Екстра-ліга: «Енергія» та «Локомотив» крокують у півфінал

В перший день квітна у вітчизняній Екстра-лізі відбулись другі матчі чвертьфінальної серії плей-офф. І за підсумками цих поєдинків визначились два півфіналісти цього сезону. Ними стали львівська «Енергія» та харківський «Локомотив». Ще два визначаться після того, як будуть зіграні треті поєдинки серій до двох перемог. Детальніше – нижче.

У Львові місцева «Енергія» мала можливість зробити все для того, щоб не доводити серію до третьої гри. Хоча підсвідомо всі розуміли, що «Титан-Зоря» - суперник не з легких, і так просто він путівку до півфіналу не віддасть. Однак, у підопічних Валерія Легчанова вже у першому таймі з’явились два аргументи у вигляді голів Легендзевича та Федюка. Тому, покрівцям тільки залишалося зробити «камбек», аби мати надалі шанси на продовження боротьби. Та надіям «титанів» не судилося справдитись. Під кінець гри Михайлдо Грицина забив третій м’яч у ворота команди з Дніпропетровської області, чим фактично вивів «Енергію» до наступного кола плей-офф. Єдине, що вдалося зробити гостям, так це забити «гол престижу». Але на цьому сезон для підопічних Павла Пічкурова завершився.

«Енергія» (Львів) – «Титан-Зоря» (Покровське) – 3:1
Голи:
Легендзевич (13), Федюк (20), Мих. Грицина (38) – Кожемяка (40)
Попередження: Грицовець (25)
Рахунок у серії – 2:0

Для івано-франківського «Урагану» поєдинок у Харкові проти «Локомотива» був справжнім моментом істини. Багато що було поставлено на кін, враховуючи ті цілі, які ставило перед прикарпатською командою керівництво перед початком сезону. Після домашнього фіаско «драконам» треба було лише перемагати «Локо», щоб перевести серію у третій, вирішальний поєдинок. Але вже на 4-й хвилині Дмитро Сорокін змусив задуматись про актуальність планів гостей, вивівши вперед харківський клуб. Проте, варто віддати належне «Урагану», який проковтнув цю пігулку, але продовжив грати з надією на хороший результат. І плоди такої стратегії не змусили себе довго чекати: Шотурма забив своєму колишньому клубу і вирівняв шанси команд. Далі поєдинок між «Локомотивом» та «Ураганом» більше нагадував шахову партію. І вона тривала до тих пір, поки не перейшла у додатковий час. А там вже команди, мабуть, подумки почали готуватись до серії пенальті. Окрім одного гравця – Богдана Свірідова, який за 9,6 секунд до кінця другого екстра-тайму вразив ворота «Урагану», і тим самим подарував «Локомотиву» путівку до півфіналу. Воістину Свірідов став злим генієм «драконів» у цьому чвертьфіналі…

«Локомотив» (Харків) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:1 ОТ
Голи:
Д. Сорокін (4), Свірідов (50) – Шотурма (11)
Попередження: Д. Сорокін (8) – Коваль (8), Пелех (16)
Рахунок у серії – 2:0 

Найсенсаційніший матч всього першого раунду плей-офф Екстра-ліги!!! Саме так можна назвати поєдинок у Києві між «ХІТом» та «Кардиналом-Рівне». Після перемоги киян у Рівному багато хто вважав, що підопічні Олега Лук’яненка вже однією ногою у півфіналі. Але іншої думки були «кардинали», які влаштували переможцям регулярного чемпіонату справжній холодний душ. Ніхто і подумати не міг, що по ходу першого тайму «Кардинал-Рівне» вестиме у рахунку 4:0 (!!!), граючи у Києві. І хоча наприкінці першої 20-хвилинки Сергій Шевченко зміг відквитати один м’яч, але подальші події показали, що у цьому поєдинку столичній команді нічого не світило. Відзначимо Артема Фаренюка, чий хет-трик багато в чому допоміг «Кардиналу» стати першою командою, яка перемогла «ХІТ» у цьому сезоні. І тепер цікаво: чи вистачить підопічним Сергія Піддубного цього запалу на третій матч серії?

«ХІТ» (Київ) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 4:7
Голи:
Шевченко (20, 35), Чепорнюк (30), Корнійчук (36) – Басич (5), Фаренюк (10, 16, 37), Колесніков (16 – автогол), Кручок (29), Дармовіс (34)
Попередження: Лисенко (16), Шевченко (28), Корнійчук (29) – Новак (14)
Рахунок у серії – 1:1

Найдраматичніший поєдинок першоквітневої суботи відбувся у Херсоні. Місцевий «Продексім» мав вигравати, аби продовжити боротьбу в плей-офф. Однак, вже по ходу першого тайму гості з «Сокола» почали корегувати плани підопічних Ігоря Москвичова. Оскільки вже ближче до 10-ї хвилини вони вели 0:2. Це був майже нокдаун для херсонців. Однак, вони змогли не тільки вийти з такого стану, а і зрівняти рахунок. А коли розпочався другий тайм, то колишній улюбленець хмельницької публіки Дмитро Калуков вивів уперед свою нинішню команду – «Продексім». Погодьтесь – такий «камбек» вартий поваги. Але господарі майданчику не врахували одного – у «Сокола» є такий гравець, як Андрій Лисенко, який дуже часто забиває важливі голи. Цього разу Лисенко допоміг своїй команді зрівняти рахунок. Однак, вирвати перемогу для своєї команди в основний час Лисенко вже не зміг. Так само не зміг цього зробити і «Продексім». Тому, гра перейшла у додатковий час, а там і в серію пенальті, оскільки два екстра-тайми не визначили переможця. А в післяматчевій лотереї вдача посміхнулась «Продексіму», який, таким чином, перевів серію у третій матч, який відбудеться 2 квітня у Херсоні.

«Продексім» (Херсон) – «Сокіл» (Хмельницький) – 3:3 (по пенальті – 7:6)
Голи:
А. Чуднов (15), Скорий (18), Калуков (22) – Лисенко (5, 28), Щербань (9)
Попередження: В’яч. Чуднов (6), Ланко (11), Калуков (33) – Хамдамов (25), Мартинюк (42), Зубик (49)
Рахунок у серії – 1:1

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)  

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!