Екстра-ліга. Анонс 5 туру

Цього уїк-енду відбудеться п’ятий тур чемпіонату України в Екстра-лізі. Розпочнеться цей тур у п’ятницю, коли у Києві зіграють між собою «ЛТК/ІнБев/НПУ» та чорноморський «Юні-Ламан». Решта матчів буде зіграна у неділю.

Спочатку була інформація про те, що поєдинок «ЛТК/ІнБев/НПУ» - «Юні-Ламан» буде зіграний у Житомирі. Але у зв’язку з тим, що наразі у спорткомплексі «Динамо» проводяться ремонтні роботи, було прийнято рішення зіграти цей матч у Києві.

У «ЛТК/ІнБев/НПУ» наразі має місце чорна смуга. Може, це і спів падіння, але вона виникла після того, як чемпіонат України поновився після місячної перерви. Тоді, перед «локаутом», пов’язаним з чемпіонатом світу, підопічні Валерія Туркіна, обіграли «Продексім», і це – поки що єдина звитяга «телефоністів». А після відновлення ігор у чемпіонаті Дзюба та компанія програли три рази поспіль. Однак, у п’ятницю гравці «ЛТК/ІнБев/НПУ», напевне, спробують реабілітуватись, тим більше, якщо врахувати, що вони гратимуть проти аутсайдера чемпіонату. Тому, є можливість взяти три очки.

Хоча варто зазначити, що «Юні-Ламан», незважаючи на те, що поки що не має очок у своєму активі, усі чотири поєдинки, які встиг зіграти в Екстра-лізі, програвав з боєм. Тому, треба очікувати, що і цього разу підопічні Сергія Бутенка будуть боротись до кінця. Але чи допоможе їм здобути свої перші очки в Екстра-лізі – це ще питання.

«ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ) – «Юні-Ламан» (Чорноморськ)
21 жовтня 2016 року. Київ. Спорткомплекс НПУ ім. Драгоманова - 13.30.
Арбітри: М. Подраний (Житомир), О. Хомич (Луцьк), Р. Лутій (Київ).
Хронометрист: Д. Каркаєв (Луцьк).
Суддівський спостерігач: В. Кузьменко (Київ).

Після того, як «Енергія» у середу обіграла на виїзди «Сокіл», можна зробити припущення, що підопічні Валерія Легчанова вже відійшли від провалу в Кубку УЄФА. Але у неділю на львів’ян чекатиме серйозний іспит – поєдинок з «Титан-Зорею». У обох команд наразі по дев’ять очок, і цей поєдинок буде важливим для обох команд у плані подальшої боротьби та підвищення у турнірній таблиці. І той, хто виграє, матиме нехай і невеличку, та все-таки перевагу.

До того ж, після згаданих ігор Кубка УЄФА у «зелено-білих» є «боржок» перед вболівальниками. І якщо «енергетики» не зможуть здолати «титанів», то їх просто не зрозуміють. Тим більше, враховуючи нинішню ситуацію в турнірній таблиці, цей поєдинок для «Енергії» буде одним з топових. А у цьому сезоні львів’яни вже програли два своїх топ-поєдинка на всеукраїнському рівні: «Локомотиву» та «Урагану». Тому, треба робити висновки.

«Енергія» (Львів) – «Титан-Зоря» (Покровське)
23 жовтня 2016 року. Львів. Палац спорту «Галичина» - 13.00.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Арбітри:
Л. Жиронкін (Київ), Д. Куций (Харків), Б. Кіндій (Розділ).
Хронометрист: В. Болізюк (Львів).
Суддівський спостерігач: Ю. Веремчук (Рівне).

Для івано-франківського «Урагана» виїзд у Рівне однозначно буде не з легких. Згадайте, як складно було у Рівному столичному «ХІТу», хоча він все-таки зміг обіграти «Кардинал-Рівне». Що ж стосується «Урагану», то у підопічних Івана Скіцка ще не було виїзних перемог у цьому сезоні. Хоча давайте згадаємо, що протягом двох останніх сезонів «дракони» більшість своїх звитяг здобували саме на виїзді. Однак, цього сезону, як ми вже сказали, поки що не складається. Тому, немає сумнівів, що «ураганівці» зроблять все можливе для того, щоб здобути свої перші виїзні очки.

Хоча не будемо скидати з рахунків і «кардиналів». Незважаючи на те, що в активі у підопічних Сергія Піддубного поки що лише три пункти, команда з кожною грою потроху додає. І це вже не той «Кардинал», який у минулому сезоні грав на старому вантажі. Можна не сумніватись, що рівняни дадуть серйозний бій франків’янам. Чи буде він переможним – дізнаємося після закінчення матчу.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Ураган» (Івано-Франківськ)
23 жовтня. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4 - 13.00.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Арбітри:
Г. Гора, Ю. Кондратьєв (обидва – Київ), В. Дзюра (Рівне).
Хронометрист: О. Демянюк (Рівне).
Суддівський спостерігач: С. Стрілецький (Суми).

Волею календаря, хмельницький «Сокіл» змушений зіграти вже другий поєдинок протягом тижня. Втім, нам до таких реалій не звикати – нещодавно столичний «ХІТ», який, до речі, і буде суперником «соколят», зіграв три матчі за неповну декаду. І всі три разі кияни виграли, між іншим. А от у «Сокола» з цим трохи складніше. Перший з двох поєдинків на цьому тижні підопічні Романа Ковальчика програли. І навряд чи вони погодяться на те, щоб вдруге поспіль програти. Хоча не будемо забувати, що подоляни гратимуть з одноосібним лідером чемпіонату.

А цей самий лідер навряд чи захоче віддавати очки гостям з Хмельницького. Тим більше, якщо враховувати той факт, що матч у Києві буде відбуватись паралельно з тим, який відбуватиметься у Харкові, де «Локомотив» гратиме з «Продексімом». Тому, цей фактор теж додасть мотивації господарям. Вони, можливо, будуть ще думками у Харкові. І якщо вони будуть тримати у голові перебіг подій у Палаці спорту «Локомотив», то це може зіграти проти «кабельників».

«ХІТ» (Київ) – «Сокіл» (Хмельницький)
23 жовтня 2016 року. Київ. Спорткомплекс ЦСКА - 14.00.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Арбітри:
І. Якимишин (Львів), І. Овчінніков (Запоріжжя), М. Чубінський (Київ).
Хронометрист: Д. Шептун (Київ).
Суддівський спостерігач: О. Банасько (Київська обл.).

Поєдинок між срібним та бронзовим призерами минулого сезону, безумовно, буде центральним у турі. І  «Локомотиву», і «Продексіму» є, що доводити у цьому поєдинку. «Залізничники», як відомо, програли у минулому турі покровській «Титан-Зорі». І не просто програли, а з розгромним рахунком – 5:0. Ця поразка, безумовно, сильно вдарила по амбіціях харків’ян, які, до того ж, відпустили на три пункти «ХІТ», тому тепер змушені наздоганяти. А тут ще один поєдинок проти прямого конкурента за медалі!!!

«Продексім» після двох поспіль програшів на старті поступово набирає хід. Видно, що херсонці зробили правильні висновки. Але тепер їм треба зробити дещо більше. Якщо вони хочуть продовжити свою переможну ходу, то їм треба перемагати у Харкові, а зробити це, за традицією, буде складно. Проте, можливо, поразка «Локо» в Покровському буде і на руку підопічним Ігоря Москвичова. Це залежить від того, в якому руслі проходитиме гра.

«Локомотив» (Харків) – «Продексім» (Херсон)
23 жовтня 2016 року. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи - 14.00.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Арбітри:
О. Іванов (Дніпро), С. Подворний (Хмельницький), О.Фесенко (Харків).
Хронометрист: А. Швець (Харків).
Суддівський спостерігач: С. Кравцов (Київ).

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: СК «Сокіл» (Хмельницький)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!