Екстра-ліга: «Енергія» та «Локомотив» роблять вагомі кроки до фіналу

У Львові та Харкові були зіграні треті поєдинки півфінальної серії плей-офф чемпіонату України серед команд Вищої ліги «Екстра-ліга». За їх підсумками господарі майданчиків – «Енергія» та «Локомотив» - здолали своїх суперників та повели у серіях до трьох перемог.

Вочевидь, обидві команди - і «Енергія», і «ХІТ» - не змовляючись, намагалися зіграти у такий футзал, де ключовими факторами будуть не тільки витримка, а і вміння не помилятись. Однак, у той же час варто зазначити, що по ходу першого тайму «енергетики» грали трохи гостріше, змушуючи Владислава Лисенка рятувати свою команду від голу. І не можна сказати, що кияни тільки відсиджувались в обороні – вони теж створювали моменти у воріт Володимира Кардаша. Однак, робили це не надто часто.

Ключові епізоди поєдинку сталися вже після екватору другого тайму. Все почалося з того, що брати Грицини розіграли  комбінацію біля володінь Лисенка, і Грицина-молодший (тобто, Михайло) відкрив рахунок. Після цього «ХІТ» почав розкриватись, але забити гол у відповідь киянам не вдавалося. Тоді столична команда перейшла на гру з п’ятим, сподіваючись зрівняти рахунок у штучній більшості. Але шанси «кабельників» на хороший результат різко впали, коли Віталій Багряк зробив рахунок 2:0 на користь «Енергії». Кияни і надалі продовжили грати у форматі 5х4, і скоро Колесніков відквитав один м’яч. Однак, перевести гру в овертайм гостям не вдалося. А це означає, що «Енергія» вийшла вперед у серії до трьох перемог.

«Енергія» (Львів) – «ХІТ» (Київ) – 2:1
Голи:
Мих. Грицина (31), Багряк (37) – Колесніков (39)
Попередження: Багряк (29) – Шевченко (24)
Рахунок у серії – 2:1

Харківський «Локомотив» у третьому матчі півфінальної серії якось спокійно зіграв проти херсонського «Продексіма». Мабуть, на цей спокій у грі «залізничників» вплинув гол Ярослава Лебідя на 7-й хвилині після пасу Євгена Сірого. Після цього «Локо» почав грати у ту гру, яка є більш притаманною для цієї команди: розрахунок був зроблений на контратаки, оскільки тепер «Продексіму» треба було відіграватись, аби мати подальші шанси на позитивний результат за підсумками не тільки цього матчу, а і у серії. Однак, незважаючи на всі зусилля, підопічним Ігоря Москвичова так і не вдавалося змусити Юрія Савенка капітулювати. Натомість, підопічним Євгена Ривкіна вдалося ще раз забити гол у ворота Кирила Ципуна. І знову спрацювала зв’язка Лебідь – Сірий. Тільки тепер Ярослав віддав передачу, а Євген забив. Як підсумок – результативні дії цих двох гравців забезпечили перемогу «Локомотиву» з рахунком 2:0.  

«Локомотив» (Харків) – «Продексім» (Херсон) – 2:0
Голи:
Лебідь (7), Сірий (36)
Рахунок у серії – 2:1

Протокольні дані звірені з офіційними.

Нагадаємо, що четверті поєдинки півфінальної серії плей-офф відбудуться у Львові та Харкові відбудуться 7 травня.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: ФК «ХІТ» (Київ) 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!