Екстра-ліга: результати матчів 17 туру

Після того, як відгомоніли події, пов’язані з чемпіонатом Європи, поновилися змагання в українській Екстра-лізі. 17 лютого були зіграні поєдинки 17 туру чемпіонату України. Це був передостанній тур регулярного чемпіонату, і він теоретично міг дати відповідь на багато питань. Однак, замість цього результати матчів кількість питань тільки збільшилась. І все вирішиться тільки у 18 турі. А поки пропонуємо Вашій увазі огляди зіграних поєдинків.

У Житомирі «ІнБев/НПУ» востаннє у рамках регулярного чемпіонату зіграв перед рідними трибунами. Тепер житомирські вболівальники побачать своїх улюбленців лише у плей-оф. А поки що підопічні Валерія Директоренка хотіли порадувати своїх фанів хорошою грою та результатом у поєдинку проти чинних віце-чемпіонів України – львівської «Енергії». Самі «енергетики» взагалі грали свій останній поєдинок у цьому регулярному чемпіонаті, тому їм також хотілося завершити першу частину виснажливого сезону на мажорній ноті. Та готуватись до плей-оф у хорошому настрої. Яскравим підтвердженням цих планів став гол Кузя, завдяки якому «зелено-білі» повели в рахунку.

Ясна річ, для господарів майданчику це був неприємний епізод, але тепер питання було в тому, наскільки швидко «пивоварам» вдасться відігратись. Однак, саме зі швидкою відповіддю у підопічних Валерія Директоренка не клеїлося. Тому, до кінця першого тайму їм так і не вдалося вразити ворота Кардаша. Але це сталося на початку другої половини зустрічі. Більше того – гравцям «ІнБев/НПУ» вдалося не тільки зрівняти рахунок, а і вийти вперед. І такий поворот подій став для «енергетиків» дещо несподіваним. Підопічні Валерія Легчанова намагалися швидко прийти до тями після такого «камбеку» від опонентів, а потім повернути співвідношення сил на свою користь. Та змусити Сухова капітулювати вдруге їм не вдавалося.

Однак, найцікавіше чекало на вболівальників тоді, коли пішли останні хвилини матчу. Все почалося з того, що на 38-й хвилині відзначився Сергій Коваль, і рахунок став 2:2. А після цього обом командам вже треба було ризикувати. І першими вирішили піти на ризик господарі майданчику. За це вони отримали винагороду на останніх секундах поєдинку, коли Максим Войток у британському стилі, ударом головою, приніс перемогу «ІнБев/НПУ». Таким чином, «Енергія» закінчила регулярний чемпіонат поразкою.   

«ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – «Енергія» (Львів) – 3:2
Голи:
Саківський (22), Литвиновський (24), Войток (40) – Кузь (8), Коваль (38)
Попередження: Легендзевич (29), Кардаш (35)

Поєдинок між «Соколом» та «ХІТом» вийшов дуже емоційним. У деяких епізодах здавалося, що ще трохи, і на паркеті спорткомплексу Нацполіції спалахне бійка. На щастя, цього не сталось, однак градус гри був дуже високий. А гол у виконанні Журби тільки додав їй гостроти. «Сокіл» намагався відігратись, але довгий час ніяк не міг переграти Максименка. Зрештою, на 16-й хвилині «соколятам» це вдалося, і Щербань зрівняв рахунок. Після цього підопічні Романа Ковальчика мали піти вперед ще більшими силами, щоб закінчити першу половину матчу на свою користь. Але все сталося з точністю до навпаки. Незадовго до сирени на перерву «ХІТу» вдалося створити контрвипад, який втілився у гол Школьного.

Цей «гол у роздягальню» став психологічною перевагою для підопічних Олега Лук’яненка. Він дозволив їм у деяких моментах грати трохи спокійніше, ніж їх суперникам. А коли Медвідь на 27-й хвилині зробив рахунок 3:1 на користь гостей, то стало зрозуміло, що навряд чи гості відпустять перемогу над «соколятами». А справжньою «вишенькою на торті» став гол Ігоря Борсука, який блискуче зіграв індивідуально та забив четвертий гол у ворота Чеха. Після цього, незважаючи на всі спроби гравців «Сокола» бодай би скоротити рахунок, «ХІТ» зміг довести гру до переможного кінця. У підсумку ця звитяга дозволила киянам очолити турнірну таблицю перед останнім туром «регулярки».

«Сокіл» (Хмельницький) – «ХІТ» (Київ) – 1:4
Голи:
Щербань (16) – Журба (7), Школьний (19), Медвідь (27), І. Борсук (32)
Попередження: Кручек (13) – Т. Коваленко (26), Школьний (38)

Вперше за довгий час покровський «Титан» зіграв на майданчику рідного спорткомплексу «Юність». І, ясна річ, підопічні Дмитра Камека хотіли відзначити своє повернення додому перемогою над «Продексімом». Однак, чинні чемпіони України трохи зіпсували свято покровцям. Звичайно, господарі майданчику намагалися забити першими, щоб мати якусь перевагу над суперником, однак все вийшло навпаки. На 16-й хвилині в рахунку повів «Продексім», і зробив він це не без «допомоги» «титана» Кожемяки, який записав до свого пасиву автогол. І зазначимо, що це був не єдиний автогол у даному поєдинку – у другому таймі подібна прикрість сталася у Грицовця. Тоді «Титан» програвав 1:2 і шукав можливість зрівняти рахунок, а замість цього отримав ось такий «подарунок».

Тим не менш, гравцям з Покровського вдалося створити «камбек», і вже за три хвилини до фінальної сирени на табло спорткомплексу «Юність» був рахунок 3:3. Однак, цей результат залишався актуальним недовго. «Продексім» залишив кінцівку за собою, і, скориставшись тим, що покровці пішли з п’ятим, змогли вразити порожні ворота і, як підсумок, вивезли перемогу з Покровського з рахунком 3:5. Ця поразка позбавила «Титан» першої сходинки у регулярному чемпіонаті перед його останнім туром.

«Титан» (Покровське) – «Продексім» (Херсон) – 3:5
Голи:
Єрьомін (27, 36), Леміш (37) – Кожемяка (16 – автогол), Ланко (30 – з 6-метрового), Грицовець (34 – автогол), Фумаса (38), Ципун (40)
Попередження: Єрьомін (29) – Рафінья (25), Калуков (31), Білоцерківець (34), В’яч. Чуднов (38)

Для івано-франківського «Урагану» поєдинок проти «Епіцентру К Авангарду» був найважливішим у сезоні. Адже в разі поразки підопічні Максима Павленка втратили би всі шанси на продовження боротьби за восьму сходинку, що дає право зіграти у плей-оф. Тому, і не дивно, що «дракони» з перших хвилин були налаштовані на те, щоб забити швидкий м’яч, а потім контролювати гру та вести її до переможного результату. В принципі, з поставленою задачею «ураганівці» впорались. Вже на 4-й хвилині вони повели в рахунку після голу Цілика зі штрафного. Після цього підопічні Максима Павленка мали ще кілька перспективних нагод для того, щоб збільшити свою перевагу, але реалізувати їх не вдавалось. Щодо одеситів, то вони, незважаючи на пропущений гол, намагались грати дисципліновано у захисті, а в деяких епізодах надійно грав Бутов. А незадовго до кінця першого тайму підопічним Кирила Красія вдалося забити гол у ворота Іваняка. Це Остапчук залишив не при справах і Кіндратіва, і вже згаданого Іваняка та зрівняв рахунок.

Безумовно, такий перебіг подій не влаштовував «Ураган», який у другому таймі заграв ще активніше. Але вся активність господарів руйнувалася впевненою грою Бутова, який у кількох епізодах врятував свою команду від голу. Однак, ближче до екватору другого тайму Шотурма таки змусив Бутова капітулювати, пробивши здалеку. Зазначимо, що голкіперу трохи завадив Мірошник, який намагався перешкодити Шотурмі, і через це Бутов зреагував трохи з запізненням. Зрозуміло, що після цього одеситам треба було відіграватись, але «пробити» Іваняка вдруге у той час, що залишився до фінальної сирени, їм не вдалося. Таким чином, питання щодо володаря восьмої путівки до плей-оф у нас залишається відкритим.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса) – 2:1
Голи:
Цілик (4), Шотурма (28) – Остапчук (19)
Попередження: Корсун (8), Микитюк (16) – Сандул (4), С. Коваленко (30)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!