Екстра-ліга. Огляд 2-го туру +ВІДЕО

Другий тур вітчизняної Екстра-ліги був напрочуд результативним. Варто зазначити, що в усіх чотирьох матчах команди, які перемогли, забивали по п’ять або більше м’ячів. Залишається тепер сподіватись, що такий результативний запал збережеться в учасників чемпіонату до відновлення змагань у жовтні, коли будуть зіграні поєдинки вже 3-го туру. А поки знайомимо українську футзальну спільноту з оглядом матчів туру № 2.

«Ураган» - «Енергія» - 5:1
Голи:
Сімка (3), Зварич (18 – з 10-метрового), Корсун (26), Пелех (40), Цілик (40) – Кузь (38)
Попередження: Цілик (37), Лясковський (40) – Денис (14)
На 37-й хвилині Струк ре реалізував 10-метровий (мимо)

Відеоогляд матчу:

Від «енергетичного» дербі очікували безкомпромісної боротьби з першої до останньої хвилини. Але на практиці вийшло так, що «Енергія» була бита на паркеті принципового суперника. І, варто зазначити, програли чинні чемпіони України по ділу. Так, у підопічних Валерія Легчанова були моменти для того, щоб змусити Бірова капітулювати. Але голкіпер «Урагана» грав надійно та впевнено. Втім, так само впевнено грала вся команда з Івано-Франківська. І це було видно протягом першого тайму. Рахунок 2:0 за підсумками першої 20-хвилинки – яскраве тому підтвердження.

Багато що в цій зустрічі вирішив гол Корсуна на 26-й хвилині, після чого рахунок став 3:0 на користь «драконів». Вже тоді з’явилось відчуття, що «Ураган» вже свого не відпустить. Так воно, в принципі, і сталося. Хоча якби наприкінці матчу «енергетики» змогли зробити рахунок мінімальним, то у них ще були би шанси врятувати гру. Але Струк не забив дабл-пенальті, а гол Кузя виявився єдиним для «Енергії». Натомість, «дракони на останній хвилині змогли забити ще двічі.

5:1 – «Ураган» сповна реабілітується перед своїми шанувальниками за поразку в матчі з «Локомотивом». А от «Енергії» треба подумати про свою гру. Тим більше, що матчі Основного раунду Кубку УЄФА з кожним днем наближаються.

«Продексім» - «ЛТК/ІнБев/НПУ» - 4:6
Голи:
Ланко (9 – з 6-метрового, 10), Бербенцев (19), Калуков (40) – Карбула (3, 12), Цапов (22), Зеленкевич (26), Чеберяк (39), Дзюба (40)
Попередження: Чеберяк (9), Дзюба (25)   

Відеоогляд матчу: 

У двох стартових турах чемпіонату «Продексім» став автором двох сенсацій. Щоправда, для херсонської команди це були сенсації зі знаком «мінус». Підопічні Ігоря Москвичова не змогли реабілітуватися перед рідними вболівальниками за поразку від «Сокола» у Хмельницькому. А все тому, що їх суперники з «ЛТК/ІнБев/НПУ» показали характер.

Для «мельників» пропущений гол на 3-й хвилині від Карбули мав стати серйозним дзвіночком. І здалося, що господарі паркету до нього прислухались, оскільки залишили перший тайм за собою. Однак, у другій половині зустрічі все змінилось. Спочатку Цапов зрівняв рахунок, а потім Зеленкевич вивів гостей вперед. Звісно, «біло-блакитні» змушені були відіграватись. Але у підопічних Москвичова нічого не виходило. Врешті-решт, два голи у порожні ворота на останніх хвилинах матчу остаточно поховали надії гравців «Продексіма» на хороший результат. А гол Калукова вже нічого не вирішував.

Таким чином, «Продексім» несподівано програв два стартових матчі. І, вочевидь, на херсонців чекає серйозна робота над помилками під час місячної перерви, пов’язаної з чемпіонатом світу та виступом на ньому збірної України.

«Локомотив» - «Юні-Ламан» - 7:3
Голи:
Свірідов (7), Сірий (12), Лоскутов (20 – автогол), Д. Сорокін (21), Рось (24), Коптєв (37 – автогол), Овсянніков (40) – Лоскутов (14), Коптєв (20), Чумак (40)

Відеоогляд матчу:

В принципі, мало хто розраховував на те, що «Юні-Ламан» зможе взяти очки у Харкові. Однак, у той же час варто зазначити, що підопічні Сергія Бутенка все-таки намагались чинити опір «залізничникам». Але два автоголи та два швидкі м’ячі від харків’ян на початку другої половини гри зламали «помаранчевим» план на гру. А потім підопічним Євгена Ривкіна вже було нескладно довести матч до підсумкової перемоги.

Отже, «Локомотив» здобуває дві перемоги поспіль на старті чемпіонату. А якщо врахувати перемогу в матчі за Суперкубок України, то це вже третя поспіль звитяга «залізничників» у офіційних матчах нового сезону. Щодо «Юні-Ламана», то у дебютантів Екстра-ліги буде близько місяця для роботи над помилками.

«Сокіл» - «Титан-Зоря» - 3:5
Голи:
Хамдамов (7), Мартинюк (26, 39) – Леміш (3, 17, 35), Доманський (25), Грицовець (29)
Попередження: Моспан (13), Щербань (13), Подлюк (24)
На 13-й хвилині Пічкуров не реалізував 6-метровий (воротар)

Відеоогляд матчу:

У Хмельницькому зійшлися принципові суперники – «Сокіл» та «Титан-Зоря». До цього поєдинку підопічні Віталія Соломки ще жодного разу не перемагали на паркеті «Сокола» у офіційних матчах проти цієї команди.Але цього разу «титани» були сповнені рішучості змінити історію стосунків з подолянами. І їм це вдалося. По-перше – їм допоміг швидкий гол. По-друге – у «соколят» під час матчу було дуже багато помилок. З чим це було пов’язано? Невідомо. Можливо, не вистачило у підопічних Романа Ковальчика того запалу, який був у матчі з «Продексімом». І по-третє – справжнім злим генієм «Сокола» став Євген Леміш, який оформив хет-трик. Всі ці причини призвели до поразки хмельницької команди з рахунком 3:5.

Дві перемоги з двох можливих – такий результат наразі є тільки у двох команд: «Титан-Зорі» та «Локомотива». І це означає, що покровці разом з «залізничниками» будуть очолювати турнірну таблицю як мінімум до початку жовтня, поступаючись харків’янам лише за різницею м’ячів. Думається, це більш ніж успішний старт для «титанів».

Нагадаємо, що матч «Кардинал-Рівне» - «ХІТ» відбудеться 5 жовтня.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!