Екстра-ліга: анонс 4 туру

І знову тур Екстра-ліги буде розтягнутий на кілька днів. Цього разу ситуація складається так, що 7 жовтня будуть зіграні чотири поєдинки, а завершиться програма туру 9 жовтня у Львові.

Цей тур – перший повноцінний у жовтні – розпочнеться матчем у Житомирі. «ІнБев/НПУ» після вдалого виїзду в Івано-Франківськ (ніхто не приховує, що виїзна нічия з «Ураганом» - це хороший результат для підопічних Валерія Директоренка) спробує розжитися очками у рідних стінах, де їм протистоятиме «Титан». Враховуючи той факт, що обидві команди мають на цей сезон серйозні амбіції, то на нас очікує дуже цікавий поєдинок двох дуже непоступливих команд. Мабуть, багато хто пам’ятає про те, як «ІнБев/НПУ» на останніх хвилинах буквально «вигриз» перемогу в матчі з «Епіцентром К Авангардом». І подібного сценарію можна чекати знову. Щоправда, тут вже суперник у господарів буде трохи серйознішим, ніж дебютант Екстра-ліги, при всій повазі до підопічних Кирила Красія.

Але точно можна сказати одне: обидві команди на поразку точно не погодяться. «Титан» є такою командою, яка залюбки може відібрати очки на виїзді у будь-якої команди. А «ІнБев/НПУ» сподіватиметься на підтримку рідних трибун. А як люблять футзал у Житомирі та як там вміють підтримувати своїх, всім добре відомо. Тому, можна сміливо сказати, що поєдинок, який відбудеться на паркеті житомирського ФОКу, буде одним з найінтригуючих у турі.

«ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – «Титан» (Покровське)
7 жовтня 2017 року. Житомир. ФОК – 12.00 
Арбітри: О. Фесенко (Харків), О. Хомич (Луцьк), А. Загоруйко (Житомир)
Хронометрист: О. Макарець (Житомир)
Спостерігач арбітражу: В. Дараган (Київ) 
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ: «XSPORT»

Поєдинки між «Кардиналом-Рівне» та «Соколом» завжди проходять у цікавій та напруженій боротьбі. Ба більше – ці протистояння зазвичай бувають дуже результативними. Вочевидь, щось подібне буде і цього разу. Тим більше, у господарів є дуже серйозний стимул виграти у «соколят». Річ у тім, що підопічні Сергія Піддубного вже давно не можуть перемогти хмельницьку команду. За останні вісім матчів «кардинали» стабільно або програвали «Соколу», або грали з ним внічию. Тому, рівняни, звичайно, дуже зацікавлені у тому, щоб перервати не приємну для себе статистику.

Що стосується «Сокола», то тут цікаво буде подивитись на підопічних Романа Ковальчика після того, як вони вперше у цьому сезоні втратили очки. Звичацно, подоляни зробили певні висновки, і навряд чи в їх плани входить втрата очок у другому виїзному матчі поспіль. Тому, хмельничани, вочевидь, зроблять акцент на те, щоб з перших хвилин взяти гру під свій контроль. А в таких випадках підопічні Романа Ковальчика дуже рідко відпускають когось з миром.   

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Сокіл» (Хмельницький)
7 жовтня 2017 року. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4 – 13.00.
Арбітри: Я. Вовчок (Івано-Франківськ), О. Сидорук (Вінниця), П. Кравцов (Рівне)
Хронометрист: В. Дзюра (Рівне)
Спостерігач арбітражу: С. Кравцов (Київ)

Одеський «Юні-Ламан» знову зіграє поєдинок на паркеті спорткомплексу СКА, проте цього разу він буде господарем, на відміну від одеського дербі, де підопічні Сергія Бутенка були номінальними гостями. «Помаранчеві» наразі мають бути на ходу, оскільки у минулому турі вони здобули свою першу перемогу в Екстра-лізі, та ще й у згаданому вище дербі. Тому, зараз одесити не проти повторити свій успіх, особливо, якщо врахувати, що їх суперником у цьому турі буде «Ураган», який на початку сезону серйозно лихоманить у плані результатів. Тому, «Юні-Ламан» має серйозний намір здобути ще кілька очок.

Щодо «Урагану», то тут, як і раніше, багато питань. У минулому турі команда була близькою до того, щоб здобути свою першу перемогу в сезоні. Але «ІнБев/НПУ» зміг вивезти і Івано-Франківська нічию, що призвело до поточного дев’ятого місця «драконів». У підопічних Максима Павленка вже фактично немає можливості зробити крок назад. Їм тепер треба робити все для того, щоб підтвердити свій статус одного з фаворитів сезону. А для цього треба починати перемагати. Тому, для прикарпатців поєдинок в Одесі стане ще однією можливістю поліпшити своє турнірне становище.  

«Юні-Ламан» (Одеса) – «Ураган» (Івано-Франківськ)
7 жовтня 2017 року. Одеса. Спорткомплекс СКА – 13.00. 
Арбітри: І. Якимишин (Львів), О. Макаренко (Радомишль), Є. Гордієнко (Одеса)
Хронометрист: О. Діденко (Одеса)
Спостерігач арбітражу: С. Дребужан (Мукачеве)

Безумовно, найголовнішою подією четвертого туру буде протистояння у Києві. Ще не встигли вщухнути спогади про побачення «ХІТа» з «Продексімом» у рамках матчу за Суперкубок України, як тепер ці команди зустрінуться знову. І немає сумнівів у тому, що «Продексім» буде прагнути взяти реванш за поразку у Броварах. Тим більше, не будемо забувати, що наразі і «ХІТ», і «Продексім» знаходяться серед лідерів турнірної таблиці, маючи по сім очок (стільки ж, до речі, має і «Сокіл»). Тому, цей факт додає даному протистоянню додаткової інтриги.

Для «Продексіму» це протистояння фактично стане генеральною репетицією перед виступами у Сербії. Адже зовсім скоро «мельники» будуть представляти нашу країну в Кубку УЄФА. Тому, для них важливо буде отримати зайву порцію позитиву перед виїздом у Крагуєвац. Інша справа, що статистика очних зустрічей херсонців з киянами поки що не на користь підопічних Ігоря Москвичова. А це означає, що їм треба робити все для того, щоб покращити цю статистику. Та чи вдасться їм це зробити, якщо «ХІТ» грає вдома?

«ХІТ» (Київ) – «Продексім» (Херсон)
7 жовтня 2017 року. Київ. Спорткомплекс ЦСК ЗСУ – 14.00.
Арбітри: О. Іванов (Дніпро), Д. Куций (Харків), Г. Гора (Київ)
Хронометрист: Д. Шептун (Київ)
Спостерігач арбітражу: С. Стрілецький (Суми)

Останній поєдинок цього туру відбудеться у Львові, де «Енергія» прийматиме «Епіцентр К Авангард». Через те, що у вихідні зал Палацу спорту «Галичина» буде зайнятий, цей поєдинок відбудеться у понеділок. Але це, мабуть, не гратиме якоїсь особливої ролі для обох команд. Для гостей з Одеси поєдинок проти «Енергії» буде своєрідним іспитом. Особливо цей матч буде іспитом для виконуючого обов’язки головного тренера «Епіцентра К Авангарда» Кирила Красія, для якого це буде дебют на посаді керманича одеської команди. Тому, логічно, що гості будуть робити все для того, щоб не зіпсувати дебют своєму тренеру.

Але у той же час варто враховувати той момент, що «Енергія» традиційно потужно грає вдома. Тому, «будівельникам» однозначно буде нелегко. Але якщо вони витримають той тиск, який на суперників традиційно роблять вдома підопічні Валерія Легчанова, то «біло-сині» цілком реально можуть розраховувати на більш-менш позитивний результат для себе.    

«Енергія» (Львів) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса)
9 жовтня 2017 року. Львів. Палац спорту «Галичина» - 13.00. 
Арбітри: М. Чубінський (Київ), А. Ноєв (Запоріжжя), Я. Сторожук (Львів)
Хронометрист: В. Болізюк (Львів)
Спостерігач арбітражу: О. Король (Донецьк)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!