Екстра-ліга: «Продексім» та «Локомотив» зрівнюють рахунки у «золотій» та «бронзовій» серіях

У вітчизняній Екстра-лізі відбулись другі матчі «золотої» та «бронзової» серій плей-офф. За їх підсумками стало зрозуміло, що на нас чекають ще як мінімум два поєдинки у кожній серії, оскільки ті команди, які напередодні програли, сьогодні взяли реванші.

Після поразки у першому домашньому матчі фінальної серії для футзалістів «Продексіма» на кону стояло все. Якщо перемога дісталася би підопічним Ігоря Москвичова, то інтрига у серії отримала би новий виток, а самі херсонці мали би ще більше шансів на продовження боротьби. Якби перемогла «Енергія», то рахунок у серії ставав би 2:0 на користь «зелено-білих», і це давало би зайву перевагу львів’янам перед домашніми поєдинками. Тому, ця гра мала важливе стратегічне значення. Можливо, з цим і пов’язаний той факт, що протягом більшої частини першого тайму рахунок не був відкритим – давалася взнаки відповідальність за результат. Однак, на 18-й хвилині Віталій Скорий змусив капітулювати Володимира Кардаша, і на перерву «мельники» пішли у якості переможців. Але вже протягом другого тайму ситуація на майданчику кардинально змінилася після того, як Микола Грицина двома класними ударами вивів «Енергію» вперед. Проте, зберегти цю хитку перевагу в рахунку підопічні Валерія Легчанова не змогли. На 36-й хвилині Максим Бессалов зрівняв цифри на табло спорткомплексу ХВУФК. А от розв’язка взагалі вийшла драматичною. На 39-й хвилині Дмитро Калуков забив третій гол «Продексіма» і побіг святкувати цю подію на трибуни. Арбітри розцінили цей епізод як неспортивну поведінку, за що Калуков отримав жовту картку. А оскільки вона була для нього другою, то автоматично перетворилася на червону. У «Енергії» з’явився чудовий шанс реалізувати більшість, однак вона їм не скористалася, і в результаті «Продексім» здобув перемогу та зрівняв рахунок у серії.

«Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів) – 3:2
Голи:
Скорий (18), Бессалов (36), Калуков (39) – Мик. Грицина (25, 31)
Попередження: Скорий (22), Кісельов (25), Калуков (38) – Кордоба (23), Мик. Грицина (25), Кардаш (40
Вилучення: Калуков (39 – повторне попередження) 
Рахунок у серії - 1:1

Другий матч «бронзової» серії між «ХІТом» та «Локомотивом» можна розділити на дві частини. У першій була тактична гра, в якій обидві команди намагалися перехитрити одна одну. Однак, ці взаємні хитрощі призвели до того, що за підсумками першого тайму рахунок так і не був відкритий. Зате гра пожвавішала, коли ближче до екватору другої 20-хвилинки Денис Овсянніков забив перший гол у грі. І цей гол багато в чому став ключовим. Після нього «ХІТу» треба було якнайшвидше відіграватись, у той час як «Локо» отримав можливість користатися помилками киян. Вже скоро Дмитро Бондар збільшив перевагу «залізничників» - 2:0. Наставник господарів майданчику Олег Лук’яненко розумів, що треба щось міняти і пішов грати з п’ятим, але натомість «ХІТ» наприкінці основного часу отримав ще два м’ячі у власні ворота. 0:4 – можливо, і несподівана розгромна поразка переможця регулярного чемпіонату, яка тепер дає перевагу «Локомотиву».

«ХІТ» (Київ) – «Локомотив» (Харків) – 0:4
Голи:
Овсянніков (28), Бондар (34), Сірий (37), Савенко (40)
Рахунок у серії – 1:1

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: ФК «Продексім» (Херсон)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!