Екстра-ліга. Огляд 1-го туру +ВІДЕО

Стартував новий чемпіонат України серед команд Екстра-ліги. І вже одразу він приніс деякі несподівані результати. До таких можна віднести розгром «Урагана» у Харкові, а також перемогу «Сокола» над «Продексімом». Втім, про все – по порядку.

«Локомотив» - «Ураган» - 4:1
Голи:
Д. Сорокін (5), Бондар (14), Свірідов (16), Савенко (38) – Сімка (8)
Попередження: Рось (8), Сірий (24) – Шотурма (3), Корсун (24), Біров (30)

Відеоогляд матчу:

Якщо «Ураган» і мав якийсь план на гру, то він був зруйнований «Локомотивом», який зусиллями Дмитра Сорокіна забив швидкий м'яч. Івано-франківці, щоправда, швидко відповіли. Але «дракони» не зробили наступний логічний крок – не змогли вийти вперед та змуситись харків'ян відіграватись. А от підопічним Євгена Ривкіна вдалося це зробити. І рахунок 3:1 за підсумками першого тайму – яскраве тому підтвердження.

У гостей був цілий другий тайм для того, щоб відігратись. Однак, сподіванням підопічних Івана Скіцка не судилося справдитись. Більше того – «ураганівці» вже наприкінці гри пішли з п'ятим, але натомість отримали четвертий м'яч у свої ворота. 4:1 – результат дещо непредбачуваний, якщо враховувати, що це був центральний матч, у якому зустрічались претенденти на медалі. Але факт залишається фактом: «Локомотив» стартував у чемпіонаті з розгромної перемоги над прямим конкурентом.

«Енергія» - «Кардинал-Рівне» - 3:1
Голи:
Кордоба (3), Кузь (27), Денис (39) – Мануйленко (35)
Попередження: Мик. Грицина (5) – Піддубний (4)

Відеоогляд матчу:

Після розгромної поразки від «Локомотива» у матчі за Суперкубок України «Енергія» теоретчно мала вийти на гру проти «Кардинала» з таким настроєм, щоб довести і собі, і вболівальникам, що це була випадковість. Те, що львів'яни налаштовані рішуче, підтвердив гол Кордоби на 3-й хвилині. Але як не намагались підопічні Валерія Легчанова розвинути свій успіх по ходу першого тайму, але їм цього не вдалося зробити. Більше того – «зелено-білі» дозволили «кардиналам» створити кілька небезпечних нагод біля воріт Кардаша. Однак, вони не стали результативними.

У другому таймі «Енергія» намагалась діяти більш активно, і, врешті-решт, вона домоглася свого. На 27-й хвилині Кузь, прийнявши м'яч на «стовпа» та звільнившись від опіки, змусив Дурбана капітулювати вдруге. Після цього «кардиналам» нічого не залишалось, як піти великими силами вперед. І скоро гості змогли відквитати один м'яч – відзначився Мануйленко. Після цього рівняни пішли вперед з п'ятим, але в одному з епізодів припустилися грубої помилки, і Денис зробив рахунок 3:1, який і став підсумковим.

«Титан-Зоря» - «Юні-Ламан» - 4:3
Голи:
Доманський (2, 36), Кожемяка (7), Пічкуров (15 – з 10-метрового) – Шеховцов (21 – автогол), Якубець (26), Долгорук (28).
Попередження: Мілінький (9), Кожемяка (23), Сільченко (28) – Рахметов (25), Лоскутов (27), Фещенко (38)

Відеоогляд матчу:

Для «Юні-Ламана» перший тайм дебютного поєдинку в Екстра-лізі став воїстину холодним душем. Вже на 7-й хвилини зустрічі футзалісти з Чорноморська програвали з рахунком 2:0. Такий результат змусив підопічних Сергія Бутенка нервувати, в результаті чого вони скоро привезли собі дабл-пенальті. Пічкуров реалізував 10-метровий. І це – 3:0 за підсумками першої 20-хвилинки. Після такого рахунку мало хто сумнівався у тому, що «Титан-Зоря» доведе цю гру до перемоги.

Але після перерви на паркет спорткомплексу «Юність» вийшов інший «Юні-Ламан» - більш мотивований та заряджений на боротьбу. І результати не змусили довго чекати. Вже до екватора другого тайму «помаранчевим» вдалося зрівняти рахунок. Однак, вирвати перемогу гості з Одеської області не змогли. Зате це змогли зробити «титани», які завдяки другому голу Доманського у цій зустрічі святкували надважку перемогу.

«Сокіл» - «Продексім» - 2:1
Голи:
Щербань (16), Хамдамов (31) – Калуков (40)
Попередження: Федорченко (25), А. Чуднов (34), Бессалов (35)

Відеоогляд матчу: 

У Хмельницькому сталася справжня сенсація. Мало хто вірив, що бронзовий призер минулого сезону зможе програти «Соколу», в якому не залишилось більш-менш досвідчених гравців. Однак, це сталося. Підопічні Романа Ковальчика зробили по голу в кожному з таймів і могли цілком реально залишити херсонців «на голодному пайку». Однак, один гол «мельники» все-таки відквитали. Зробив це колишній улюбленець хмельницької публіки Дмитро Калуков. Але це був лише «гол престижу».

Таким чином, «Сокіл» здобув першу перемогу під новою назвою, так ще і взяв реванш у «Продексіма» за свої «спортлідерські» програші.

Артем Терентьєв, пресс-служба Асоціації футзалу України

Фото: СК «Сокіл» (Хмельницький)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!