Екстра-ліга: огляд 3 туру (ОНОВЛЕНО)

У вітчизняній Екстра-лізі відбулась більшість поєдинків 3 туру. І, варто сказати, цей тур видався не тільки дуже результативним, а і багатим на цікаві результати. Більше того – деякі з них виявились трохи несподіваними.

Для івано-франківського «Урагану» поєдинок проти «ІнБев/НПУ» мав стати якщо не моментом істини, то бодай би першим кроком до виправлення ситуації, в яку потрапили підопічні Максима Павленка після двох стартових турів чемпіонату. І свої наміри «дракони» показали на 3-й хвилині, коли повели 2:0. Однак, «ІнБев/НПУ» дуже швидко відповів. По-перше – наставник гостей Валерій Директоренко замінив Сухова на Соколовського. А по-друге – Віталій Дзюба, як справжній капітан, забив гол, який не тільки скоротив рахунок до мінімуму, а і додав упевненості партнерам по команді. Після цього гольового початку обидві команди трохи знизили темп, але іноді все-таки «вибухали», внаслідок чого створювались небезпечні моменти як біля воріт Соколовського, так і біля володінь Колтка. Останньому, до речі, довелось попрацювати наприкінці першого тайму, коли «ІнБев/НПУ» мав дві реальні нагоди, щоб зрівняти цифри на табло Манежу Коледжу фізвиховання.

Другий тайм довгий час проходив майже в ідентичному ключі, але було зрозуміло, що будь-яка зміна рахунку одразу підніме градус гри. Тільки це сталося вже на 32-й хвилині. Спочатку красень-гол вдався капітану івано-франківців Кіндратіву. Але тут же Литвиновський знову скоротив рахунок до мінімального. А на 35-й хвилині стався, мабуть, ключовий епізод матчу. На 35-й хвилині Горбатий отримав червону картку, а у ворота «Урагану» був призначений пенальті. Під цей 6-метровий вийшов Левандівський, але впоратися з ударом Дзюби він не зміг. Як виявилося, гол капітана «ІнБев/НПУ» став останнім у цьому поєдинку, і об’єднаній команді вдалося вивезти нічию з Івано-Франківська.  

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – 3:3
Голи:
Сімка (2), Микитюк (3), Кіндратів (32) – Дзюба (5, 35 – з 6-метрового), Литвиновський (32)
Попередження: Сімка (17) – Бакум (11)
Вилучення: Горбатий (35)

Одеське дербі вболівальники чекали з нетерпінням. І обидві команди – як «Епіцентр К Авангард», так і «Юні-Ламан» - своєю грою виправдали очікування любителів футзалу з Південної Пальміри. «Юні-Ламан», як і в матчі з «Продексімом», швидко повів у рахунку. Капітан «помаранчевих» Максим Коптєв втілив у гол передачу Вадима Цині. Але радість підопічних Сергія Бутенка почала розсіюватись після екватору першого тайму, коли брати Радченки своїми голами вивели «Епіцентр К Авангард» вперед. А незадовго до кінця першої половини гри «будівельники» розіграли штрафний, призначений за фол Захаряна, котрий у цьому епізоді ще й заробив жовту картку, і Сергій Коваленко зробив рахунок 3:1 на користь підопічних Павла Ардаковського.

Та номінальні гості не опустили руки. А коли на початку другого тайму Коптєв оформив дубль, то у «помаранчевих» з’явилася надія на те, що їм вдасться відновити рівновагу. Так і сталося. На 26-й хвилині Вадим Циня зрівняв рахунок у матчі. А ще за кілька хвилин Гор Захарян сповна виправився за привезений у першому таймі «гол у роздягальню». Саме він забив два м’ячі у ворота номінальних господарів, чим і приніс «Юні-Ламану» перемогу – першу за час виступів у Екстра-лізі. Щоправда, для «Юні-Ламана» є і негативний момент у цій звитязі – на останній хвилині Коптєв отримав червону картку, і він тепер не зможе допомогти своїй команді у поєдинку проти «Урагану».

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «Юні-Ламан» (Одеса) – 3:5
Голи:
Вл. Радченко (10), Віт. Радченко (15), Коваленко (20) – Коптєв (2, 22), В. Циня (26), Захарян (30, 34)
Попередження: Леонов (34) – Коптєв (13), Захарян (20)
Вилучення: Коптєв (40 – повторне попередження)

Хмельницький «Сокіл» приїхав у Покровське у ранзі лідера чемпіонату. Але підопічним Романа Ковальчика треба було заздалегідь готуватись до того, що гра буде важкою, адже «Титан» традиційно мало кого відпускає вдома з миром. Той же «Сокіл» свого часу теж втрачав очки у поєдинках з командою з Дніпропетровщини. Але коли протягом першого тайму підопічні Романа Ковальчика зробили рахунок 2:0 на свою користь, то стало зрозуміло, що подоляни налаштовані продовжити свою переможну та результативну ходу. Але Орест Боргун дуже швидко спустив «соколят» з небес на землю, відквитавши один гол. Більше того – той же Боргун на початку другого тайму оформив дубль, після чого рахунок став 2:2.

Найцікавіше почалось в останні десять хвилин поєдинку. Спочатку Педяш нагадав про себе і забив вже свій восьмий гол у поточному чемпіонаті. Варто відзначити, що всі три свої м’ячі «соколята» забили після розіграшів стандартних положень. Але вберегти свою хитку перевагу хмельничани не змогли. На 35-й хвилині Подлюк отримав другу жовту картку і автоматично – червону. «Титану» вдалося відносно швидко реалізувати більшість і знову зрівняти рахунок. Після цього «Сокіл» пішов грати з п’ятим, але втілити свою перевагу в одного гравця підопічним Романа Ковальчика не вдалося, і в результаті вони вперше у цьому сезоні втратили очки.

«Титан» (Покровське) – «Сокіл» (Хмельницький) – 3:3
Голи:
Боргун (15, 23), Єрьомін (36) – Лисенко (9), Хамдамов (13), Педяш (31)
Попередження: Ященко (31) – Подлюк (21), Щербань (21)
Вилучення: Подлюк (34 – повторне вилучення)

В останньому матчі суботи «ХІТ» приймав «Кардинал-Рівне». Розуміючи, що гра буде нелегкою, підопічні Олега Лук’яненка хотіли забити швидкий гол, аби надалі контролювати хід поєдинку. Проте, забити господарям майданчику вдалося лише на 9-й хвилині – відзначився Школьний. Але розвинути свою перевагу «кабельникам» не вдалося. Щоправда, був для киян і один плюс – вони не дозволили своїм візаві з Рівного відігратись ані одразу, ані протягом першого тайму.

А от ближче до екватора другої 20-хвилинки «кардинали», завдяки голу Кручка, все-таки змогли зрівняти рахунок. І це позитивно вплинуло на подальшу гру підопічних Сергія Піддубного, які повірили в те, що можуть не тільки зіграти внічию з одним з фаворитів чемпіонату, а і виграти у нього. Проте, дуже недоречним для гостей став другий гол «ХІТа» на 34-й хвилині. Організував його Журба, який втік у контратаку, а потім прострілив на «п’ятачок», де цей пас втілив у гол Ігор Борсук. Через деякий час після цього «кардинали» пішли вп’ятьох, але зиску з цього вони не мали. А на останній хвилині той же Журба своїм голом підбив підсумок поєдинку – 3:1 на користь «ХІТа».

«ХІТ» (Київ) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 3:1
Голи:
Школьний (9), І. Борсук (34), Журба (40) – Кручок (28)
Попередження: Жук (20), А. Борсук (25) – Басич (12)

Третій тур Екстра-ліги завершився у Херсоні, де грали фіналісти минулого сезону – місцевий «Продексім» та львівська «Енергія». Зрозуміло, що для обох команд цей поєдинок був надважливий та над принциповий. Особливо для «Енергії», яка бажала взяти реванш за поразку у фінальній серії минулого чемпіонату. Своє бажання вивезти з Херсона три очки підопічні Валерія Легчанова показали на 8-й хвилині, коли Танський скористався помилкою гравців «Продексіма» біля свого штрафного майданчику та вразив ворота Пітулі. Господарі паркету одразу пішли вперед, аби швидше відігратись, проте їм це не вдавалося. Однак, варто зазначити, що ігрова перевага все-таки була на боці підопічних Ігоря Москвичова. І незадовго до кінця першого тайму вона все-таки втілилася у забитий гол. Знову не обійшлося без помилок, цього разу – з боку «енергетиків». І Роніньо покарав гостей за помилку в обороні, забивши свій перший м’яч за «Продексім» після повернення в Україну.

«Гол у роздягальню» надихнув «мельників», які з початком другої половини гри намагались взяти ситуацію на майданчику під свій контроль. І це їм вдавалося. Підопічні Ігоря Москвичова змушували своїх візаві помилятися, і, врешті-решт, в одному з епізодів «енергетики» не впоралися з атакуючими діями херсонців, чим скористався Волянюк. А на 28-й хвилині стався один з ключових епізодів цієї гри. «Енергетик» Антон Лясковський отримав червону картку за фол біля своїх воріт, а Богдан Свірідов потужним ударом змусив Андрія Пітулю капітулювати втретє. Після цього наставник львів’ян Валерій Легчанов став переходити на гру з п’ятим польовим, і на 35-й хвилині ця тактика ледь не принесла успіх. Саме після розіграшу «штучної» більшості у ворота Ципуна був призначений пенальті, однак Федюк не зміг переграти голкіпера «Продексіма». Натомість, самі херсонці могли кілька разів влучити у порожні ворота львів’ян, однак спортивне щастя в цих епізодах було на боці гостей.

Таким чином, «Продексім» не дав «Енергії» можливість взяти реванш, набравши сім очок після трьох турів. І тепер «мельники» розділяють лідерство з «Соколом» та «ХІТом».

«Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів) – 3:1
Голи:
Роніньо (19), Волянюк (26), Свірідов (28) – Танський (8)
Попередження: Гасюк (3)
Вилучення: Лясковський (28)
На 35-й хвилині Федюк («Енергія») не реалізував 6-метровий. 

Прес-служба Асоціації футзалу України            
Фото: «Футзал Одеси»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!