Екстра-ліга. Підсумки 1-го туру + ВІДЕО

Емоції, пов'язані зі стартом першого туру чемпіонату України серед команд Екстра-ліги, вже майже вщухли. Тепер є привід проаналізувати поєдинки туру з холодною головою та без емоцій. Що ми, власне кажучи, і робимо. Отже, поїхали…

Слобожанський «каток» для «Урагана». Починаємо наші підсумки з центрального матчу стартового туру, який відбувся у Харкові. І, якщо чесно, від цього протистояння автор данного матеріалу очікував більшого. Але сподіванням не судилося справдитись. Тому що підопічні Євгена Ривкіна організували справжній холодний душ для «ураганівців». Про це свідчить і рахунок після першого тайму – 3:1. Якщо чесно, то для першої половини матчу між двома претендентами на медалі такий рахунок виглядав дещо несподіваним. Хоча до несподіванок треба звикати – згадаємо минулорічну фінальну серію плей-офф.

У поєдинку протии «Урагана» «Локомотив» ще раз довів, що незважаючи на серйозні зміни у складі, харківський клуб все одно залишається одним з фаворитів сезону. Більше того – «залізничники» стали діяти швидше, ніж раніше. Тому, вже зараз можна сказати, що зміни пішли «Локо» лише на користь.

Триллер, валідол та непередбачувана розв'язка у Покровському. Якщо сказати, що глядачі спорткомплексу «Юність» побачили у матчі «Титан-Зоря» - «Юні-Ламан» два різних тайми, то це буде банально. А от якщо сказати, що вони відчули весь спектр відчуттів – від радості за близкість перемоги до тривоги за результат – це точно. Тому що матч був саме таким.

Скоріше за все, тут ми можемо казати про те, що «Титан-Зоря» рано повірила у свою перемогу, за що ледь не отримала покарання. До того ж – заслужене. Точніше – часткове покарання підопічні Віталія Соломки таки отримали, пропустивши три м'ячі після того, як у першому таймі вели з рахунком 3:0. Але щастя «титанів», що у них є Анатолій Доманський – його дубль врятував «Титан-Зорю» від подальших проблем. Хоча якщо покровці і надалі будуть так налаштовуватись на суперників, які не є фаворитами матчу, то такі проблеми можуть виникнути неодноразово.

Що стосується «Юні-Ламана», то дебютант Екстра-ліги показав себе доволі непогано. Але як тепер після такої поразки підопічні Сергія Бутенка готуватимуться до гри з «Локомотивом»?

«Енергія»: скромно, але надійно. Перед матчем проти «Кардинал-Рівне» згадувалось, з яким настроєм «Енергія» виходила на матчі після поразок. Особливо якщо грала вдома. І тоді будь-якому суперникові доводилося співчувати. І подібні асоціації, звісно, небезпідставно згадувались вже після 3-ї хвилини, коли Кордоба відкрив рахунок. Але чомусь у підопічних Валерія Легчанова надалі виникли деякі проблеми з реалізацією своїх моментів. Щоправда, львів'янам щастило, що гравці «Кардинала» не користалися цим. Хоча іноді моменти у них виникали.

Однак, все-таки клас «Енергії» виявився вищим. Після того, як рахунок став 2:0 на користь чинних чемпіонів України, рівнянам вже нічого не залишалось, як йти вперед. Але єдине, що вони змогли зробити – це відквитали один м'яч. Втім, якщо аналізувати гру підопічних Сергія Піддубного, то можна зробити висновок: у цьому чемпіонаті «кардинали» ще неодноразово попсують нерви своїм суперникам, особливо – фаворитам чемпіонату.

  

Вендетта з подільським акцентом. Найголовніша сенсація стартового туру чемпіонату України серед команд Екстра-ліги відбулася у Хмельницькому. «Сокіл» з Хмельницького грав перший офіційний матч під новою назвою. І треба ж такому статися, що цей поєдинок був протии команди, яка наприкінці минулого сезону поставила хмельничанам шлагбаум на шляху до бронзових нагород!

Звісно, підопічні Романа Ковальчика бажали взяти реванш у «Продексіма». І це їм вдалося. Перш за все – за рахунок бажання та серйозної мотивації. Окрім того – не забуваємо, що у «Сокола» зараз фактично молода команда. Але у той же час гра показала, що нинішні «соколята» - це вже не хлопчики для биття. Звичайно, буде недоречним вважати, що гравці «Продексіма» недооцінили «Сокіл». Але статус фаворита зобов'язував їх грати трохи інакше. В результаті ми вже у першому турі маємо сенсацію, яка доводить, що у цьому чемпіонаті від будь-якої команди треба очікувати сюрпризів.

Нагадаємо, що матч «ХІТ» - «ЛТК-ІнБев-НПУ» відбудеться 1 жовтня.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!