Екстра-ліга: огляд матчів 6 туру (ОНОВЛЕНО)

У чемпіонаті України серед команд Екстра-ліги були зіграні матчі 6 туру. Пропонуємо Вашій увазі його результати.

В Одесі відбувся дебют Максима Коптєва на посаді виконуючого обов`язки головного тренера «Юні-Ламану». І початок поєдинку його свіжеспечених підопічних проти «Сокола» наче б то і вдався – «помаранчеві» повели 1:0. Однак, це був єдиний позитивний момент для господарів майданчику. Далі за справу взявся Олександр Педяш, який протягом першого тайму оформив «класичний» хет-трик. А вже після перерви його партнери по команді довели справу до логічного кінця і повезли з берегів Чорного моря свою чергову перемогу.

«Юні-Ламан» (Одеса) – «Сокіл» (Хмельницький) – 1:5
Голи:
Якубець (3) – Педяш (4, 15, 19), Подлюк (30), Шеремета (33)
Попередження: Якубець (6), В. Циня (27)

Поєдинок у Києві мав стати центральним у турі, однак у підсумку став бенефісом Олександра Корнійчука. Хоча на початку матчу про це навіть не йшлося. Так, Корнійчук відкрив рахунок вже на 2-й хвилині, але Гірка дуже швидко відновив рівновагу. Однак, потім «ХІТ» перехопив ініціативу, і вже незадовго до перерви на тиабло спорткомплексу ЦСК ЗСУ світились цифри 3:1 на користь столичної команди. Більше того – якби Колесников забив дабл-пенальті, то рахунок міг би стати більшим. Цим «подарунком» гості з Івано-Франківська скористались вже по перерві, але голи Шведа та Корсуна не врятували ситуацію для «драконів». А все через того ж таки Корнійчука. Саме його два голи не тільки трансформувались у «покер» для Олександра, а й підбили підсумое під усім матчем – 5:3 на користь «ХІТа», який не тільки ще більше покращив свою статистику зустрічей з «Ураганом», а і натякнув «Соколу», що він від хмельницького клубу не має наміру відставати.

«ХІТ» (Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 5:3
Голи:
Корнійчук (3, 12, 23, 40), Журба (20 - з 10-метрового) – Гірка (6 - з 6-метрового), Швед (23), Корсун (24) 
Попередження: І. Борсук (21) - Микитюк (15), Цілик (40)
На 15-й хвилині Колесников («ХІТ») не реалізував 10-метровий.

Для футзалістів «Епіцентру К Авангарду» початок першого тайму був справжнім шоком. Вже на 2-й хвилині «Продексім» повів у рахунку 2:0, і надалі підопічні Ігоря Москвичова старались не послаблювати тиск на ворота Бутова. Однак, одесити, варто віддати їм належне, все-таки ближче до середини першого тайму спробували прийти у себе. Але буквально тут же на їх очікувала ще одна неприємність – гол від Шпигаря. Таким чином, вже у середині першої 20-хвилинки «Продексім» майже наполовину вирішив питання щодо переможця цього протистояння. Однак, у той же час підопічні Кирила Красія все-таки створили кілька непоганих нагод біля воріт Савенка, проте бодай би скоротити розрив у рахунку їм не вдавалося. А «Продексім» продовжував грати за рахунком, і вже по ходу другого тайму він збільшив свою перевагу. Спочатку Скорий оформив дубль, а наприкінці поєдинку Калуков поставив крапку під підсумком цього поєдинку. Єдиний мінус для чинних чемпіонів України у даній грі – нереалізований В`ячеславом Чудновим дабл-пенальті. Але він на долю матчу не вплинув.

«Продексім» (Херсон) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса) – 5:0
Голи:
Скорий (1, 33), Волянюк (2), Шпигар (10), Калуков (40)
Попередження: Мірошник (6), Леонов (27)
На 40-й хвилині В`яч. Чуднов («Продексім») не реалізував 10-метровий. 

А от у Львові сталася сенсація. І її автором став покровський «Титан». Хоча з іншого боку – тут нема, чому дивуватися. «Титан» у цьому сезоні непогано грає на виїзді, але тепер йому протистояла «Енергія», яка саме вдома традиційно набирає левову частину своїх очок. Бажання «енергетиків» залишити суперників без виїзних очок і цього разу підтвердив капітан господарів Андрій Федюк, який відкрив рахунок. Хоча там не обійшлося без двох рикошетів – спочатку від штанги, а потім від Андрія Мельника. Тим не менш, «енергетики» не тільки не збільшили свою перевагу, а і дозволили «титанам» прийти у себе та вирівняти гру, що почало виливатися у перспективні моменти біля воріт Пітулі. Один з них наприкінці першого тайму призвів до голу. Пітуля відбив перед собою м`яч після дальнього удару Мілінького, а Єрьомін опинився першим на підбиранні і змусив капітулювати голкіпера «Енергії». Нічийний рахунок змушував обидві команди створювати ще більше моментів. Особливо намагались це зробити «енергетики», і у них були дуже непогані епізоди біля воріт Андрія Мельника. У свою чергу, покровці намагались гідно відповідати. А на останніх хвилинах, за рахунку 1:1, наставник «Енергії» Валерій Легчанов ризикнув піти з п`ятим польовим. Це рішення виявилось фатальним, оскільки на останній хвилині Олег Єрьомін не тільки оформив дубль, вразивши порожні ворота львів`ян, а і приніс перемогу «Титану».

«Енергія» (Львів) – «Титан» (Покровське) – 1:2
Голи:
Федюк (4) – Єрьомін (20, 40)

Останній матч 6 туру відбувся у Рівному. Гості з «ІнБев/НПУ» мали намір розквитатися з місцевими «кардиналами» за минулий сезон, адже саме рівняни не пустили підопічних Валерія Директоренка на підніжку поїзду, який вже їхав у плей-оф. Але самого бажання виявилося замало. На 13-й хвилині граючий головний тренер «Кардиналу» Сергій Піддубний відкрив рахунок, чим поставив нову задачу перед об`єднанню командою. Однак, відігратись до перерви гості не змогли. А після перерви Максим Мануйленко збільшив перевагу господарів майданчику. Майже одразу за «ІнБев/НПУ» відповів Віталій Дзюба, проте це, як потім виявилося, стало єдиним досягненням гостей у цьому поєдинку. Наприкінці матчу «Кардинал-Рівне» дотиснув своїх суперників, при чому два голи були забиті після дабл-пенальті, які реалізував Фаренюк. Таким чином, ця перемога підняла підопічних Сергія Піддубного на шосте місце у турнірній таблиці.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – 5:1
Голи:
Піддубний (13, 36), Мануйленко (26), Фаренюк (37 – з 10-метрового, 40 – з 10-метрового) – Дзюба (28)
Попередження: Новак (29), Кручок (29) – Мороховець (26), Шевченко (28), Дзюба (37)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!