Екстра-ліга. Підсумки сезону. Продексім. Амбіції, підтверджені результатом

"Продексім".
Місце в регулярному чемпіонаті:
 3.
Плей-офф: 3-е місце.
Кращий гравець за версією сайту UA-Футбол: Кирило Ципун.

З часів одеського "Марріона" південь України давненько не був представлений в елітному дивізіоні українського футзалу. Тепер він знову представлений, але на цей раз – з боку Херсона. Саме команда з цього міста, яке в останні роки асоціювалося з гандболом (завдяки "Днепрянці"), футболом (завдяки Олександру Караваєву і Олександру Нойку) і частково – хокеєм (завдяки дитячій хокейноій команді "Дніпро") поповнила Екстра-лігу.

Для багатьох "Продексім" спочатку був "рівнянням з двома невідомими". Так, було відомо про виступи команди в Першій лізі, але судити про її перспективи в елітному дивізіоні українського футзалу не наважувався ніхто. Хоча було ясно одне: знаючи, що команду тренує Ігор Москвичов, неважко було припустити, що "Продексім" буде ставити максимальні цілі. І трансферна кампанія, яка розпочалася у херсонців перед сезоном 2015-2016, тільки підтверджувала цю думку. Тому що склад, який грав у Першій лізі, на 90 % зазнав зміни. Прийшли такі відомі гравці, як В'ячеслав і Андрій ЧудновиМаксим БессаловВіталій СкорийМихайло ВолянюкЄвген Ланко. Але найголовнішим посиленням потрібно вважати прихід Кирила Ципуна. Хоча особисто автору цих рядків не зовсім зрозуміло, чому керівництво "мельників" вирішило позбутися від такого досвідченого воротаря, як Іван Борозенець, який свого часу ставав володарем Кубка України разом з "Єнакієвцем". Тим не менш, факт залишається фактом: після того, як Ципун став гравцем "Продексіма", Ігорю Москвичеву не треба було переживати за проблеми на "посту № 1". Херсонська команда підсилилась і по ходу сезону. Але про це ми поговоримо трохи пізніше.

Екстра-ліга. Підсумки сезону. Продексім. Амбіції, підтверджені результатом - изображение 1

А поки ж почнемо з того, що свої амбіції "мельники" намагалися підкріпити не тільки шикарною трансферною кампанією, але і грою. Принаймні, вже на початку сезону було видно, що "Продексім" цілком реально може стати новою силою в Екстра-лізі. І це підтверджували результати. Про що говорять хоча б більш ніж вдалі ігри з "Енергією". Та і "Локомотиву", в принципі, було не так легко битися з "біло-блакитними". Згадаймо хоча б кубкову гру, в якій вирішувалося питання виходу до "Фіналу восьми". Тоді фарт був на боці харків'ян, які краще, ніж херсонці, пробивали післяматчеві пенальті.

Зазнавши невдачі в поході за Кубком України, підопічні Ігоря Москвичова зосередилися на чемпіонаті. У другій частині "регулярки" склад команди поповнили два екс-гравця "Спортлідера+" - Дмитро Михайленко та Олексій Фетько. Міг ще в Херсоні з'явитися іДмитро Калуков, але у результаті залишився в Хмельницькому. Окрім того, прийшов у команду і бразилець Тьягу, знайомий Ігореві Москвичову за іграми у "Шахтарі". Втім, "Продексім" і так солідно зміцнився перед плей-офф, що зайвий раз підтверджувало: колектив з півдня України налаштований здобути один із комплектів медалей.

Проте, зробити це було дуже складно. Вже у чвертьфіналі херсонці зіткнулися з "ЛТК-ІнБев-НПУ". Після впевненої стартової перемоги в Києві "мельникам" залишалося зробити вирішальний крок на шляху до півфіналу вже вдома. Однак, тут вже "телефоністи" не дали обіграти себе з рахунком 2:0 у серії, тому знадобився третій поєдинок. А там вже рідні стіни і бійка, в результаті якої гості залишилися без головного тренера, допомогли підопічним Ігоря Москвичова здобути путівку в півфінал. А це означало, що в будь-якому випадку херсонці боролися б за медалі. Ось тільки за які саме?

Екстра-ліга. Підсумки сезону. Продексім. Амбіції, підтверджені результатом - изображение 2

Безумовно, "енергетики" хотіли взяти реванш за невдалі ігри проти "Продексіма" по ходу регулярного чемпіонату. І вже після двох домашніх матчах львів'яни зробили рахунок 2:0 на свою користь. Хтось скаже, що "біло-зеленим" допомогли вилучення братів Чуднових. Але ж підопічні Максима Павленка і по грі переважали своїх візаві навіть без урахування вилучень. Тому, "мельникам" довелося сподіватися на підтримку рідних трибун. І, можливо, фактор свого майданчика позначився б, і серія тривала б ще довше, але "біло-блакитних" знову підвели післяматчеві 6-метрові. Тому, команді з Херсона довелося грати в "бронзовій" серії з жертвою кадрової революції – "Спортлідером+". У цьому протистоянні перемога дісталася "Продексіму", який і став вперше у своїй історії володарем бронзових медалей Екстра-ліги.

Екстра-ліга. Підсумки сезону. Продексім. Амбіції, підтверджені результатом - изображение 3

"Бронза" у дебютному сезоні в Екстра-лізі – це, безумовно, успіх для "Продексіма". Але вже зараз стає ясно, що херсонська команда не буде зупинятися на досягнутому. В цьому можна не сумніватися. І завдання перед "мельниками" стоятимуть максимальні. А якщо ще в Херсоні будуть більш відповідально підходити до трансляцій домашніх поєдинків, то їм взагалі ціни не буде.

Артем Терентьєв, UA-Футбол

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!