Екстра-ліга: анонс 2 туру

Чемпіонат України серед команд Вищої ліги «Екстра-ліга» вже встиг стартувати, і на нас вже чекає другий тур. Судячи з того, які пари команд будуть у цьому турі, можна чекати на цікаві результати. Отже, що ми зможемо побачити у другий «матчдей» чемпіонату? Про це – у традиційному анонсі від прес-служби Асоціації футзалу України.

Один з двох центральних матчів другого туру відбудеться у Хмельницькому, і він, власне кажучи, відкриватиме програму ігрового дня. Поєдинки між «Соколом» та «Ураганом» завжди були цікавими та в якійсь мірі принциповими. І це протистояння, вочевидь, не буде винятком. Тому що обом командам є, що доводити. Перш за все, це стосується «Урагану», який після поразки у домашньому матчі з «Титаном» має зробити відповідні висновки. Чи були вони зроблені – покаже гра. Але можна не сумніватись у тому, що Максим Павленко буде робити якісь зміни у четвірках. І це, до речі, має бути теоретичним сюрпризом для Романа Ковальчика, який, мабуть, вже знає, як зіграти проти «драконів».

«Сокіл» після першого туру очолив турнірну таблицю завдяки кращій різниці м’ячів. І тепер подоляни мають серйозний стимул залишитись на її чолі, оскільки потенційні конкуренти гратимуть між собою, і там хтось обов’язково втратить очки. Але головна умова лідерства «Сокола» за підсумками двох стартових турів – це перемога над «Ураганом». В принципі, для «соколят» у цьому плані немає нічого неможливого. Рідний майданчик та не зовсім хороший психологічний стан «ураганівців» після домашнього програшу можуть допомогти «малиновим». Але у той же час господарям майданчику треба бути готовими до будь-яких сюрпризів з боку «Урагану», які можуть вплинути на результат.

«Сокіл» (Хмельницький) – «Ураган» (Івано-Франківськ)
23 вересня 2017 року. Хмельницький. Спорткомплекс Нацполіції – 12.00
Арбітри: Г. Гора, Л. Жиронкін (обидва – Київ), С. Подворний (Хмельницький)
Хронометрист: Д. Божко (Хмельницький)
Спостерігач арбітражу: Ю. Воложенко (Харків)

По-різному стартували «Кардинал-Рівне» та «Титан» у новому чемпіонаті України. Рівняни невдало з’їздили до Львова, проваливши другий тайм матчу з «Енергією», наслідком чого стала поразка з рахунком 0:4. А от «Титан» здобув виїзну звитягу в Івано-Франківську. І підопічні Дмитра Камека зовсім не проти завершити своє двохматчеве виїзне турне ще однією перемогою. Погодьтесь, це був би вдалий підсумок старту в новому чемпіонаті для покровців, які тільки у наступному турі вперше зіграють вдома. І вони, безумовно, хочуть повернутись додому в хорошому настрої.

Щодо рівнян, то вони, перш за все, розраховуватимуть на свої рідні стіни. «Кардинали» вдома і «кардинали» на виїзді – це, як то кажуть, дві великі різниці. Тому, підопічні Сергія Піддубного, вочевидь, з перших хвилин підуть вперед, аби зробити собі більш-менш комфортну перевагу. Чи матимуть рівняни з цього зиск? Можливо. Але за однієї умови: якщо вони не припускатимуться таких провалів, які призвели до поразки у Львові.  

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Титан» (Покровське)
23 вересня 2017 року. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4 – 13.00
Арбітри: М. Чубінський (Київ), Д. Куций (Харків), П. Кравцов (Рівне)
Хронометрист: В. Дзюра (Рівне)
Спостерігач арбітражу: В. Карабанов (Чернігів)

Об’єднана житомирсько-київська команда вперше у цьому сезоні зіграє вдома, у Житомирі. І в цьому місті вже йде повноцінна підготовка до першого домашнього поєдинку. Зокрема, відомо, що у перерві матчу відбудуться різноманітні конкурси, а також різноманітна цікава програма. Все це робиться для того, щоб залучити на трибуни ФОКу якомога більше глядачів. А якщо врахувати, що футзал у Житомирі полюбляють, то можна очікувати, що на трибунах головної критої арени міста буде аншлаг. І за такої підтримки підопічні Валерія Директоренка, в принципі, мають здобути три очки.

Проте, не будемо забувати, що «Епіцентр К Авангард» є міцною командою, здатною на сюрпризи. Так, підопічні Павла Ардаковського не дуже вдало дебютували в Екстра-лізі, програвши у домашньому матчі «Соколу» з рахунком 1:8. І якщо одесити зробили правильні висновки з цієї поразки, то вони будуть грати так, щоб вивезти з Житомира якусь кількість очок – або одне, або три.

«ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса)
23 вересня 2017 року. Житомир. ФОК – 13.00.
Арбітри: І. Якимишин (Львів), О. Плахов (Чернівці), О. Макаренко (Радомишль)
Хронометрист: А. Загоруйко (Житомир)
Спостерігач арбітражу: В. Олійник (Київ)

Центральний матч другого туру відбудеться у Львові. «Енергія» та «ХІТ» розпочали чемпіонат з домашніх перемог, але навряд чи можна сказати, що вони були легкими, незважаючи на переконливу перевагу в рахунку. Але тепер на оновлену «Енергію», яка тільки звикає грати без братів Грицин та кордоби, які були лідерами львівської команди у минулому сезоні, чекає серйозне випробування. «ХІТ» поступово набирає ходу, і якщо він гратиме так само потужно, як і у минулому регулярному чемпіонаті, то до плей-оф у підопічних Олега Лук’яненка теоретично не має виникнути проблем.

Втім, не варто забувати, що «Енергія» гратиме вдома, а в рідних стінах підопічні Валерія Легчанова рідко кого відпускають з миром. І хоч наразі основною метою, за словами наставника «енергетиків», є зіграність його підопічних, немає сумнівів у тому, що в цьому поєдинку основна ставка буде зроблена на здобуття позитивного результату. Тим більше, якщо врахувати не зовсім позитивну статистику для львів’ян у матчах з «ХІТом», для них це – справа честі.

«Енергія» (Львів) – «ХІТ» (Київ)
23 вересня 2017 року. Львів. Палац спорту «Галичина» - 13.30
Арбітри: Я. Вовчок (Івано-Франківськ), О. Білащенко (Чернігів), Б. Кіндій (Розділ)
Хронометрист: Я. Сторожук (Львів)
Спостерігач арбітражу: С. Дребужан (Мукачеве)  

Якщо хтось вважає, що у матчі проти «Юні-Ламану» чемпіони України матимуть легку прогулянку, то можна одразу сказати – це помилкова думка. Підопічні Сергія Бутенка у другому таймі поєдинку з «ХІТом» показали, що можуть цілком гідно протистояти сильному супернику, якщо зможуть тактично перебудуватись. І тепер «помаранчеві» матимуть можливість показати свої тактичні задумки у грі з «Продексімом». Тим більше, вони гратимуть вдома, і не просто вдома, а це буде перший поєдинок після переїзду «Юні-Ламану» в Одесу.

Тут треба також одразу згадати минулий сезон. Тоді підопічні Ігоря Москвичова мали певні проблеми з «Юні-Ламаном». Більше того – херсонці у тих поєдинках втрачали очки (тоді ще, звичайно, ніхто не знав, що «Продексім» стане чемпіоном України). І обидва наставники про це пам’ятають. Тому, в цьому протистоянні можна цілком логічно передбачити, що чинним чемпіонам точно не буде легко, а «Юні-Ламан» зможе дати бій.

І одразу зазначимо, що відбулась термінова зміна у списку призначень на матч «Юні-Ламан» - «Продексім». Замість киянина В’ячеслава Дарагана, який, на жаль, не зможе приїхати до Одеси через сімейні обставини, гру в якості спостерігача арбітражу обслуговуватиме Роман Проць з Дрогобича.

«Юні-Ламан» (Одеса) – «Продексім» (Херсон)
23 вересня 2017 року. Одеса. Спорткомплекс СКА – 14.00
Арбітри: Є. Диннік (Харків), А. Ноєв (Запоріжжя), Є. Гордієнко (Одеса)
Хронометрист: О. Діденко (Одеса)
Спостерігач арбітражу: Р. Проць (Дрогобич)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!