Екстра-ліга: результати матчів 10 туру + ВІДЕО

18 листопада відбулись поєдинки 10 туру чемпіонату України серед команд Вищої ліги «Екстра-ліга». Пропонуємо Вашій увазі їх результати.

Чемпіон України, херсонський «Продексім», мав можливість провести у Житомирі генеральну репетицію перед матчами Елітного раунду Кубку УЄФА. І варто сказати, що репетиція вдалася на славу. Принаймні, за своїм сюжетом поєдинок між «ІнБев/НПУ» та «Продексімом» десь нагадував справжнє єврокубкове протистояння. Господарі майданчику, гравці «ІнБев/НПУ», показали, що готові боротися з «Продексімом на рівних. І підопічні Валерія Директоренка дійсно показували, що в них є бажання відібрати у чемпіонів України кілька очок. Однак, за підсумками першого тайму на табло житомирського ФОКу палали нулі.

Все найцікавіше почалося у другій 20-хвилинці. Ближче до її середини «пивовари» неочікувано для багатьох повели 2:0. І у гравців «Продексіму» залишалось близько одинадцяти хвилин на те, щоб спробувати врятувати гру. Однак, забити у ворота Сухова херсонцям не вдавалося. Це змушувало Ігоря Москвичова вдаватися до тактики гри з п’ятим польовим. І саме вона принесла успіх «мельникам». Протягом п’яти останніх хвилин їм вдалося тричі засмутити голкіпера «ІнБев/НПУ». До того ж, переможний гол гості забили за кілька секунд до фінальної сирени, коли вже здавалося, що буде нічия. Отже, завдяки цій вольовій перемозі «Продексім» їде в Угорщину з хорошим настроєм.

«ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – «Продексім» (Херсон) – 2:3
Голи:
Дзюба (27), Чеберяк (29) – Калуков (36), В’яч. Чуднов (39), Свірідов (40) 
Попередження: Войток (15), Цапов (25), Дзюба (31) – В’яч. Чуднов (18)

Лідер чемпіонату, хмельницький «Сокіл», вдома зустрічався з командою, яка перед цим поєдинком посідала передостаннє місце у турнірній таблиці. Проте, згадуючи, як «Епіцентр К Авангард» грав у минулих іграх, можна було зробити висновок, що підопічні Кирила Красія дадуть бій «соколятам». І дійсно – одесити намагалися зробити все, щоб не тільки гідно зіграти, а і спробувати вивезти очки з Хмельницького. Проте, «гол у роздягальню» від Олександра Педяша сплутав «будівельникам» усі карти.

А вже після перерви підопічні Романа Ковальчика показали свою перевагу у класі, забивши ще чотири м’ячі. Єдине, на що спромоглися гравці з Одеси, так це забити «гол престижу». Це зробив Роман Сандул. Отже, «Сокіл» продовжує надалі лідирувати.

«Сокіл» (Хмельницький) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса) – 5:1
Голи:
Педяш (20, 22), Подлюк (25, 27), Лисенко (40) – Сандул (38) 
Попередження: Шеремета (19) – Остапчук (12), Коваленко (23)

Поєдинок між «Кардиналом-Рівне» та «Енергією», як і очікувалось, став центральним у турі. Адже у протистоянні цих двох команд було багато цікавих деталей, які лише додавали йому гостроти. І матч повністю виправдав сподівання. Стартовий відрізок матчу майже повністю був за «Енергією», тому і не дивно, що саме вона відкрила рахунок – у середині першого тайму відзначився Радевич. «Кардинали» намагались відповісти ще до перерви, проте ворота Володимира Кардаша були у недоторканості.

У другому таймі «енергетики» віддали ініціативу рівнянам. І, як виявилося, це було одним з хибних рішень «зелено-білих». До того ж, ближче до екватору другого тайму «енергетики» залишились без основного воротаря – Кардаш отримав червону картку. Рівнянам для реалізації більшості знадобилась фактично хвилина. Після цього вже «Кардинал» був ближче до перемоги, однак скористатися своїми шансами не зміг. У підсумку нічия – 1:1.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Енергія» (Львів) – 1:1
Голи:
Басич (29) – Радевич (10) 
Попередження: Волянюк (11) – Танський (24) 
Вилучення: Кардаш (28)

Івано-франківський «Ураган» на мінорній ноті закінчив перше коло. Тому, для підопічних Максима Павленка було дуже важливо розпочати друге коло регулярного чемпіонату з перемоги. Але вже на початку матчу «дракони» ледь не пропустили від Олега Єрьоміна. Двічі четвертий номер «Титану» мав можливість вразити ворота Романа Колтка. Одного разу голкіпера «Урагану» врятувала поперечина. І треба ж такому статися, що потім гості відповіли на це забитим голом фактично у своїй першій атаці! Цього «титани» явно не очікували, і тому їм вже по ходу першого тайму довелось перелаштовуватись. На щастя для покровців, «Урагану» не вдалося в ці хвилини збільшити свою перевагу. І це надихнуло підопічних Дмитра Камека на нові пошуки ключів до воріт Колтка. В результаті практично незадовго до сирени на перерву Валерій Грицовець зрівняв рахунок.

Це мало надихнути номінальних господарів майданчику на подальші подвиги. Проте, насправді гравцям «Титану» не вдавалося схилити шальки терезів на свою користь. Розплата за це прийшла на 32-й хвилині, коли Микитюк вивів «Ураган» вперед. Але потім прикарпатці не змогли втримати переможний для себе рахунок. А все тому, що «Титану» вдалося забити два голи у ворота Колтка. Врятувати ситуацію «Ураган» не зміг, тому вимушений був поїхати з Запоріжжя «на щиті».

«Титан» (Покровське) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 3:2
Голи:
Грицовець (20, 37), Єрьомін (34) – Швед (3), Микитюк (32) 
Попередження: Єрьомін (9) – Зварич (3), Микитюк (25)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: «Футзал Одеси»  

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!