Екстра-ліга: огляд 2 туру

23 вересня відбулись матчі другого туру чемпіонату України серед команд Вищої ліги «Екстра-ліга». Пропонуємо Вашій увазі їх результати.

Коли у рамках чемпіонату чи Кубку України зустрічаються команди з Хмельницького та Івано-Франківська, то це завжди означає, що на глядачів чекатиме безкомпромісний та цікавий поєдинок. І такі сподівання були на нинішнє побачення «соколят» та «драконів». Однак, не все сталося так, як гадалося.

Рахунок першого тайму (1:1) давав надію на те, що і у другій половині матчу команди подарують безкомпромісну гру, а нічия тоді буде логічним результатом. Однак, іншої думки був «Сокіл», який у другому таймі буквально влаштував бенефіс. А конкретно – був бенефіс імені одного гравця: Олександра Педяша. До свого голу в першому таймі лідер «Сокола» додав ще чотири у другій 20-хвилинці, оформивши пента-трик. Фактично Педяш самотужки зробив результат. Додати сюди ще автогол Корсуна, для якого цей матч навряд чи запам’ятається чимось позитивним, і у підсумку ми маємо таку картину – 6:1 на користь «Сокола».

Таким чином, «соколята» після двох турів здобули дві розгромні перемоги, і цей старт підопічних Романа Ковальчика дійсно вражає. А от «Урагану» доведеться серйозно розібратись у причинах свого невдалого старту – дві поразки у двох стартових матчах чемпіонату стали суттєвим ляпасом по амбіціях «драконів»

«Сокіл» (Хмельницький) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 6:1
Голи:
Педяш (15, 22, 34, 36, 39 – з 10-метрового) , Корсун (31 – автогол) – Пелех (17)
Попередження: Подлюк (29) – Корсун (23)
Вилучення: Корсун (39 – повторне попередження)

Дуже видовищним та багатим на яскраві події виявився поєдинок у Житомирі. Після першого туру «ІнБев/НПУ» та «Епіцентр К Авангард» не мали очок у своєму активі, тому для обох команд очна зустріч була надважливою. Господарі майданчику зробили ставку на швидкий гол і мали на початку гри два шикарних моменти, щоб відкрити рахунок, але не реалізували їх. Натомість, одесит Сергій Коваленко шикарним ударом з льоту втілив у гол навіс з аута, змусивши капітулювати Сухова. Після цього «будівельники» мали ще кілька нагод, щоб подвоїти рахунок, але фарт був на боці «ІнБев/НПУ». Що стосується підопічних Валерія Директоренка, то вони протягом першого тайму неодноразово були близькими до голу, однак дуже класно грав у воротах «Епіцентра К Авангарда» Дмитро Бутов. Більше того – він зміг впоратися з ударом Дзюби з 10-метрової позначки. Проте, за 21 секунду 20-річний голкіпер одеської команди виявився безсилим, коли тому ж таки Дзюбі все ж таки вдалося зрівняти рахунок.

«Гол у роздягальню» мав додати додаткових сил господарям майданчику. А коли «будівельник» Федосюк отримав друге попередження та достроково залишив майданчик, то здавалося, що підопічним Валерія Директоренка не скласти проблеми реалізувати більшість. Однак, зробити цього не вдалося – багато в чому завдяки впевненим діям Бутова. А коли команди знову стали грати у рівних складах, то хід другого тайму став майже на 100 % нагадувати хід першої половини гри.

Все вирішилось за 39 секунд до фінальної сирени, коли Дзюба зміг змусити капітулювати Бутова. Одесити одразу пішли вп’ятьох, однак відігратись їм не вдалося. 2:1 – перша домашня перемога «ІнБев/НПУ».

«ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса) – 2:1
Голи:
Дзюба (20, 40) – Коваленко (3)
Попередження: Карбула (27) – Федосюк (10)
Вилучення: Федосюк (23 – повторне попередження)
На 17-й хвилині Дзюба («ІнБев/НПУ») не реалізував 10-метровий.

Після розгромної поразки від «Енергії» у матчі першого туру (0:4) гравцям треба було зробити потрібні висновки та реабілітуватися перед своїми вболівальниками. І це підопічним Сергія Піддубного вдалося на славу. Дуже доречним виявилось повернення до складу «кардиналів» Богдана Новака та Артема Фаренюка. Обидва відзначились у цьому поєдинку, а Фаренюк, до того ж, відзначився дублем. Не підвели і інші футзалісти рівненської команди.

А взагалі «жовто-зелені» ще по ходу першого тайму змогли собі оформити більш-менш комфортну перевагу завдяки голам Мануйленка та згаданого вище Фаренюка. А вже по ходу другої 20-хвилинки підопічні Сергія Піддубного змогли розвинути свою перевагу. Єдиним позитивним моментом для «Титану» був гол Валерія Грицовця, проте він виявився лише «голом престижу».

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Титан» (Покровське) – 5:1
Голи:
Мануйленко (5), Фаренюк (17, 33), Концеба (28), Новак (35) – Грицовець (31)
Попередження: Власович (18) – Грицовець (38)

Центральний матч туру відбувався у Львові, де «Енергія» приймала «ХІТ». Фаворитами у цьому поєдинку вважались гості. На їх користь говорила статистика очних зустрічей, та і сама київська команда на даний момент виглядає більш зіграною. Однак, вже на 8-й хвилині Тарас Кузь своїм голом показав, що «Енергія» готова боротися за перемогу в цій грі. І, як показали подальші події, цього забитого м’яча було мало для того, щоб «Енергія» змогла здобути підсумкову перемогу. Хоча вже на початку другого тайму Віталій Танський подарував львівським вболівальникам надію на те, що «енергетики» зможуть здобути другу домашню перемогу поспіль…

Але потім хід гри змінився не на користь підопічних Валерія Легчанова. «ХІТ» показав характер, і незадовго до екватора другого тайму Андрій Борсук відквитав один м’яч. Можливо, це в якійсь мірі позбавило «енергетиків» тієї впевненості, яка була. І, мабуть, саме відсутність впевненості та нервозність призвели до того, що не 35-й хвилині у ворота господарів майданчику був призначений 10-метровий, який реалізував Сергій Журба. Як виявилось, цей гол підбив підсумки під зазначеним поєдинком – 2:2.

«Енергія» (Львів) – «ХІТ» (Київ) – 2:2
Голи:
Кузь (8), Танський (22) – А. Борсук (29), Журба (35 – з 10-метрового)

Як і передбачалось, у матчі «Юні-Ламан» - «Продексім» легкої прогулянки для чинних чемпіонів України не було. Більше того – вже на 6-й хвилині гравці «Юні-Ламана» вели в рахунку 2:0, а ось цього результату вже мало хто очікував. Щоправда, гостям з Херсона вдалося дуже швидко відігратись. Протягом 7-ї хвилини підопічні Ігоря Москвичова змогли зрівняти рахунок, і в результаті обом командам довелося все починати спочатку.

Тим не менш, господарі майданчику змогли швидко прийти у себе і, завдяки голу Романа Горпинича, знову вийшли вперед. Звичайно, це не входило у плани «Продексіма». Однак, швидко відігратись їм не вдалося. Проте, незадовго до кінця першого тайму херсонцям все-таки вдалося відновити паритет після голу Євгена Ланка.

Теоретично «гол у роздягальню» мав додати додаткових сил «мельникам», але замість цього вони знову пропустили. Цього разу – від капітана «Юні-Ламана» Максима Коптєва, який оформив дубль. Можливо, у цьому поєдинку і сталася би сенсація, якби на 31-й хвилині Богдан Свірідов не зрівняв рахунок. Далі обом командам так і не вдалося вийти вперед, і фінальна сирена зафіксувала нічию. Таким чином, «Продексім», як і в минулому сезоні, знову втратив очки у грі з «Юні-Ламаном».

«Юні-Ламан» (Одеса) – «Продексім» (Херсон) – 4:4
Голи:
В. Циня (1), Коптєв (6, 26), Горпинич (8) – Федорченко (7), Кісельов (7), Ланко (19), Свірідов (31)
Попередження: Коптєв (23), Мікая (25), Захарян (26), В. Циня (31) – Шпигар (20)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: «Спортивний Житомир» 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!