Екстра-ліга: анонс 18 туру

4 березня в Екстра-лізі будуть зіграні поєдинки 18 туру регулярного чемпіонату. Це буде останній тур «регулярки», за підсумками якого вісім найкращих команд зіграють у плей-оф. Сім місць вже відомі. Залишається лише питання по восьмій сходинці. Але ще є актуальним питання щодо того, хто і яке місце посяде. Це також важливо з точки зору стратегії на «постсезонку». Тому, всі чотири поєдинки 18 туру обіцяють бути запеклими та гарячими.

Найважливіший матч сезону буде в цей перший уїк-енд березня для івано-франківського «Урагану». «Драконів» у поєдинку проти «кардиналів» не влаштовує жодний інший результат, окрім перемоги. Тому, підопічним Максима Павленка треба викластись не просто на сто, а на мільйон відсотків, щоб здобути таку жадану перемогу. Однак, у той же час їм треба сподіватись на те, що в Одесі «Титан» переграє «Епіцентр К Авангард». Інакше якщо одесити зможуть здобути потрібний для себе результат, то всі зусилля при карпатців підуть нанівець. А тут ще треба додати, що і «Кардинал-Рівне» - це така команда, яка здатна попсувати нерви будь-кому, адже колектив, який тренує Сергій Піддубний, славиться своєю непоступливістю. І, безумовно, їх будуть підганяти рідні вболівальники. До того ж, у рівнян є можливість піднятись на шосте місце. А для цього треба перемогти «Ураган» та чекати новин з Києва і мати надію на те, що «ІнБев/НПУ» втратить очки у поєдинку з «ХІТом». Тому, принциповий двобій на паркеті спорткомплексу ДЮСШ-4 гарантовано.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Ураган» (Івано-Франківськ)
4 березня 2018 року. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4 – 13.00.
Арбітри: Б. Кіндій (Львів), Орест Дуцяк (Дрогобич), В. Дзюра (Рівне)
Хронометрист: П. Кравцов (Рівне)
Спостерігач арбітражу: В. Кузьменко (у зв`язку з хворобою С. Кравцова)

Перед одеситами стоїть дуже складне завдання. По-перше – їм треба втримати свою восьму сходинку, щоб офіційно забезпечити собі вихід у плей-оф. А для цього одеситам бажано перемогти «Титан». Тоді в «Урагану», який вже дихає у спину, не залишиться жодних шансів. По-друге – завдяки потрібному результату (або перемозі або нічиєї) позбавити покровців можливості посісти перше місце у регулярному чемпіонаті. В принципі, обидва завдання підопічні Кирила Красія можуть виконати. Тим більше, вони гратимуть вдома, та й почин земляків з «МКВ», які вийшли до другого етапу Першої ліги, та «Епіцентра К Таїрова», який вийшов до 1/8 фіналу Другої ліги, їм кортить підтримати. Тому, це, звичайно, буде головним стимулом для «будівельників». Але, як ми вже зазначили, «Титан», в разі несприятливого для себе результату, не зможе зайняти першу сходинку за підсумками «регул ярки». А це теоретичне перше місце, між іншим, може бути вагомим досягненням для підопічних Дмитра Камека. Тому, немає сумнівів у тому, що команда з Покровського гратиме на перемогу і навряд чи захоче допомогти своїм одеським візаві зберегти «прохідну» восьму позицію.

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «Титан» (Покровське)
4 березня 2018 року. Одеса. Спорткомплекс СКА – 13.00.
Арбітри: Г. Гора (Київ), О. Сидорук (Вінниця), Є. Гордієнко (Одеса)
Хронометрист: О. Діденко (Одеса)
Спостерігач арбітражу: Р. Проць (Дрогобич)

Перед останнім туром херсонський «Продексім» знаходиться за межами топ-трійки. Але він зможе туди потрапити, якщо обіграє на своєму майданчику «Сокіл». І тоді підопічні Ігоря Москвичова зможуть посунути з третьої позиції саме «соколят». Тому, немає сумнівів у тому, що «мельники» зроблять все для того, щоб так і сталося. Тим більше, наразі у херсонців буде перевага не тільки за рахунок власного паркету, а і лави запасних, яка є довшою, ніж у Романа Ковальчика. І це, можливо, зіграє ключову роль у даному протистоянні. Хоча «соколята», звичайно, навряд чи захочуть віддати своє поточне третє місце. І це – серйозний аргумент від Романа Ковальчика. А якщо подолянам вистачить сил, майстерності та бажання, то в цьому випадку шальки терезів впадуть точно не на користь «Продексіму». Ну, і не будемо забувати, що протистояння між «Продексімом» та «Соколом» є традиційно принциповими. Сподіваємось, що і ця очна зустріч згаданих команд не буде винятком.  

«Продексім» (Херсон) – «Сокіл» (Хмельницький)
4 березня 2018 року. Херсон. Спорткомплекс ХВУФК – 13.00. 
Арбітри: Ю. Кондратьєв, Д. Каркаєв (обидва – Київ), С. Черноусов (Херсон)
Хронометрист: Л. Ягупов (Херсон)
Спостерігач арбітражу: Ю. Щепанський (Львів)

Якщо столичний «ХІТ» прагне посісти перше місце за підсумками регулярного чемпіонату (до речі, вдруге поспіль), то підопічним Олега Лук’яненка обов’язково треба перемагати «ІнБев/НПУ». Той факт, що «кабельники» гратимуть вдома, звичайно, буде їм на руку. Але об’єднана житомирсько-київська команда також не проти закінчити «регулярку» з перемогою у кишені. Завдяки цьому підопічні Валерія Директоренка вже точно залишаться на шостому місці, і навряд чи «Кардинал-Рівне» зможе тоді перегнати «пивоварів». Тому, як ми бачимо, в обох команд, які гратимуть у цьому дербі, буде свій інтерес.

«ХІТ» (Київ) – «ІнБев/НПУ» (Житомир-Київ)
4 березня 2018 року. Київ. Спорткомплекс ЦСК ЗСУ – 13.00. 
Арбітри: Я. Вовчок (Івано-Франківськ), О. Плахов (Чернівці), Р. Лутій (Київ)
Хронометрист: Д. Шептун (Київ)
Спостерігач арбітражу: В. Карабанов (Чернігів)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Сергій Левицький

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!