Екстра-ліга. Анонс матчів п'ятого туру

«ХІТ» (Київ) – «Енергія» (Львів)

20 жовтня. Київ. СК ЦСК ЗСУ. 12:00. LIVE: Facebook та Youtube АФУ

Минулорічна пара півфіналістів серії плей-офф проведе перший очний поєдинок цього сезону. У попередньому чемпіонаті команди зіграли між собою шість поєдинків. За результатами регулярного чемпіонату суперники розписали мирову у Львові – 2:2. Натомість, у столичному протистоянні сильнішими виявилися господарі, які записали до свого активу перемогу з результатом 3:0.

Ще чотири зустрічі зазначені колективи провели у рамках серії плей-офф. Її «ХІТ» в якості тріумфатора регулярного чемпіонату розпочинав вдома. Перший поєдинок завершився з результатом 4:2 на користь тоді ще підопічних Олега Лук'яненка. Втім, у другому поєдинку сильнішими виявилися «енергетики», які згодом оформили свій вихід до півфіналу на домашньому паркеті.

Однак, після того обидва колективи зазнали поразок з сухим рахунком у наступних серіях плей-офф. Кияни двічі поступилися «Титану» у «бронзових» поєдинках, а команда Валерія Легчанова тричі капітулювала перед «Продексімом» у боротьбі за золото.

Втім, нині колектив Дмитра Шувалова є першим у турнірній таблиці, а львів'яни поступаються своїм опонентам одразу вісьмома очками. Тож, чи вдасться представникам міста Лева першими позбавити очок лідера чемпіонату або ж столичні футзалісти продовжать свій переможний шлях. Відповідь дізнаємося вже завтра.

«ІнБев/НПУ» (Житомир-Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ)

20 жовтня. Житомир. ФОК. 12:00. LIVE: телеканал «XSPORT»​ та Youtube АФУ

У чудовій формі перебувають і підопічні Максима Павленка. За підсумками чотирьох турів вони мають у своєму активі сім очок і розташувалися на третій сходинці. Значно гірша ситуація нині у колектива Валерія Директоренка. Об'єднана команда з Житомира та Києва залишається єдиною, яка так і не здобула залікових балів. 

До слова, попереднього сезону команди так і не визначили сильнішого в очних зустрічах, обидва рази зігравши внічию. При чому, зробили це з однаковим рахунком – 3:3. Зазначимо, що у цьому чемпіонаті всі свої залікові пункти івано-франківці здобули вдома. Втім, чи вдасться «ураганівцям» здобути дебютні очки у виїзних зустрічах, або ж «пивовари» нарешті зможуть змінити 0 у графі набрані пункти на більш приємну цифру. Всі крапки над «і» розставить суботній поєдинок.

«Сокіл» (Хмельницький) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса)

20 жовтня. Хмельницький. СК ГУНП. 12:00. LIVE: Youtube

Ще один суботній матч відбудеться у Хмельницькому. Підопічні Романа Ковальчика спробують взяти реванши у своїх опонентів за розгромну поразку у рамках Кубка ліги – 1:8. Нині здобуток хмельничан у турнірній таблиці складає чотири пункти, натомість, одесити здобули дві перемоги поспіль і мають на два очки більше.

Попереднього туру «Сокіл» гостював у Львові, де розписав мирову з підопічними Валерія Легчанова – 1:1. Натомість, команда Кирила Красія не залишила шансів «ІнБев/НПУ» у домашній зустрічі, здолавши останніх з результатом 5:2. 

Минулоріч команда з Хмельницького здобула над своїми майбутніми опонентами дві розгромні перемоги. Матч в Одесі завершився 8:1 на користь «Сокола», а на домашньому паркеті команда Романа Ковальчика тріумфувала над своїми суперниками з рахунком 5:1. Тож, хмельчани спробують повторити тріумфальні результати і оформити першу домашню вікторію, а представники Південної Пальміри намагатимуться довести свою переможну серію до трьох зустрічей.

«АРПИ Запоріжжя» (Запорізька обл.) – «Продексім» (Херсон)

21 жовтня. Запоріжжя. ПС ЗАБ. 13:00. LIVE: Youtube АФУ

Після низки невдалих матчів херсонці зуміли здобути переконливу перемогу у домашній зустрічі з «Кардиналом-Рівне» та наздогнали «Ураган» у турнірній таблиці. На черзі для команди Карлоса Барбози протистояння з амбіційним новачком – «АРПИ Запоріжжя». За підсумками чотирьох турів підопічні Максима Павлюка зуміли поповнити очкову скарбничку завдяки перемозі, здобутій у Львові. Втім, нині це дає їм нагоду перебувати лише на дев'ятій сходинці.

Тож, перша зустріч на офіційному рівні між двома представниками півдня України стане шансом для господарів, аби розпочати історію очних протистоянь з чинним чемпіоном з перемоги та нарешті подарувати вікторію запорізькій публіці. У свою чергу, херсонцям так само відступати нікуди і вони також намагатимуться здобути максимальну кількість очок, аби підібратися ближче до зони лідерів.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Титан» (Покровське)

21 жовтня. Рівне. СК ДЮСШ №4. 13:00. LIVE: Youtube та Facebook АФУ

У попередньому турі рівняни вперше втратили очки, поступившись у Херсоні. Цього туру на команду Станіслава Гончаренка чекатиме ще один грізний опонент. Нині покровці поступаються «кардиналівцям» трьома очками, тож, у разі перемоги зможуть обійти своїх опонентів у турнірній таблиці.

Звітні колективи також провели між собою шість поєдинків у попередньому чемпіонаті команди, обмінявшися домашніми перемогами у рамках регулярного чемпіонату. Поєдинок у Рівному завершився з результом 5:1, а покровчани записали до свого активу вікторію з результатом 4:1. У плей-офф командам вистачило чотирьох матчів на те, аби з'ясувати стосунки. Зрештою, до півфіналу кваліфікувався «Титан».

Перед звітним протистоянням команди недорахуються декількох провідних гравців у зв'язку з дискваліфікацією. У складі господарів не зіграє Максим Мануйленко. Водночас, гості не зможуть розраховувати на Дмитра Калукова та Олега Єрьоміна. Втім, це аж ніяк не має позначитися на переможних планах обидвох колективів.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!