидві команди гратимуть з бажаням і до кінця.

«Сокіл» (Хмельницький) – «Кардинал-Рівне» (Рівне)
18 лютого 2017 року. Хмельницький. Спорткомплекс Нацполіції – 12.00.
Арбітри: Я. Вовчок (Івано-Франківськ), Л. Жиронкін (Київ), С. Подворний (Хмельницький)
Хронометрист: Д. Божко (Хмельницький)
Спостерігач арбітражу: Р. Проць (Дрогобич)

А могли ж «Продексім» та «Енергія» зустрітися у чвертьфіналі Кубку України. І ця зустріч могла би бути генеральною репетицією кубкового протистояння. Однак, як ми знаємо, цьогорічна кубкова історія обох команд різна, особливо у херсонського клубу, який вже закінчив похід за трофеєм. Тим не менш, підопічні Ігоря Москвичова мають, що доводити і собі, і вболівальникам у чемпіонаті. Тому, херсонцям треба не посипати голови попелом, а мати мотивацію на поєдинок з «Енергією». Втім, саме з мотивацією у підопічних Ігоря Москвичова проблем як раз і не має бути. Що стосується «Енергії», то львівська команда наразі однозначно перебуває у чудовій формі. Це було видно по матчах з «Локомотивом» та «Ураганом», які завершились перемогами «зелено-білих». І найголовніше – на початку сезону підопічні Валерія Легчанова мали серйозні проблеми саме у поєдинках проти топ-команд. Тепер же, як ми бачимо, «енергетики» саме у поєдинках з прямими конкурентами по турнірній таблиці виглядають дуже впевнено. Але не будемо забувати, що проти «Локомотива» та «Урагана» львів’яни грали вдома. А тепер їм доведеться зіграти на виїзді. Чи позначиться цей фактор на впевненості чинних чемпіонів України?

«Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів)
18 лютого 2017 року. Херсон. Спорткомплекс ХВУФК – 13.00.
Арбітри: О. Фесенко, Є. Динник (обидва – Харків), С. Черноусов (Херсон)
Хронометрист: Л. Ягупов (Херсон)
Спостерігач арбітражу: О. Банасько (Київська обл.)

Поєдинок у Чорноморську стане дебютним для Максима Павленка на посаді головного тренера івано-франківського «Урагану». Саме цей факт, напевне, зацікавить любителів футзалу, які, безумовно, хочуть подивитись на дебют одного з кращих українських футзалістів у якості наставника «драконів». Але у той же час гостям треба зважати на те, що «Юні-Ламан» знаходиться у хорошому настрої після виходу до чвертьфіналу Кубку України. Давайте не будемо забувати, що підопічні Сергія Бутенка перемогли не кого-небудь, а грізний «Епіцентр К3», у складі якого багато гравців, які мають досвід виступів на найвищому рівні. До того ж, це була перша звитяга чорноморців у цьому сезоні. І «помаранчеві» мають бажання перенести свій переможній настрій на чемпіонат. Тому, побачення між «Юні-Ламаном» та «Ураганом» з цієї точки зору має бути цікавим.

«Юні-Ламан» (Чорноморськ) – «Ураган» (Івано-Франківськ)
18 лютого 2017 року. Чорноморськ. Палац спорту «Юність» - 13.00.
Арбітри: Б. Кіндій (Розділ), О. Білащенко (Чернігів), О. Ткач (Чорноморськ)
Хронометрист: Є. Докучаєв (Чорноморськ)
Спостерігач арбітражу: В. Олійник (Київ)

У Харкові ми станемо свідками рімейка фінального матчу Кубку України - 2016. Нагадаємо, що саме у тому поєдинку зустрілись харківський «Локомотив» та київський «ХІТ». І тоді перемога була за підопічними Євгена Ривкіна, які стали володарями трофею. Але коли «ХІТ» заявився в Екстра-лігу, то розташування сил змінилося вже у бік столичної команди. Про це свідчить перемога підопічних Олега Лук’яненка у матчі першого кола. Однак, тепер ситуація складається так, що перемога більше потрібна «Локо». І не тільки тому, що «залізничники» грають вдома. Не будемо забувати, що «ХІТ» вже достроково виграв регулярний чемпіонат, тому вже може не хвилюватися за результат. Хіба що «кабельникам» буде ще цікаво закінчити «регулярку» без жодної поразки. А от «залізничникам» перемога потрібна, якщо зважати на нинішню ситуацію в турнірній таблиці з огляду на перспективу подальшої боротьби у плей-офф. І харків’яни прагнутимуть потрапити до топ-четвірки, щоб мати перевагу свого майданчику. А щоб туди забронювати місце там, треба перемагати «ХІТ».

«Локомотив» (Харків) – «ХІТ» (Київ)
18 лютого 2017 року. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи – 15.00.
Арбітри: О. Іванов (Дніпро), П. Кравцов (Рівне), Д. Куций (Харків)
Хронометрист: Д. Чумак (Харків)
Спостерігач арбітражу: С. Стрілецький (Суми)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!