Екстра-ліга: анонс матчів 8 туру

Восьмий тур Екстра-ліги вже невдовзі заполонить український футзальний простір. Зазначимо, що цей тур розтягнеться на два дні, оскільки поєдинок між «Продексімом» та «Юні-Ламаном», на відміну від інших, відбудеться у неділю. Цей тур обіцяє бути одним з найцікавіших у нинішньому чемпіонаті. І, будемо сподіватись, він виправдає наші сподівання.

Ще у минулому сезоні протистояння між «Соколом» (тоді ще – «Спортлідером+») та «Ураганом» було цікаве тим, що у складі обох команд було багато перспективної молоді. Але ця молодь водночас була розбавлена і досвідченими гравцями. Хоча вже по ходу сезону у хмельницької команди досвідчених футзаліства ставало дедалі менше, тоді як «Ураган» вже у це міжсезоння значно набрав у плані сумарного досвіду гравців. Тому в цьому плані перевага у «драконів» є.

Щодо інших переваг, то тут сказати складно. З одного боку – подоляни гратимуть на рідному паркеті. І на це наставник «соколят» Роман Ковальчик робитиме основну ставку. А з іншого боку – івано-франківська команда наразі більш досвідчена, і у грі проти такої молодої команди саме досвід може знадобитися підопічним Івана Скіцка. Хоча у сучасному футзалі, як відомо, не завжди досвід допомагає у протистояннях з молоддю.

Для «ураганівців» головним завданням у цій грі буде не тільки перемога над «Соколом». Франківцям ще треба буде спробувати зупинити Олександра Педяша, який зараз знаходиться у чудовій формі. Для нинішнього «Сокола» Педяш – це пів команди . І якщо «Ураган» зможе зупинити цього вихованця харківського футзалу, то це вже буде півсправи. А інша половина – це, ясна річ, результат. Тому, в цьому плані на нас, безумовно, чекає цікавий двобій.

«Сокіл» (Хмельницький) – «Ураган» (Івано-Франківськ)
12 листопада 2016 року. Хмельницький. Спорткомплекс Нацполіції – 12.00
Арбітри: О. Іванов (Дніпро), О. Фесенко (Харків), С. Подворний (Хмельницький)
Хронометрист: М. Куцак (Хмельницький)
Суддівський спостерігач: В. Олійник (Київ)

Покровська «Титан-Зоря» після перемоги у Києві над «ЛТК/ІнБев/НПУ» перебуває у дуже хорошому настрої. І підопічні Віталія Соломки дуже сильно хочуть поділитися цим настроєм зі своїми вболівальниками. Тим більше, суперником покровців буде команда, у якої теоретично можна буде взяти «свої» три очки. Хоча з іншого боку – «Кардинал-Рівне» завжди був бойовим колективом, який у будь-якій ситуації боровся за очки і нікому не давав спуску – ані фаворитам, ані таким же «міцним горішкам», подібним до «Кардинала». А якщо все це перевести на гру у Покровському, то в результаті вийде так, що ми побачимо протистояння двох «міцних горішків» Екстра-ліги.

«Титан-Зоря» (Покровське) – «Кардинал-Рівне» (Рівне)
12 листопада 2016 року. Покровське. Спорткомплекс «Юність» - 12.00
Арбітри: Б. Кіндій (Розділ), А. Духан (Луганськ), І. Дудінов (Дніпро)
Хронометрист: С. Степаненко (Покровське)
Суддівський спостерігач: Р. Проць (Дрогобич)

І знову для київського «ХІТа» буде іспит на міцність своїх лідерських позицій. Хоча після звитяг над такими потужними командами, як «Ураган» та «Локомотив», можна сказати, що позиції у підопічних Олега Лук’яненка досить-таки міцні. Але кияни ще не грали з «Енергією» та «Продексімом». Ось тепер «ХІТу» доведеться зіграти з чинним чемпіоном України – «Енергією». Безумовно, матч між чемпіоном та нинішнім лідером Екстра-ліги заслуговує на увагу.

А для «Енергії» це ще хороша можливість взяти у столичної команди реванш за поразку річної давнини. Всі пам’ятають, хто не дав «енергетикам» виграти Кубок України у рідних стінах у 2015-му році? Правильно, «ХІТ». Правда, потім у фіналі «кабельники» і самі програли, але то вже інша історія. Тому, підтекст у цього поєдинку є. А це означає, що на нього варто буде подивитись.

«Енергія» (Львів) – «ХІТ» (Київ)
12 листопада 2016 року. Львів. Палац спорту «Галичина» - 13.30
Арбітри: М. Подранний (Житомир), П. Кравцов (Рівне), І. Якимишин (Львів)
Хронометрист: В. Балізюк (Львів)
Суддівський спостерігач: О. Король (Донецьк)

І «Локомотив», і «ЛТК/ІнБев/НПУ» пережили в це міжсезоння кадрову перебудову. Однак, результати від неї виявилися протилежними. «Залізничники» непогано стартували, однак у останніх матчах у них виникали проблеми, так ще й очки втрачали. А от у «телефоністів» інша біда. Варто їм тільки спробувати зробити крок для того, щоб вийти з кризи (під цим словом мається на увазі втрата «своїх» очок там, де їх можна було взяти), так потім одразу йде поразка. І наче підопічні Валерія Туркіна роблять усе для того, щоб досягти максимального результату, але чогось їм постійно не вистачало. До того ж, не будемо забувати про кадрові втрати об’єднаної команди. Про травму Сухова вже відомо давно, а от тепер проти «Локомотива» ще не зіграє Дзюба, який перебрав жовтих карток. Тому, Валерію Туркіну тепер залишається сподіватись, що його команді зможе допомогти взятий в оренду у «ХІТа» Максим Войток. Але чи допоможе він?

Що стосується «Локо», то йому теж треба взяти очки. І не тільки тому, що харків’яни гратимуть вдома. Просто підопічним Євгена Ривкіна треба скорочувати відставання від «ХІТа» і сподіватись на те, що сам «ХІТ» програє у Львові. Що ж, давно не доводилось бачити харківську команду, яка заради того, щоб піднятись на вищий щабель турнірної таблиці, залежить від результатів за участю конкурентів…  

Зазначимо, що поєдинок між «Локомотивом» та «ЛТК/ІнБев/НПУ» транслюватиметься одразу на двох каналах – на «Спорт-1» та «XSPORT».

«Локомотив» (Харків) – «ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ)
12 листопада 2016 року. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім.. Г. Кірпи – 14.00
Арбітри: Г. Гора (Київ), О. Хомич (Луцьк), Д. Куций (Харків)
Хронометрист: А. Швець (Харків)
Суддівський спостерігач: Ю. Щепанський (Львів)

Восьмий тур закінчиться матчем у Херсоні, де «Продексім» буде екзаменувати чорноморський «,ні-Ламан». Поки що команда з Чорноморська не зовсім вдало складає свої іспити у Екстра-лізі. Хіба що у грі з «Кардиналом-Рівне» вдалося більш-менш виконати завдання. Але навряд чи це вдасться зробити у грі з «Продексімом», який мало того, що зараз на ходу, так ще і гратиме вдома. Тому, є версія, що підопічним Сергія Бутенка буде складно зупинити цей херсонський «таран», який на всіх парах надолужує втрачене. Поборотися чорноморці, звичайно, зможуть. Але чи допоможе характер здобути їм результат – це вже залежить від самих гостей.

«Продексім» (Херсон) – «Юні-Ламан» (Чорноморськ)
13 листопада 2016 року. Херсон. Спорткомплекс ХВУФК – 14.00
Арбітри: Р. Лутій (Київ), Д. Чумак (Харків), С. Черноусов (Херсон)
Хронометрист: Л. Ягупов (Херсон)
Суддівський спостерігач: В. Кузьменко (Київ) 

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: «Футзал Одеси»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!