Екстра-ліга: анонс 18 туру

Останній тур регулярного чемпіонату розпочнеться трохи раніше, ніж планувалося. Річ у тім, що «Сокіл» та «Юні-Ламан» домовились зіграти очну зустріч трохи раніше. Тому, цей поєдинок буде зіграний 15 березня. Решта матчів буде зіграна у базовий день – 18 березня. До того ж, враховуючи деякі невирішені питання щодо підсумкового розташування команд у турнірній таблиці, всі чотири гри, які залишились, розпочнуться в однаковий час – о 12.30.

Враховуючи той факт, що для обох команд - як для «Сокола, так і для «Юні-Ламана» - цей поєдинок вже не матиме ніякого турнірного значення, ми можемо цілком реально побачити жвавий та відкритий футзал. У цьому протистоянні головною інтригою буду, мабуть, перспектива здобуття «Юні-Ламаном» повноцінних трьох очок. Якщо дивитись на те, як у своїх останніх матчах Першої ліги грав чернівецький «Епіцентр К», варто зробити припущення, що підопічним Сергія Бутенка є, з кого брати приклад. Адже чорноморці у цьому чемпіонаті ще жодного разу не перемагали, і їм звісно, кортить здобути першу і останню перемогу в цьому сезоні. І тут постає питання: наскільки принципово «Соколу» виграти в останньому поєдинку, який вже немає значення? Звичайно, якби у Романа Ковальчика була можливість випустити молодіжний склад, то він би нею скористався, щоб основні гравці поберегли сили на плей-офф. Але враховуючи те, що гратиме «основа», можна припустити, що навряд чи подоляни відпустять своїх суперників з миром.

«Сокіл» (Хмельницький) – «Юні-Ламан» (Чорноморськ)
15 березня 2017 року. Хмельницький. Спорткомплекс Нацполіції – 16.00.
Арбітри: Я. Вовчок (Івано-Франківськ), О. Хомич (Луцьк), С. Подворний (Хмельницький)
Хронометрист: Д. Божко (Хмельницький)
Спостерігач арбітражу: В. Кузьменко (Київ)

Решта матчів, як ми вже зазначили, відбудеться 18 березня. Серед тих поєдинків, які будуть зіграні, можна виділити протистояння у Херсоні, де місцевий «Продексім» прийматиме столичний «ХІТ». На відміну від київської команди, «мельники» не грали у Кубку України, тому відпочивали. Відповідно, у них було більше шансів для того, щоб підготуватися безпосередньо до гри з переможцем регулярного чемпіонату. Відповідно, можна припустити, що цей відпочинок має піти на користь підопічним Ігоря Москвичова. До того ж, їм кортітиме завершити регулярний чемпіонат на мажорній ноті та порадувати власних вболівальників. Але у той же час не будемо забувати, що «ХІТ» наразі знаходиться у хорошому настрої після виходу до «Фіналу чотирьох» Кубку України. Хоча не будемо забувати, що наставник киян Олег Лук’яненко має деякі кадрові проблеми. Однак, на результаті вони поки що не позначаються.

«Продексім» (Херсон) – «ХІТ» (Київ)
18 березня 2017 року. Херсон. Спорткомплекс ХВУФК – 12.30.
Арбітри: Б. Кіндій (Розділ), П. Кравцов (Рівне), С. Черноусов (Херсон)
Хронометрист: Л. Ягупов (Херсон)
Спостерігач арбітражу: Р. Проць (Дрогобич)

«ЛТК/ІнБев/НПУ» спробує все-таки вскочити на підніжку поїзда, який поїде у плей-офф. Для цього об’єднаній команді треба буде виграти на виїзді у «Енергії». А у Львові це традиційно зробити непросто. Тим не менш, якщо «телефоністи» зіграють у такий самий футзал, як і з «Локомотивом», то все можливо, До того ж, ми пам’ятаємо, як «ЛТК/ІнБев/НПУ» вдалося зіграти проти «Енергії» у першому колі. Тому, теоретично шанси на успіх у гостей будуть. Але у «енергетиків» теж є мотивація на цей поєдинок, і не одна. Всі перераховувати не будемо, однак зазначимо одне: навряд чи «зелено-білі» підуть на поступки своїм суперникам. І що з цього буде на виході, ми поки не беремося прогнозувати.

«Енергія» (Львів) – «ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ)
18 березня 2017 року. Львів. Палац спорту «Галичина» - 12.30.
Арбітри: Є. Гордієнко (Одеса), В. Слободенюк (Вінниця), В. Болізюк (Львів)
Хронометрист: Я. Сторожук (Львів)
Спостерігач арбітражу: Ю. Веремчук (Рівне)

«Титан-Зоря» з Покровського матиме шанс порадувати своїх вболівальників. Давайте згадаємо, як протягом цього сезону «титани» на своєму майданчику зняли «скальпи» з таких топ-команд, як «Енергія» та «Локомотив». Тому, підопічні Павла Пічкурова матимуть бажання зробити це ж саме і зі своїми опонентами з Івано-Франківська. Тим більше, на руку покрівцям буде той факт, що наразі у підопічних Максима Павленка не завжди виходить здобути потрібний результат. Однак, на останній поєдинок у регулярному чемпіонаті «дракони» мають зібратись, аби піти у плей-офф з хорошим настроєм. І якщо Максим Павленко знайде потрібні слова для своїх підопічних, то може статись і таке, що гра піде за сценарієм «ураганівців». Втім, не будемо забувати, що обидві команди вже забезпечили собі місце у плей-офф. Тому, єдине питання, яке буде актуальним у цій грі – з яких місць «титани» та «дракони» підуть у «постсезонку»?

«Титан-Зоря» (Покровське) – «Ураган» (Івано-Франківськ)
18 березня 2017 року. Покровське. Спорткомплекс «Юність» - 12.30.
Арбітри: М. Подранний (Житомир), Є. Диннік (Харків), І. Дудінов (Дніпро)
Хронометрист: С. Степаненко (Покровське)
Спостерігач арбітражу: О. Банасько (Київська обл.)

Здавалося б: ще кілька днів тому «Кардинал-Рівне» та «Локомотив» зустрічалися у рамках Кубку України. Тоді «Локомотиву» все-таки вдалося здобути путівку до «Фіналу чотирьох», але у той же час неможливо не відзначити, що рівняни чинили гідний опір «залізничникам» в обох кубкових матчах. І немає сумнівів у тому, що підопічні Сергія Піддубного і цього разу будуть нав’язувати боротьбу харків’янам. Тим більше, що питання виходу в плей-офф з восьмого місця ще не вирішене. А це означає, що «кардинали» гратимуть на максимумі своїх можливостей, щоб здобути заповітну перепустку. А от щодо «Локомотива», то хочеться дещо згадати. Підопічним Євгена Ривкіна у цьому сезоні не зовсім вдаються останні домашні матчі. Згадаємо, як «Локо» вдома програв «Титан-Зорі» останній домашній поєдинок у 2016 році. І тепер останній поєдинок «регул ярки» слобожанці також гратимуть вдома. Відповідно, господарі майданчику прагнутимуть зробити все для того, аби подібна неприємна історія не повторилась.

«Локомотив» (Харків) – «Кардинал-Рівне» (Рівне)
18 березня 2017 року. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи - 12.30
Арбітри: О. Кухарь (Кривий Ріг), А. Духан (Луганськ), Д. Куций (Харків)
Хронометрист: Д. Чумак (Харків)
Спостерігач арбітражу: С. Кравцов (Київ)

Прес-служба Асоціації футзалу України  
Фото: ФК «ХІТ» (Київ) 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!