Екстра-ліга: огляд четвертих чвертьфінальних матчів

31 березня у рамках чвертьфінального етапу плей-оф Екстра-ліги були зіграні четверті матчі. За їх підсумками визначились усі півфіналісти. Пропонуємо Вашій увазі огляди поєдинків.

На відміну від поєдинку, який відбувся напередодні, «ХІТ» постарався одразу заволодіти ініціативою. «Ураган» намагався відповідати на це своїми випадами. Тому, виходячи з того, що показували обидві команди по ходу першого тайму, можна було зробити висновок, що перевагу матиме той колектив, який заб’є першим. В результаті рахунок відкрив «Ураган». Це Зварич відзначився після розіграшу кутового. І цей гол надихнув «драконів», які почали грати цікавіше. Однак, подвоїти свою перевагу до перерви їм не вдалося. А вже у другому таймі підопічні Максима Павленка були у ролі наздоганяючих. І тепер підопічним Максима Павленка треба було відіграватись. Їм вдалося це зробити на 36-й хвилині, коли забив Шотурма. Цей гол перевів гру в овертайм, де обидві команди довгий час не могли схилити шальки терезів на свою користь. Це міг зробити «Ураган», коли заробив 10-метровий, але капітан «драконів» Кіндратів не зміг забити цей дабл-пенальті. А коли на 47-й хвилині Колесников оформив дубль і вивів «ХІТ» вперед, то Максим Павленко вирішив ризикнути та випустив Горбатого, який до того фактично не мав ігрового часу. І саме Горбатий перевів гру в серію пенальті. А там все вирішив єдиний промах все того ж Кіндратіва, який фактично перекреслив усі надії «Урагану» на продовження боротьби. Таким чином, «ХІТ» пішов далі.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ) – 3:3 (по пенальті – 2:3)
Голи:
Зварич (13), Шотурма (36), Горбатий (49) – Колесников (23, 47), Жук (28)
Попередження: Сімка (12), Шотурма (14), Іваняк (16) – Колесников (12), Тменов (33), Жук (34)
На 45-й хвилині Кіндратів («Ураган») не реалізував 10-метровий.
Рахунок у серії – 1:3

Не менш напруженою була гра у Львові. Якщо порівняти з третьою грою серію, «Енергія» мала трохи більшу підтримку на трибунах Палацу спорту «Галичина». Але це не завадило Мартинюку вивести «Сокіл» вперед після удару зі штрафного вже на 3-й хвилині. «Енергія», яка прагнула взяти реванш за поразку напередодні, безумовно, не планувала програвати вдруге. Але втілити своє бажання у життя підопічні Валерія Легчанова змогли тільки наприкінці першого тайму. На 18-й хвилині спочатку Шеремета «відзначився» авто голом, а за кілька миттєвостей Струк зробив рахунок 2:1. На цьому «енергетики» не зупинились, і вже по ходу другого тайму вони повели в рахунку 3:1. Цей результат вже наближав «зелено-білих» до підсумкової перемоги. Але іншої думки був «Сокіл», а конкретно – Щербань. Саме його два дальні удари призвели до того, що рахунок став рівним, і гра перейшла в овертайм. А там «Енергія» заграла більш прагматично, натякаючи, що вона не проти вияснити стосунки у серії пенальті. А от «Сокіл» цього не хотів, розуміючи, що там своє слово може сказати Пітуля, і намагався зробити все, щоб все, щоб ще до фінальної сирени спробувати виграти матч та перевезти серію до Хмельницького. Але все-таки доля цієї гри вирішилась у післяматчевих 6-метрових. І там доля усміхнулась «Енергії», яка завдяки майстерності Кардаша оформила собі путівку до півфіналу.

«Енергія» (Львів) – «Сокіл» (Хмельницький) – 3:3 (по пенальті – 5:4)
Голи:
Шеремета (18 – автогол), Струк (18), Ковальчук (26) – Мартинюк (3), Щербань (32, 35)
Попередження: Писько (18), Танський (28) – Щербань (2), Вербовий (14), Шеремета (32)
Рахунок у серії – 1:3

Після поразки у третій грі у гравців «Кардинала» не було іншого шляху, окрім як виправити ситуацію у четвертій грі, яка багато в чому була вирішальною. Тому, логічно, що підопічні Сергія Піддубного теоретично мали би поставити на кін усе, аби тільки продовжити серію. Однак, плани рівнян наприкінці першого тайму порушив В’ячеслав Кожемяка, який відкрив рахунок. А на початку другої половини зустрічі Владислав Ященко подвоїв перевагу гостей. По суті, це був ключовий момент гри. Після цього покровці могли дозволити собі грати по рахунку, але у той же час робили все для того, щоб «кардинали» не змогли повернути інтригу. А коли на 33-й хвилині Орест Боргун забив третій гол «Титану», то питання про переможця не тільки матчу, а і серії було майже зняте з порядку денного. Однак, у «кардиналів» все-таки був шанс бодай би спробувати зробити «камбек», але Максим Мануйленко двічі не забив дабл-пенальті. Після цього надії рівненських вболівальників на продовження боротьби майже згасли. А остаточно вони перетворились на попіл тоді, коли Анатолій Мілінькій зробив рахунок 4:0 на користь «титанів», які вперше у своїй історії вийшли до півфіналу Екстра-ліги.  

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Титан» (Покровське) – 0:4
Голи:
Кожемяка (18), Ященко (22), Боргун (33), Мілінькій (40)
Попередження: Свинарчук (39) – Єрьомін (10), Кожемяка (20)
Рахунок у серії – 1:3
На 39-й хвилині Мануйленко («Кардинал-Рівне») не реалізував 10-метровий.
На 39-й хвилині Мануйленко («Кардинал-Рівне») не реалізував 10-метровий.

Зазначимо, що півфінальні поєдинки відбудуться 14-15 та 21-22 квітня.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Євген Кравс

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!