Екстра-ліга: огляд 13 туру + ВІДЕО

Матчем між «Енергією» та «Соколом» завершився останній тур Екстра-ліги у 2016 році, який мав порядковий тринадцятий номер. І дійсно – не для всіх команд ця нещаслива цифра стала фартовою. Яким був цей передноворічний тур Екстра-ліги – подивимось у нашому традиційному огляді.

Після перемоги над «ЛТК/ІнБев/НПУ» гравцям «Кардинала» треба було зробити все можливе і неможливе для того, щоб продовжити свій переможний настрій. Тим більше, перемога зміцнила би їх позиції у плані боротьби за плей-офф. Однак, не все сталося так, як планували підопічні Сергія Піддубного. Частково рівняни у цьому можуть винити самих себе, оскільки не могли реалізувати свої моменти. Хоча, заради справедливості, неможливо не відзначити класну гру Кирила Ципуна у воротах «Продексіма». Окрім того, визначну роль зіграла індивідуальна майстерність херсонців, яка виявилась вище, ніж у «кардиналів». Тому, все у цьому протистоянні вирішили індивідуальні дії гравців «Продексіма», зокрема – Михайла Волянюка та В’ячеслава Чуднова, які і стали авторами переможних для гостей м’ячів.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Продексім» (Херсон) – 0:2
Голи:
Волянюк (10), Бессалов (14)
Попередження: Фетько (18), В’яч. Чуднов (18)
Відеоогляд матчу:

«Юні-Ламан» розпочав поєдинок проти «ХІТа» за тим же сценарієм, що і матч проти «Енергії». Підопічним Сергія Бутенка вдалось відкрити рахунок у матчі. Але це тільки розізлило господарів майданчику. І в результаті «Юні-Ламан» дозволив своїм візаві не тільки зрівняти цифри на табло спорткомплексу ЦСКА, а і вийти вперед. А далі «Юні-Ламан», як то кажуть, «поплив». За підсумками першого тайму чорноморці вже програвали з рахунком 2:7. А далі «ХІТ» вже на класі довів поєдинок до розгромної перемоги.

«ХІТ» (Київ) – «Юні-Ламан» (Чорноморськ) – 11:3
Голи:
Корнійчук (12), Юнаков (13, 16, 30), Журба (15, 21), Школьний (18), Колесніков (18 – з дабл-пенальті), І. Борсук (19 – з дабл-пенальті, 22), Шевченко (34) – Коптєв (7, 28), Захарян (16)
Відеоогляд матчу:

«ЛТК/ІнБев/НПУ», який проводив четвертий домашній поєдинок у Житомирі, намагався закінчити 2016-й рік на мажорній ноті. Але протягом першого тайму «телефоністи» пропустили два м’ячі, які ускладнили їм задачу. До того ж, «ураганівці» могли забити більше, якби не впевнена гра 17-річного Богдана Паламарчука, який дебютував у Екстра-лізі. Однак, підопічні Валерія Туркіна все-таки мали можливості для того, щоб повернути інтригу в поєдинок. Тільки не вистачало точного завершального удару. Втім, за 26 секунд до кінця поєдинку Роман Бакум все-таки подарував надію житомирським вболівальникам, відквитавши один м’яч. А на останній секунді Максим Войток міг зрівняти рахунок, але з його ударом у падінні через себе впорався Віталій Біров. І цей «сейв» голкіпера «Урагану» допоміг івано-франківцям відстояти свою перемогу.

«ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 1:2
Голи:
Горбатий (12), Лясковський (17) – Бакум (40)
Попередження: Корсун (32), Павленко (40)
Відеоогляд матчу:

Харківський «Локомотив» мав сильне бажання взяти реванш у «Титан-Зорі» за виїзну поразку з рахунком 0:5. І це бажання почало втілюватись у реальність вже на 6-й хвилині, коли Дмитро Бондар відкрив рахунок. А коли незадовго до перерви Богдан Свірідов забив «гол у роздягальню», то виникли серйозні сумніви щодо того, що «Титан-Зоря» зможе хоч якось відновити інтригу. Але швидкий гол Анатолія Мілінького на початку другого тайму додав покрівцям впевненості. І після цього вони почали шукати можливість для того, щоб зрівняти рахунок. І підопічним Віталія Соломки вдалося перевиконати поставлене завдання: вже на 29-й хвилині вони вели 3:2. «Локомотив» почав нервувати, що призводило до помилок. Втім, на 39-й хвилині «залізничники» все-таки змогли зрівняти рахунок. Але раділи вони недовго. Помилка Юрія Савенка при зміні призвела до четвертого м’яча у ворота «Локо». А незадовго до фінальної сирени гості вп’яте засмутили харків’ян. Таким чином, «Титан-Зоря» двічі протягом регулярного чемпіонату змогла обіграти «Локомотив».

«Локомотив» (Харків) – «Титан-Зоря» (Покровське) – 3:5
Голи:
Бондар (6), Свірідов (20), Овсянніков (39) – Мілінький (22), Доманський (28, 40), Бондар (29 – автогол), Ященко (39)
Попередження: Лінник (12), Ященко (13), Сільченко (27)
Відеоогляд матчу:

Протистояння між «Енергією» та «Соколом», як було зазначено вище, підбивало риску під 13 туром. Обидві команди, звичайно, хотіли покращити собі настрій перед новорічними канікулами. Але «Енергія» першою зробила заявку на перемогу, коли незадовго до перерви зробила рахунок 2:0 на свою користь. Особливо варто відзначити гол-красень Михайла Грицини, забитий після розіграшу кутового. А на початку другої половини матчу стан справ для «Сокола» у цьому матчі став критичним – Тарас Кузь відзначився своїм «автографом» у воротах Іллі Бакінського, і це вже 3:0 на користь «енергетиків». Однак, ближче до екватору другої 20-хвилинки «Сокіл» відповів своїми двома шикарними голами у виконанні Андрія Лисенка та Олександра Педяша. Тим не менш, радість підопічних Романа Ковальчика була недовгою. На 33-й хвилині Михайло Грицина скористався прострілом від свого старшого брата Миколи і оформив дубль у цьому поєдинку. Після цього «соколята» пішли грати з п’ятим, але реалізувати свою штучну більшість їм вдалося лише за кілька секунд до фінальної сирени. Таким чином – 4:3 на користь «Енергії», яка вийшла на друге місце у турнірній таблиці.

«Енергія» (Львів) – «Сокіл» (Хмельницький) – 4:3
Голи:
Кордоба (18), Мих. Грицина (20, 33), Кузь (23) – Лисенко (26), Педяш (31), Шеремета (40)
Попередження: Мих. Грицина (6) – Педяш (28)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!