Екстра-ліга: результати 5 туру (ОНОВЛЕНО)

У Екстра-лізі відбулись чотири матчі п’ятого туру. Пропонуємо Вашій увазі їх результати.

Багато хто з нетерпінням чекав на «енергетичне» дербі. Особливо на нього, мабуть, чекали в Івано-Франківську. Місцеві вболівальники сподівались на те, що перемога, здобута у минулому турі – це тільки початок виходу «Урагану» з турнірної ями, а перемога над «Енергією» стане його логічним продовженням. І вже на 3-й хвилині Андрій Цілик подарував болільникам які прийшли на трибуни Манежу Коледжу фізвиховання, надію на те, що «Ураган» зможе здолати своїх принципових суперників. Проте, далі щось пішло не за планом Максима Павленка. Що саме – стане відомо потім. А поки що факт залишається фактом: за три хвилини «дракони « пропустили три м’ячі, і вже «Енергія» мала контроль над усім, що відбувалося на паркеті. Ба більше – трохи згодом, щоб підопічним Валерія Легчанова вдалося закріпити свою перевагу, зробивши рахунок фактично непристойним – 4:1, і це ще у першому таймі. Ставало очевидним, що івано-франківців по такій грі зможе врятувати лише диво. Аби воно сталося, на початку другого тайму Юліан Горбатий відквитав один м’яч, і в «Урагану» був ще цілий тайм попереду, щоб спробувати врятуватись. Однак, з плином часу цього зробити не вдавалось. Натомість, Олег Легендзевич наприкінці поєдинку зробив «контрольний постріл», який остаточно вбив інтригу в цьому «енергетичному» дербі – воно завершилось на користь гостей зі Львова.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Енергія» (Львів) – 2:5  
Голи:
Цілик (3), Горбатий (23) – Радевич (7), Кузь (6, 15), Гасюк (8), Легендзевич (39)  
Попередження: Горбатий (13), Кіндратів (27), Зварич (32) – Гасюк (16), Струк (16), Легендзевич (18), Радевич (31)

Як відомо, у хмельницького «Сокола» через дискваліфікацію поєдинок проти «ІнБев/НПУ» пропускали Олександр Педяш та Дмитро Мартинюк. Особливо відчутною була втрата Педяша, який наразі є головним бомбардиром чемпіонату. Але підопічні Романа Ковальчика показали, що незамінних гравців немає, і що у хмельницькій команді будь-хто може взяти на себе роль лідера. А все почалося з гольової перестрілки команд на початку поєдинку. На гол Андрія Хамдамова відповів Артем Мороховець. Після цього довгий час жодній з команд не вдавалося вийти вперед. І лише на 14-й хвилині Віталій Дзюба зробив рахунок 2:1 на користь гостей. Проте, раділи підопічні Валерія Директоренка недовго. Через кілька хвилин Дмитро Мартинюк відновив рівновагу. А потім «ІнБев/НПУ», як і в матчі з «Титаном», провалив другий тайм, що в результаті вилилось у непристойні 6:2 на користь «Сокола». Таким чином, «соколята» продовжують впевнено посідати перший рядок турнірної таблиці. А от гравцям об’єднаної команди треба розібратись, чому вже у другому матчі поспіль вони пропускають багато голів у другому таймі, внаслідок чого програють.

«Сокіл» (Хмельницький) – «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – 6:2
Голи:
Хамдамов (4), Подлюк (17, 40), Шеремета (21), Лисенко (30, 33) – Мороховець (5), Дзюба (14)
Попередження: Мороховець (32), Карбула (36)

Парадокс: «Титан», як усім відомо, є «домашньою» командою, але у цьому сезоні ще не здобував перемоги на рідному паркеті (хоча, якщо бути об’єктивними, зіграв перед своїми вболівальниками лише один раз). Тому, підопічні Дмитра Камека були сповнені бажання подарувати своїм шанувальникам жадану звитягу. І вже на 5-й хвилині Владислав Ященко забив перший гол у цьому поєдинку. Однак, розвинути успіх «титанам» не вдавалося. Але, на їх щастя, у гравців «Юні-Ламану» не виходило зрівняти рахунок, тому мінімальна перевага покровців трималася весь перший тайм. А от після перерви два швидких м’ячі від Олега Єрьоміна та Валерія Грицовця вже більш чітко окреслили претензії «Титану» на перемогу. Більше того – незадовго до екватору другого тайму В’ячеслав Кожемяка зробив рахунок розгромним. І вже практично ні у кого не залишалося сумнівів, що саме «Титан» переможе у цій зустрічі. В принципі, так і сталося.

«Титан» (Покровське) – «Юні-Ламан» (Одеса) – 4:0  
Голи:
Ященко (5), Єрьомін (22), Грицовець (23), Кожемяка (28)
Попередження: Шамотій (39)

Столичний «ХІТ» вже до середини першого тайму зміг оформити для себе більш-менш нормальну перевагу завдяки дублю Олександра Корнійчука. Але, як потім показав хід подій на майданчику спорткомплексу СКА, цього замало. «Епіцентр К Авангард» зміг прийти у себе і залишив за собою другу половину першого тайму. У підсумку це вилилось у підсумковий нічийний рахунок 2:2, з яким команди і пішли на перерву. Цей результат, звичайно, був трохи несподіваним, але він давав одеським вболівальникам привід для оптимізму. Проте, кияни були іншої думки. Протягом 25-ї хвилини підопічні Олега Лук’яненка двічі «розписались» у воротах «будівельників», і знову оформили собі гандикап у два м’ячі. Зазначимо, що один з голів записав на свій рахкноу все той же Корнійчук, який, таким чином, оформив хет-трик. Але одесити могли як мінімум скоротити рахунок, якби на 39-й хвилині досвідчений Олег Мірошник забив дабл-пенальті. В результаті ця похибка позбавила одеську команду будь-яких шансів на те, щоб врятувати матч.

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «ХІТ» (Київ) – 2:4
Голи:
Свиридов (15), Мірошник (18) – Корнійчук (3, 7, 25), Чепорнюк (25)
Попередження: Мірошник (26), Свиридов (26) – Тменов (24), Чепорнюк (35) 
На 39-й хвилині Мірошник («Епіцентр К Авангард») не реалізував 10-метровий.

Через участь «Продексіма» у Кубку УЄФА та «Кардинала-Рівне» у чемпіонаті світу серед поліцейських очна зустріч цих команд у рамках 5 туру була перенесена на 19 жовтня. І чемпіони України мали бажання поділитися зі своїми вболівальниками радістю від виходу до Елітного раунду Кубка УЄФА, жеребкування якого відбувалось, до речі, як раз під час цього поєдинку. Тому, підопічні Ігоря Москвичова, безумовно, дуже хотіли здобути домашню перемогу. До того ж, «мельникам» треба було перемагати ще для того, щоб продовжити гонитву за «Соколом» та «ХІТом». Але по грі вийшло так, що «Кардинал» створив господарям майданчику багато проблем. Більше того – саме рівняни відкрили рахунок у зустрічі після точного удару Концеби. Але «Продексім» зусиллями Шпигаря дуже швидко зрівняв цифри на табло спорткомплексу ХВУФК. Нічийний рахунок, в принципі, влаштовував гостей, але на початку другого тайму Ланко трохи підкорегував плани «кардиналів», забивши другий гол у ворота Дурбана. Варто віддати належне футзалістам з Рівного, які мали багато моментів, щоб не тільки зрівняти рахунок, а і, можливо, навіть вийти вперед. Однак, реалізація гольових епізодів залишала бажати кращого. І саме недостатня реалізація стала причиною того, що підопічні Сергія Піддубного поступились чинному чемпіону України.  

«Продексім» (Херсон) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 2:1
Голи:
Шпигар (15), Ланко (21) – Концеба (13)
Попередження: Скорий (30) – Мануйленко (28), Піддубний (30)

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!