Екстра-ліга: анонс 5 туру

За традицією останніх турів, черговий ігровий уїк-енд знову буде розтягнутий на кілька днів. Але більшість його поєдинків відбудеться у базовий день – 14 жовтня, на Покрову. Але, мабуть, не для всіх цей святковий день стане дійсно таким.

П’ятий тур стартує поєдинком, який, в принципі, мав би його закривати та стати вишенькою на торті. А саме – цей тур стартує з «енергетичного» дербі. Мабуть, не варто зайвий раз казати, наскільки принциповим воно є як для «Урагану», так і для «Енергії». Отже, в Івано-Франківську буде битва, яка для обох команд буде надважливою. «Ураган, після того, як у минулому турі нарешті зміг розжитися перемогою, підходить до дербі у дуже хорошому настрої, що з психологічної точки зору є дуже важливим. А от що стосується «Енергії», то це «енергетичне» дербі буде важливе в плані надбання зайвої впевненості, яка необхідна «зелено-білим» під час нинішньої перебудови, про яку говорив Валерій Легчанов. Що це означає? Тільки те, що перемога потрібна обом командам, і за неї вони в очному протистоянні битимуться до кінця.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Енергія» (Львів)
14 жовтня 2017 року. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фізвиховання – 12.00.
Арбітри: Г. Гора, Ю. Кондратьєв (обидва – Київ), П. Липецький (Івано-Франківськ)
Хронометрист: В. Гронський (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: С Кравцов (Київ)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ

Одночасно з поєдинком в Івано-Франківську розпочнеться матч у Хмельницькому. Там «Сокіл» прийматиме «ІнБев/НПУ». І така вивіска вже є гарантією того, що на паркеті спорткомплексу Нацполіції буде цікава гра. Обидві команди в очних зустрічах завжди показують боротьбу та жагу не поступатись. За ті сезони, що обидва колективи виступають в Екстра-лізі, це протистояння стало якщо не принциповим, то надто цікавим – точно. Завжди важко вгадати, кому цього разу посміхнеться вдача – «Соколу» чи об’єднаній команді. Тому і в цій зустрічі важко віддати комусь перевагу. Хоча, якщо враховувати, що гра відбудеться у Хмельницькому, то невеличка, але все-таки перевага має бути на боці підопічних Романа Ковальчика. Однак, їм у цій грі не допоможуть дискваліфіковані Педяш та Мартинюк, а це – суттєва втрата для «соколят». І це, між іншим, буде додатковим плюсом для «ІнБев/НПУ».

«Сокіл» (Хмельницький) – «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ)      
14 жовтня 2017 року. Хмельницький. Спорткомплекс Національної поліції – 12.00. 
Арбітри: Є. Гордієнко (Одеса), М. Слободянюк (Вінниця), Д. Божко (Хмельницький)
Хронометрист: М. Куцак (Хмельницький)
Спостерігач арбітражу: В. Олійник (Київ)

«Титан» на паркеті рідного спорткомплексу «Юність» спробує здобути свою першу домашню перемогу у новому сезоні. А це означає, що гостям з «Юні-Ламану» буде ой як непросто. Втім, підопічні Сергія Бутенка, загартовані досвідом минулого сезону, напевне, знаю, як треба протидіяти покрівцям на їх майданчику. Відповідно, «помаранчеві», мабуть, теж на щось у цій грі розраховують. Але для початку їм треба зробити все для того, щоб «Титан» не забив. Тобто, можемо передбачити, що одесити в цьому матчі гратимуть від оборони. Тільки питання: чи надовго їх вистачить грати другим номером? Відповідь знає тільки Сергій Бутенко. І він, вочевидь, спробує її показати своєму молодому візаві Дмитрові Камеку. Що з цього вийде? Подивимось вже під час гри.

«Титан» (Покровське) – «Юні-Ламан» (Одеса)
14 жовтня 2017 року. Покровське. Спорткомплекс «Юність» - 12.30.
Арбітри: М. Подраний (Житомир), А. Духан (Луганськ), І. Дудінов (Дніпро)
Хронометрист: С. Степаненко (Покровське)
Спостерігач арбітражу: В. Карабанов (Чернігів)

Аутсайдер чемпіонату, одеський «Епіцентр К Авангард», прийматиме у себе одного з лідерів та фаворитів сезону – столичний «ХІТ». Але це не означає, що на підопічних Олега Лук’яненка чекають легкі три очки. «Епіцентр К авангард» у цьому сезоні майже в кожному поєдинку демонструє бажання боротись за позитивний для себе результат, але поки що одного бажання не вистачає. Тому, одесити поки що і посідають останню строчку турнірної таблиці. Але якщо підопічним Кирила Красія все-таки вдасться не тільки зачепитись за хороший результат, а і н відпустити його, то ми зможемо розраховувати на сенсації. Чи відбудеться щось подібне у матчі «будівельників» з «кабельниками»? Якщо чесно, то в це складно повірити. Але невеличкий відсоток шансів на здобуття очок ми все-таки залишимо одеському колективу, який за рахунок дисципліни та командної гри здатен на будь-які сюрпризи.

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «ХІТ» (Київ)
14 жовтня 2017 року. Одеса. Спорткомплекс СКА – 13.00. 
Арбітри: О. Білащенко (Чернігів), С. Подворний (Хмельницький), О. Ткач (Одеса) 
Хронометрист: О. Діденко (Одеса) 
Спостерігач арбітражу: Р. Проць (Дрогобич)

Враховуючи те, що «Продексім» наразі грає в Основному раунді Кубку УЄФА, а «Кардинал-Рівне» - на чемпіонаті світу серед поліцейських, поєдинок між цими командами відбудеться 19 жовтня. І він закриватиме програму п’ятого туру. Невідомо, в яких кондиціях будуть обидві команди після повернення додому, але зрозуміло одне: в очному протистоянні і «Продексіму». І «Кардиналу» буде, заради чого битися за очки. Якщо гості традиційно постараються зіграти у свій футзал, який неодноразово допомагав відбирати очки у фаворитів, то у чемпіонів України ситуація трохи інша. Враховуючи те, що підопічні Ігоря Москвичова вже знатимуть результати матчів за участю своїх конкурентів, то їм нічого не залишатиметься, окрім як перемагати вдома, щоб не відпустити інші команди, які борються за перемогу в регулярному чемпіонаті та кращі місця у плей-оф. Тому, «мельникам» не рекомендовано втрачати очки у грі з «Кардиналом». Але ж Сергій Піддубний, вочевидь, вже знає, чим можна здивувати «Продексім», тому легкої прогулянки для херсонців точно не буде.

«Продексім» (Херсон) – «Кардинал-Рівне» (Рівне)
19 жовтня 2017 року. Херсон. Спорткомплекс ХВУФК – 12.00.  
Арбітри: Є. Диннік, А. Швець (обидва – Харків), С. Черноусов (Херсон) .
Хронометрист: Л. Ягупов (Херсон)
Спостерігач арбітражу: О. Банасько (Київська обл.) 
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Євген Кравс

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!