Екстра-ліга. Підсумки сезону. «Юні-Ламан» (Чорноморськ)

Сезон 2016/2017 р. р. в українському футзалі вже добіг свого кінця. А це означає, що настав час підбивати підсумки. І цим прес-служба Асоціації футзалу України починає займатись.

І почнемо ми з елітного дивізіону українського футзалу, адже змагання в Екстра-лізі завершились нещодавно, і спогади про всі перипетії сезону ще свіжі в пам’яті. Розпочнемо ми з команди, яка у сезоні 2016/2017 р. р. дебютувала в Екстра-лізі, але, на жаль, не змогла зробити свій дебют успішним. Мова йде про чорноморський «Юні-Ламан».  

«Юні-Ламан» (Чорноморськ)
Місце в регулярному чемпіонаті:
10.
Плей-офф: не грав.
Найкращий гравець (за версією прес-служби Асоціації футзалу України): Максим Коптєв.  

Як можна оцінювати чемпіонат для команди, яка посіла останнє місце у регулярному чемпіонаті Екстра-ліги, не здобувши жодної перемоги? Звичайно, такі результати навряд чи будуть радувати вболівальників з Чорноморська. Однак, на це є вагомі причини. Тому, будемо в них розбиратись.

Причини перша. Відсутність у багатьох гравців досвіду ігор на такому високому рівні. Звичайно, чорноморці до того вже мали певний досвід ігор у Першій лізі. Але це вже трохи інший рівень. І «помаранчевим» довелося до нього звикати. А звикали вони до рівня Екстра-ліги через отримані поразки. Хоча не завжди «Юні-Ламан» на цей результат заслуговував, оскільки у багатьох матчах ця команда намагалась проявляти характер і гідно боролася з більш досвідченими опонентами.

Причина друга. Молодість більшості гравців. Ця причина якоюсь мірою витікає з першої. Безумовно, молоді гравці «Юні-Ламана» отримали дуже цінний досвід. І вже у майбутньому сезоні він може датися взнаки – гравці вже будуть досвідченими та врахують помилки свого першого сезону в Екстра-лізі. Але про це ми поговоримо трохи згодом.

Причина третя. Комплектація складу. На жаль, «Юні-Ламан» не міг дозволити собі взяти у команду гравців, які могли би робити потрібний результат. Єдиний більш-менш маститий гравець у «Юні-Ламані» сезону 2016/2017 р. р. – досвідчений Максим Коптєв, який має величезний досвід поєдинків на такому рівні. І навіть доводилося чути таку думку, що якби у «Юні-Ламані» було ще кілька таких гравців, як Коптєв, то і результат у чорноморської команди був би іншим. Причиною такої комплектації складу можна назвати те, що Сергій Бутенко неодноразово повторював у своїх післяматчевих коментарях, що «Юні-Ламан» - робоча команда. Тому, і трансферна політика залежить, перш за все, від цього.

Але є у виступі «Юні-Ламана» і кілька позитивних моментів.

По-перше. У Чорноморськ повернувся футзал високого ґатунку, яких не було ще за часів виступів ФК «Море» у Вищій лізі. У сезоні 2015/2016 р. р. Чорноморськ бачив матчі Першої ліги, а тепер – Екстра-ліги. Безумовно, це все має вплинути на те, щоб футзал у цьому місті Одеської області і надалі розвивався. Тим більше, все для цього є – варто лише подивитись на виступи ДЮФК «Іллічівець» у останніх кількох сезонах дитячо-юнацького чемпіонату України. І якщо «Юні-Ламан» теж буде розвиватись як команда (а по-іншому не може бути), то певні успіхи до «помаранчевих» можуть прийти вже у наступному сезоні.

По-друге. Незважаючи на те, що «Юні-Ламан» не здобув жодної перемоги у регулярному чемпіонаті, підопічні Сергія Бутенка все-таки кілька разів змогли зіграти внічию. Більше того – вони забрали очки у команди, яка у підсумку стала чемпіоном України. Звісно, мова йде про херсонський «Продексім». І зробили це чорноморці, між іншим, у двох матчах – 3:3 у Херсоні та 5:5 вдома. Тому, в цьому плані чорноморцям є, цим похвалитись.  Можна сказати навіть більше – майже в кожному поєдинку гравці «Юні-Ламана» показували свій непоступливий характер, і майже всі команди Екстра-ліги відчули на собі опір «помаранчевих». Хоча на результати чорноморців це, на жаль, не впливало.

По-третє. Ми вже писали про те, що у сезоні 2006/2017 р. р. у молодих гравців «Юні-Ламана» бракувало досвіду матчів на високому рівні. Однак, можна не сумніватись про те, що у новому сезоні набутий досвід допоможе чорноморцям у матчах Екстра-ліги, а це означає, що вболівальники «Юні-Ламана» матимуть всі підстави для того, щоб побачити від своїх улюбленців більш цікаву гру, а головне – результат. І, можливо, вже у наступному сезоні «помаранчеві» зможуть порадувати чорноморську публіку перемогами. 

Отже, які висновки ми можемо зробити за підсумками виступу «Юні-Ламана» у дебютному для себе сезоні в Екстра-лізі? Незважаючи на результат, можна сказати одне: підопічні Сергія Бутенка пройшли дуже хорошу школу. І той досвід, який вони придбали, безумовно, допоможе їм у майбутньому. Тому, будемо сподіватись н те, що вже у наступному сезоні ми побачимо «Юні-Ламан» в амплуа справжньої бойової одиниці, яка буде каменем спотикання для багатьох команд Екстра-ліги.

Прес-служба Асоціації футзалу України 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!