Екстра-ліга: огляд матчів 12 туру + ВІДЕО

17 та 18 грудня відбулись матчі 12 туру чемпіонату України серед команд Екстра-ліги. Всі поєдинки видалися дуже цікавими, зі своєю інтригою. За підсумками деяких поєдинків відбулися зміни у турнірній таблиці регулярного чемпіонату.

Один з матчів, на який варто було звернути увагу, відбувся у Рівному. Там зустрічались команди, які ведуть між собою боротьбу за восьме місце, яке дасть право зіграти у плей-офф за підсумками регулярного чемпіонату. Місцевий «Кардинал» розраховував здобути позитивний результат, і вже у першому таймі зробив для цього серйозне підґрунтя, забивши два м’ячі у ворота Соколовського. Більше того – «телефоністи» ще отримали третій гол у свої ворота на початку другого тайму. Після того, як рахунок став 3:0 на користь рівнян, мабуть, можна було подумати, що у цьому поєдинку вже все ясно. Однак, підопічні Валерія Туркіна проявили характер і змогли зрівняти рахунок. Нічия 3:3 давала гостям шанси залишитися на своєму восьмому місці. Але на 37-й хвилині вони припустилися помилки, якою скористався Кручок, зробивший рахунок 4:3 на користь «кардиналів». Таким результат на табло спорткомплексу ДЮСШ-4 залишився до фінальної сирени, хоча «телефоністи» мали можливості врятувати гру. Таким чином, «ЛТК/ІнБев/НПУ» поступився прямому конкуренту по боротьбі за плей-офф, а «Кардинал-Рівне» здобув першу перемогу в рідних стінах за останній рік.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ) – 4:3
Голи:
Концеба (9), Лазикін (14), Фаренюк (22), Кручок (37) – Чеберяк (24), Концеба (26 - автогол), Директоренко (31)
Попередження: Філь (37) - Соколовський (24), Дзюба (37)

Відеоогляд матчу:

У Чорноморську ледь не сталася сенсація. Місцевий «Юні-Ламан» чинив гідний опір львівській «Енергії». Мало того, що за підсумками першого тайму підопічним Сергія Бутенка вдалося зіграти «по нулях» з чинним чемпіоном України, так ще після відновлення гри вони і взагалі повели у рахунку. І майже до кінця матчу рахунок 1:0 на користь «Юні-Ламана» давав можливість сподіватися чорноморським вболівальникам на першу перемогу в сезоні. Однак, все вирішила 35-та хвилина зустрічі. Саме тоді у воротах «Юні-Ламана» залишили свої «автографи» Кордоба та Кузь. Господарям вдалось відігратись завдяки голу Горпинича, але той-таки Кордоба все-таки приніс перемогу «зелено-білим».

«Юні-Ламан» (Чорноморськ) – «Енергія» (Львів) – 2:3
Голи:
Солодов (21), Горпинич (39) – Кордоба (35, 40), Кузь (35)
На 35-й хвилині Кордоба («Енергія») не реалізував 10-метровий.

Відеоогляд матчу:

До цього туру столичний «ХІТ» не втратив жодного очка. Але враховуючи те, як потужно в нинішньому сезоні «Ураган» грає вдома, то можна було зробити висновок, що івано-франківці цілком реально зможуть відібрати очки у поточного лідера чемпіонату. Тільки залишалося питання – скільки пунктів «Ураган» зможе забрати у «ХІТа»? Як виявилось, «Ураган» дійсно зміг стати першою командою, яку підопічні Олега Лук’яненка не змогли обіграти у цьому регулярному чемпіонаті. Однак, можна сказати, що івано-франківські вболівальники, мабуть, частково задоволені цим підсумком матчу, тому що їх улюбленці не перемогли. Проте, і нульова нічия, яку навряд чи можна вважати нудною (враховуючи статус поєдинку), думається, буде розцінена тренерським штабом «драконів» як позитивний результат. Щодо «ХІТа», то на лідерську позицію київської команди цей результат не вплинув.  

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ) – 0:0
Попередження:
Корсун (11) – Шувалов (27)

Відеоогляд матчу:

Останнім у суботній програми туру був поєдинок між «Продексімом» та «Титан-Зорею». Для обох команд це був дуже важливий поєдинок, враховуючи те, як вони йдуть по турнірній таблиці та їх подальші перспективи у плей-офф. Однак, вже у першому таймі «Продексім» двома голами зробив свої шанси на перемогу в цьому двобої трохи кращими, ніж у гостей. Однак, підопічні Віталія Соломки не збиралися здаватись, що і підтвердили у другій половині гри, коли Леміш відквитав один м’яч. У покровців з’явилась надія на те, щоб зрівняти рахунок, однак гол Кісельова відновив фору «Продексіма» у два м’ячі, яка залишилася до фінальної сирени.   

«Продексім» (Херсон) – «Титан-Зоря» (Покровське) – 3:1
Голи:
А. Чуднов (15 – з 10-метрового), Ментянник (18 – автогол), Кісельов (33) – Леміш (29)
Попередження: Бербенцев (18) – Грицовець (28), Мілінькій (33), Пічкуров (38)

Відеоогляд матчу:

Завершився тур у неділю матчем між «Соколом» та «Локомотивом». І це був перший з двох домашніх поєдинків, які хмельницька команда має провести без глядачів, оскільки рішення КДК ФФУ все вступило в силу. Однак, це, мабуть, тільки розізлило «соколят». А ще більше їх розізлив перший пропущений гол, який Педяш забив у свої ворота. Після цього той же таки Педяш виправив свою помилку, зрівнявши рахунок, а згодом його партнери по команді зробили все для того, щоб збільшити перевагу «Сокола» до 3:1 на свою користь. Це стало несподіванкою для «Локо». А другий тайм став бенефісом Педяша, який забив ще три м’ячі у ворота «залізничників», що фактично і стало передумовою для перемоги «Сокола» з рахунком 6:3.

«Сокіл» (Хмельницький) – «Локомотив» (Харків) – 6:3
Голи:
Педяш (6, 35, 38, 38), Литвиненко (8 – автогол), Шеремета (11) – Педяш (4 – автогол), О. Сорокін (33), Рось (40)
Попередження: Хамдамов (37) – Савенко (24), О. Сорокін (30)
Вилучення: Хамдамов (39 – повторне попередження)

Відеоогляд матчу:

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: МФК «Кардинал-Рівне» (Рівне) 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!