Екстра-ліга: результати матчів 13 туру

У чемпіонаті України серед команд Екстра-ліги відбулись матчі 13 туру. Пропонуємо Вашій увазі результати поєдинків.

Дуже невдало розпочався виїзний матч у Хмельницькому для рівненських «кардиналів». На 6-й хвилині вони вже програвали 0:2. Однак, варто віддати належне підопічним Сергія Піддубного зібратись та більш-менш вирівняти гру. А гол Волянюка наприкінці першого тайму – явне тому підтвердження. З цього можна було зробити висновок, що «кардинали» зроблять все для того, аби якнайшвидше відігратись. Але всі карти гостям сплутав гол від Хамдамова на початку другого тайму. І тепер рівнянам треба було відігравати вже два м’ячі. Але єдине, що вдалося зробити футзалістам з Рівного, так це скоротити розрив до мінімуму. І хоча Мартинюк своїм нереалізованим дабл-пенальті подарував їм надію на порятунок, та скористатися своїм шансом на нічию Волянюк і компанія не змогли. І в результаті «Сокіл» здобув перемогу, яка дала змогу надалі очолювати турнірну таблицю.

«Сокіл» (Хмельницький) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 3:2
Голи:
Педяш (3), Хамдамов (6, 22) – Волянюк (17, 32)
Попередження: Щербань (18) – Чудля (21), Фаренюк (38)
На 38-й хвилині Мартинюк («Сокіл») не реалізував 10-метровий.

Одним з найцікавіших протистоянь туру можна справедливо назвати двобій в Одесі, де «Епіцентр К Авангард» приймав «Енергію». Якщо згадати протистояння цих команд у Львові, то можна було зробити висновок, що легкої прогулянки для віце-чемпіонів України в Одесі не буде. Тим більше, у одеситів була вагому причина перемогти «зелено-білих»: оскільки «Ураган» пропускав цей тур, то у підопічних Кирила Красія була можливість повернути собі восьму сходинку. Але львів’яни робили все для того, щоб не дати своїм суперникам можливості втілити свої задуми у життя. На підопічних Валерія Легчанова не вплинув навіть перший пропущений гол, на який вони ще у першому таймі встигли відповісти двічі.

А от у другому таймі картина гри кардинально змінилася. Швидкий м’яч у виконанні Коваленка, який дозволив «будівельникам» зрівняти рахунок, а потім і взагалі вийти вперед. В результаті вже у середині другої 20-хвилинки одесити вели 4:2. А на останніх хвилинах обидві команди влаштували гольову «перестрілку», яка, у підсумку, дозволила одеським «будівельникам» здобути сенсаційну перемогу.

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «Енергія» (Львів) – 5:4
Голи:
Остапчук (8), Коваленко (23), Сандул (27), Свиридов (30), К. Бондаренко (39) – Ковальчук (9), Лясковський (18), Писько (37), Кузь (40)
Попередження: Танський (33), Кузь (33)

У Херсоні відбулась генеральна репетиція матчів 1/8 фіналу Кубку України, де, нагадаємо, «Продексім» та «ХІТ» будуть боротися між собою за путівку до чвертьфіналу. Але це буде трохи згодом. А поки ж обидві команди, які мають на мені завдання-мінімум потрапити до трійки призерів, зустрілися у рамках чемпіонату України. І вже на 8-й хвилині «ХІТ» зробив заявку на те, щоб вивезти з Херсона перемогу. Але у рідних стінах «Продексім» мав велике бажання здобути перемогу, тим більше, враховуючи той факт, що у минулому турі підопічні Ігоря Москвичова програли у Львові. Тим не менш, зрівняти рахунок у першому таймі «мельникам» не вдалося. Хоча вони мали для цього можливості. Найреальніша була у Свірідова, який не зміг забити дабл-пенальті. І це був один з ключових епізодів гри.

А вже по ходу другого тайму «ХІТ» збільшив свою перевагу завдяки дублю Жука. Щоправда, між цими двома голами встиг забити Калуков, чим подарував херсонцям надію на порятунок. Ще одну надію на 38-й хвилині подарував Фумаса. Однак, врятуватись підопічні Ігоря Москвичова не змогли.  

«Продексім» (Херсон) – «ХІТ» (Київ) – 2:3
Голи:
Калуков (33), Фумаса (38) – Школьний (8), Жук (26, 36)
Попередження: Свірідов (33) – І. Борсук (15), А. Борсук (29)
На 19-й хвилині Свірідов («Продексім») не реалізував 10-метровий.

Хоча поєдинок між «Титаном» та «ІнБев/НПУ» не був центральним, але за своїм драматичним сюжетом він цілком реально міг претендувати на такий статус. Господарі майданчику вже на 7-й хвилині зустрічі програвали 0:2, і Дмитрові Камеку треба було якось змінювати гру. Згодом покрівцям наче вдалося нащупати свою гру, і навіть заграти першим номером. Однак, футзалісти «ІнБев/НПУ» грамотно грали в обороні і майже не давали своїм опонентам можливості скоротити рахунок. А якщо «титани» і били у ствір воріт Сухова, то голкіпер «ІнБев/НПУ» вправно виконував свою роботу. А незадовго до перерви перевага гостей збільшилась – Бакум зробив рахунок 3:0.

Становище «титанів» стало ще гіршим у другому таймі. Покровці вийшли на другу 20-хвилинку і стали більше грати першим номером, однак пропустили контратаку, яку влучним ударом завершив Бакум. Після цього Дмитро Камеко зробив хід, який став одним з важливих у цій зустрічі – замість досвідченого Чічікала місце у воротах «Титану» зайняв 19-річний Пушка. Варто додати, що по перерві у складі покровців почав виходити на паркет Мілінькій, який не грав у першій 20-хвилинці. І ці два рішення від наставника «титанів» дійсно змінили ситуацію на майданчику. Пушка не по роках впевнено грав у воротах, а Мілінькій контролював гру своєї четвірки і своєю появою додав «титанам» впевненості у своїх діях. Саме Мілінькій своїм голом розпочав «камбек» «Титану» в цьому матчі. Гра гостей розладналась, чим господарі паркету і скористались. В результаті вони не тільки змогли зрівняти рахунок, а і вирвали перемогу. Таким чином, покровці зберегли за собою другу сходинку у турнірній таблиці.

«Титан» (Покровське) – «ІнБев/НПУ» - 6:4
Голи:
Мілінькій (26, 39), Боргун (32), Грицовець (33, 39), Кожемяка (38) – Цапов (3), Чічікало (7 – автогол), Бакум (18, 25)
Попередження: Леміш (38) – Войток (15)

Протокольні дані звірені з офіційними 

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: «Спортивний Житомир»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!