Екстра-ліга: результати 1 туру (ОНОВЛЕНО)

Відбулись матчі 1 туру чемпіонату України серед команд Вищої ліги «Екстра-ліга». Пропонуємо Вашій увазі їх результати.

Перший поєдинок нового чемпіонату відбувся в Івано-Франківську, де місцевий «Ураган» приймав «Титан-Зорю» з Покровського. Враховуючи той факт, що «драконам» не завжди вдаються поєдинки проти «титанів», варто було очікувати того, що і цього разу на підопічних Максима Павленка чекатиме дуже складна гра. Так, в принципі, і сталося.

Обидві команди спочатку потроху придивлялись одна до одної, проте «Титан-Зоря» кілька разів створювала небезпечні моменти біля воріт Колтка, що мало стати «дзвіночком» для при карпатців. Однак, «дракони», мабуть, цього не зрозуміли і вирішили продовжувати грати у свою гру, яка, щоправда, не приносила дивідендів. А коли покровці забили зусиллями Шеховцова, то господарі майданчику стали грати активніше. В результаті їм вдалося змусити Мельника кілька разів вступити у гру, проте голкіпер і капітан «Титан-Зорі» був готовий до такого розвитку подій. У той же час його одноклубники – Боргун та Грицовець – мали непогані нагоди для того, щоб збільшити перевагу «титанів». Однак, у першому таймі підопічним Дмитра Камека зробити цього не вдалося.

У другому таймі футзалісти з Івано-Франківська кинули всі свої сили на те, щоб як мінімум відігратися. Однак м’яч вперто не хотів летіти у ворота Мельника. А коли голкіпер «Титан-Зорі» був безсилий, допомагав каркас воріт. На фоні такої гри «Урагану» футзалісти з Покровського намагались будувати свою гру на контратаках, однак знову розчарувати Колтка їм не вдалося. Тим не менш, підопічні Дмитра Камека все-таки здобули мінімальну виїзну перемогу.  

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Титан-Зоря» (Покровське) – 0:1
Гол:
Шеховцов (9)
Попередження: Боргун (35)

Багатьма спеціалістами поєдинок у Львові вважався центральним. Мабуть, через те, що було цікаво, перш за все, подивитись на «Енергію», яка, після того, як її залишили провідні гравці, продовжує перебудовуватись – перш за все, у плані гри. Та і «Кардинал-Рівне» наразі тільки починає входити у сезон. Команда з Рівного наче і зберегла більшість гравців основного складу, але ще продовжує шукати свою гру. Тому, мабуть, і не дивно, що за таких умов жодній з команд не вдалося порадувати своїх вболівальників бодай би одним голом за підсумками першого тайму.

А от у другій 20-хвилинці «Енергія» зробила результат. Все почалося з 27-ї хвилини, коли рівняни пропустили два м’ячі. До того ж, один з них став авто голом Кручка. А потім своє вагоме слово сказав Тарас Кузь, який у нинішньому складі «Енергії» має стати одним з лідерів. Його два голи призвели до підсумкової перемоги «енергетиків» з рахунком 4:0. 

«Енергія» (Львів) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 4:0
Голи:
Танський (27), Кручок (27 – автогол), Кузь (33, 39)
Попередження: Легендзевич (24)
На 31-й хвилині Мануйленко («Кардинал-Рівне») не реалізував 10-метровий.

В Одесі з нетерпінням чекали дебютного матчу «Епіцентра К Авангарда» в Екстра-лізі. І вже на 4-й хвилині Сергій Коваленко порадував одеських вболівальників першим голом «будівельників» у елітному дивізіоні. Але гравці «Сокола» ще до екватору першого тайму змогли вийти вперед, а потім і взагалі почали показувати своїм опонентам майстер-клас. Тому, не дивно, що за підсумками першого тайму рахунок був 4:1 на користь підопічних Романа Ковальчика.

На цьому «соколята» не зупинились. Вже на початку другого тайму подоляни ще двічі вразили ворота одеської команди. Однак, варто віддати належне підопічним Павла Ардаковського, які хотіли ще трохи скоротити своє відставання у рахунку. Проте, глядачі, які прийшли у спорткомплекс СКА, побачили тільки один згаданий вище гол Коваленка. А от «Сокіл» ще двічі змусив одеситів капітулювати. 8:1 на користь хмельницьких футзалістів явно відображають різницю в класі між командами. І неможливо не відзначити «покер» Андрія Хамдамова, який, мабуть, став найголовнішою подією цього матчу. 

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «Сокіл» (Хмельницький) – 1:8
Голи:
Коваленко (4) – Лисенко (5), Віт. Радченко (8 – автогол), Хамдамов (14, 18, 22, 32), Педяш (22, 38)
Попередження: Леонов (33), Мирошник (38) – Кручек (15), Лисенко (27)

Поєдинок у Києві розпочався з дуже приємної миті: голкіпер столичного «ХІТа» Максим Максименко зробив пропозицію руки та серця своїй дівчині. Після такого «ХІТ», мабуть, не мав програвати у своєму першому домашньому матчі сезону. І вже по ходу першого тайму підопічні Олега Лук’яненка зробили для себе комфортну перевагу. Спочатку відзначився капітан «ХІТа» Ігор Борсук. Що цікаво – у минулому сезоні перший гол «кабельників» у чемпіонаті також забив саме Борсук-старший (його гол у падінні через себе у ворота «ЛТК/ІнБев/НПУ», мабуть, ніхто не забув). А вже потім Євген Жук та Микита Тменов зробили рахунок 3:0 на користь господарів майданчику. Перевага «ХІТа» могла би бути ще переконливішою, якби Олександр Колесніков забив дабл-пенальті. Проте, цього не сталося.

По ходу другої половини гри складалося враження, що підопічні Олега Лук’яненка вже більше грали за рахунком. Хоча при цьому вони старались не марнувати зайвих нагод для взяття воріт «Юні-Ламана». Проте, рахунок першого тайму так і залишався актуальним. Щодо підопічних Сергія Бутенка, то незважаючи на їх зусилля, забити бодай би «гол престижу» у ворота Владислава Лисенка не вдалося.

«ХІТ» (Київ) – «Юні-Ламан» (Одеса) – 3:0
Голи:
І. Борсук (4), Жук (13), Тменов (19)
Попередження: Журба (26) – Захарян (33)
На 19-й хвилині Колесников («ХІТ») не реалізував 10-метровий.

У чинного чемпіона України, херсонського «Продексіма», старт нового чемпіонату вийшов дуже важким. Перш за все, було актуальним питання психологічного та фізичного відновлення підопічних Ігоря Москвичова після важкого поєдинку за Суперкубок України проти «ХІТа». В цьому плані у гостей з «ІнБев/НПУ» була невеличка перевага. Більше того – в середині першого тайму підопічні Валерія Директоренка повели в рахунку після голу Максима Чеберяка. Але втримати свою мінімальну перевагу в рахунку вони не змогли Наприкінці першої 20-хвилинки Дмитро Федорченко зрівняв цифри на табло спорткомплексу ХВУФК.

У другій половині матчу шанси вийти вперед були як в однієї, так і у другої команди. Однак, рахунок залишався рівним. У середині другої 20-хвилинки «Продексім» став грати активніше, але дивідендів з цієї активності «мельники» не отримували. Однак, саме вони в підсумку забили переможний м’яч. Зробив це Богдан Свірідов. У «ІнБев/НПУ» залишилось дуже мало часу на те, щоб врятувати гру, проте зробити це їм не вдалося.

«Продексім» (Херсон) – «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – 2:1
Голи:
Федорченко (18), Свірідов (39) – Чеберяк (10)
Попередження: В’яч. Чуднов (33) – Цапов (9), Шевченко (19), Яблонько (28)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!