Екстра-ліга: результати 4 туру + ВІДЕО (ОНОВЛЕНО)

В Екстра-лізі відбулась більшість матчів 4 туру. Пропонуємо Вашій увазі їх результати.

Поєдинок між двома непоступливими командами – а саме такими є «ІнБев/НПУ» та «Титан» - відкривав програму четвертого туру. Підопічні Валерія Директоренка були налаштовані на те, щоб здобути свою другу домашню перемогу поспіль. Але у гостей з Покровського були на це свої думки. Ці самі думки буди матеріалізовані підопічними Дмитра Камеки у два голи, які дозволили покрівцям почувати себе більш-менш впевнено. Однак, господарям майданчику, ціною неймовірних зусиль, вдалося ще до перерви зрівняти рахунок і подарувати своїм вболівальникам надію на позитивний результат у другому таймі.

Однак, не все сталося, як гадалося. Після перерви «Титану» вдалося зібратись і не допустити подальших змін у рахунку на користь своїх суперників. Більше того – «титани» протягом п’яти хвилин змогли забити три м’ячі, внаслідок чого в цьому матчі фактично все перевернулося з ніг на голову. Підопічні Валерія Директоренка намагались прийти в себе після такого шоку, однак врятувати гру їм не вдалося. 2:5, і «Титан» здобуває свою другу виїзну перемогу з трьох можливих на старті сезону.

«ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – «Титан» (Покровське) – 2:5
Голи:
Карбула (16), Лінник (20 – автогол) – Ященко (9, 15), Грицовець (26, 31), Боргун (28)
Попередження: Шевченко (11) – Єрьомін (19)

Одеський «Юні-Ламан» не міг у поєдинку проти «Урагану» розраховувати на свого лідера Максима Коптєва, який отримав червону картку в попередньому турі. Якщо подивитись на гру «помаранчевих» на старті сезону, то біло б логічно передбачити, що в цій грі повести партнерів за собою має Вадим Циня. Так, в принципі, і сталося. Сама «сімці» «Юні-Ламану» вдалося відкрити рахунок вже на 2-й хвилині. До речі, варто звернути увагу на те, що «Юні-Ламан» на початку сезону часто забиває швидкі м’ячі. І це навіть іноді приносить результат. Звісно, на щось подібне підопічні Сергія Бутенка розраховували і цього разу. Більше того – ще по ходу першого тайму Циня зробив дубль. Але це, як показав хід гри, були єдині приємні миттєвості для одеситів.

«Урагану», якому треба було якимось чином виходити зі свого піке, в якому він опинився після перших трьох турів, ще на старті гри показав, що налаштований вивезти три очки з Одеси. І вже ближче до кінця першої половини гри підопічні Максима Павленка почали на ділі підтверджувати свій статус фаворита матчу. А у другому таймі «дракони» довели розпочату справу до логічного завершення, забивши сім підсумкових м’ячів у ворота «помаранчевих». І така розгромна перемога, безумовно, додасть прикарпатцям позитивних емоцій перед принциповою дуеллю з «Енергією».

«Юні-Ламан» (Одеса) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:7
Голи:
В. Циня (2, 13) – Корсун (4), Микитюк (13, 40), Кіндратів (18), Цілик (19, 25), Зварич (38)
Попередження: Зварич (12)

Гравці «Кардиналу» прагнули зламати неприємну традицію в матчах з «Соколом», адже підопічним Сергія Піддубного не вдавалося перемогти цю команду протягом восьми останніх матчів. Але плани рівнян були порушені вже на 3-й хвилині, коли в їх ворота був призначений пенальті, який реалізував Педяш. І господарям майданчику довелось думати над тим, як би по швидше відігратись. Але зробити це «кардиналам» не вдавалося. Більше того – Фаренюк на 17-й хвилині не зміг реалізувати 10-метровий, а його партнери по команді н змогли розіграти більшість у форматі 4х3 після того, як був вилучений Педяш. 

Невідомо, що у перерві сказав своїм підопічним Сергій Піддубний, але у другому таймі «Кардинал» все-таки зміг досягти бажаного. А все це сталося завдяки дублю Фаренюка, який виправився за нереалізований 10-метровий. Далі – більше. «Сокіл» знову залишився на дві хвилини у меншості після того, як повторне попередження отримав Мартинюк. І знову «Кардинал» не зміг розіграти зайвого. Як це треба правильно робити, показав на останніх хвилинах «Сокіл», який пішов з п’ятим і забив на незадовго до фінальної сирени. Це Шеремета пробив здалеку, м’яч трохи зачепив Дурбана, що у підсумку дезорієнтувало Дурбана, і м’яч опинився у його воротах – підсумкові 2:2.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Сокіл» (Хмельницький) – 2:2
Голи:
Фаренюк (27, 32) – Педяш (3 - з 6-метрового), Шеремета (40)
Попередження: Піддубний (40) – Педяш (5), Мартинюк (6), Хамдамов (33)
Вилучення: Педяш (17 – повторне попередження), Мартинюк (36 – повторне попередження) 
На 17-й хвилині Фаренюк («Кардинал-Рівне») не реалізував 10-метровий.

Як і очікувалось, матч між «ХІТом» та «Продексімом» став центральним у турі, і він цілком та повністю виправдав цей статус. Гра була багатою на небезпечні моменти, цікаві комбінації та боротьбу з боку обох команд. Щоправда, довгий час жодній з команд не вдавалося відкрити рахунок. Втім, навряд чи нулі на табло спорткомплексу ЦСК ЗСУ змушували когось нудьгувати – настільки захоплюючою була гра.

А голи пішли вже у другій половині зустрічі. І першими забили гості, яким було, що доводити, адже у них до цього поєдинку був негативний баланс зустрічей з «ХІТом». І на 23-й хвилині Богдан Свірідов змусив капітулювати свого колишнього одноклубника по донецькому «Шахтарю» Максима Максименка. Щоправда, «ХІТ» з відповіддю не забарився. На 25-й хвилині Журба пробіг по правому флангу і прострілив на «п’ятачок», де Ігор Борсук переправив м’яч у ворота Кирила Ципуна. Проте, і цей рахунок протримався недовго. За кілька хвилин до екватору другого тайму «мельники», не без допомоги киянина Дмитра Медвідя, знову вийшли вперед – 1:2. І ця невдача змусила підопічних Олега Лук’яненка грати активніше. Херсонці, мабуть, цього не чекали, і в результаті часто фолили. Покарання за порушення прийшло на 35-й хвилині, коли «ХІТ» заробив право на 10-метровий, який чітко реалізував Олександр Колесников. «ХІТ» кинув усі сили на те, щоб здобути перемогу, і він був близьким до цього. На 37-й хвилині «ХІТ» знову отримав дабл-пенальті, але тепер Колесникову не вдалося переграти Юрія Савенка, який вийшов під цей удар. Як виявилося згодом, цей нереалізований 10-метровий призвів до того, що фінальна сирена зафіксувала нічию.

«ХІТ» (Київ) – «Продексім» (Херсон) – 2:2
Голи:
І. Борсук (25), Колесников (35 – з 10-метрового) – Свірідов (23), Медвідь (28 – автогол)
Попередження: Школьний (14), Журба (20) – Кісельов (17), Роніньо (28)
На 37-й хвилині Колесников («ХІТ») не реалізував 10-метровий.

Заключний матч 4 туру між «Енергією» та «Епіцентром К Авангардом» відбувся 9 жовтня у Львові. Одеський «Епіцентр К Авангард», як відомо, перед виїздом у столицю Галичини провів рокіровку на посаді головного тренера, тому було цікаво, як виконуючий обов’язки керманича команди Кирило Красій підготує своїх нових підопічних до гри з віце-чемпіонами України. Але початок у «будівельників» був невдалим, оскільки «Енергія» з перших хвилин захопила ініціативу. Більше того – львів’яни зусиллями Радевича дуже швидко забили. Після цього підопічні Валерія Легчанова мали ще не одну нагоду, щоб забити гол у ворота Бутова, але то голкіпер гостей грав відмінно, то на допомогу йому приходив каркас воріт. У такій ситуації одеситам треба було заспокоїтись, і допоміг їм у цьому гол у ворота Кардаша, який вийшов трохи курйозним. Владислав Радченко, вочевидь, прострілював на дальню штангу, але на шляху м’яча став Танський, який, намагаючись вибити «снаряд», зрізав його у власні ворота, хоча гол все-таки записали на гравця «Епіцентра К Авангарда».  Після цього рівновагу на табло Палацу спорту «Галичина» підтверджували моменти, які виникали у обох воріт. Однак, вийти комусь вперед так і не вдавалося.

У другому таймі «Енергія» стала буквально насідати на ворота Бутова. І в середині другої 20-хвилинки львів’яни таки домоглися свого. І знову не обійшлося без автоголу. Але цього разу м’яч все-таки записали на одесита Леонова. Варто віддати належне підопічним Кирила Красія. Вони не збиралися здаватись, чому підтвердженням були їх моменти біля воріт Кардаша, після яких голкіперу господарів доводилося вступати у гру. Але для одеситів усе могло би закінчитись на 37-й хвилині, якби Танський реалізував пенальті. А так промах 29-го номера «Енергії» подарував гостям надію на нічию, і вони пішли з п’ятим. Більше того – вони могли зрівняти рахунок одночасно з сиреною, однак удар по воротах Кардаша не був точним. Таким чином, «Епіцентр К Авангард» отримав четверту поразку поспіль.

«Енергія» (Львів) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса) – 2:1
Голи:
Радевич (3), Леонов (30 – автогол) – Вл. Радченко (7)
Попередження: Гасюк (19) – Остапчук (16), Федосюк (37)
На 37-й хвилині Танський («Енергія») не реалізував 6-метровий. 

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: МФК «Кардинал-Рівне» (Рівне)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!