Екстра-ліга: результати матчів 9 туру (ОНОВЛЕНО) + ВІДЕО

У чемпіонаті України серед команд Екстра-ліги відбулись поєдинки 9 туру. Пропонуємо Вашій увазі їх результати.

Перед останнім поєдинком у першому колі «Ураган» поставив себе у досить скрутне становище. Тому, підопічним Максима Павленка треба було зробити все для тоо, щоб завершити перше коло на мажорній ноті. Окрім того, гіпотетична перемога над «Кардиналом» була важливою і у психологічному плані. Але вже на 2-й хвилині «дракони» пропустили у свої ворота. Таким чином, гості з Рівного показали, що вони налаштовані вивезти з Івано-Франківська максимум очок. Щоправда, потім пропустили і самі рівняни. Однак, на характері гри це не позначилось. Обидві команди, при першій ліпшій нагоді, намагалися схилити шальки терезів на свою користь. І вже ближче до перерви реальний шанс це зробити мали підопічні Сергія Піддубного, але Фаренюк не забив дабл-пенальті. Втім, 9-й номер «кардиналів» виправився на початку другої 20-хвилинки, засмутивши івано-франківських вболівальників своїм голом. Щоправда, за кілька хвилин «дракони» могли зрівняти рахунок, але Зварич не забив пенальті. І це був один з ключових епізодів зустрічі. До речі, це вже другий 6-метровий протягом двох останніх турів, які прикарпатці не реалізували. В принципі, у обох команд було ще достатньо часу для того, щоб змінити результат на табло манежу Коледжу фізвиховання. Дуже напруженими вийшли останні хвилини матчу, але у підсумку «Кардинал-Рівне» відстояв свою мінімальну перемогу. А от «Ураган» завершує перше коло на останньому місці.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 1:2
Голи:
Цілик (7) – Кручок (2), Фаренюк (21)
Попередження: Цілик (28), Зварич (32), Кіндратів (33) – Кручок (22), Мануйленко (33), Свинарчук (39)
На 19-й хвилині Фаренюк («Кардинал-Рівне») не реалізував 10-метровий.
На 25-й хвилині Зварич («Ураган») не реалізував 6-метровий

У центральному матчі 9 туру «Сокіл» приймав на своєму майданчику чинного чемпіона – херсонський «Продексім». Підопічні Романа Ковальчика були добряче налаштовані на цей матч, адже вони, вочевидь, бажали, перш за все, взяти реванш за поразку у плей-оф минулого сезону. Окрім того, перемога над прямим конкурентом давала змогу ще міцніше закріпитись на першому місці турнірної таблиці. Але у той же момент було зрозуміло, що і «Продексім» так просто не віддасть очок. Тому, очікувалась серйозна битва за очки. Але так вийшло, що долю зустрічі визначили два «бліцкриги». Перший стався наприкінці першого тайму, коли відзначились Педяш та Фумаса, який став автором автоголу, тим самим, забезпечивши господарям майданчику більш-менш перспективну перевагу в рахунку. А вже після екватору другого тайму Кручек та той-таки Педяш довели результат до розгромного – 4:0. Єдине, на що спромоглись чинні чемпіони України, так це забити «гол престижу» на останній хвилині зустрічі. Таким чином, «Сокіл» продовжує лідирувати у чемпіонаті України. Але питання в іншому: що сталося з «Продексімом», який отримав другу поразку поспіль, та ще і з не зовсім пристойними рахунками? Перед матчами херсонської команди у Елітному раунді Кубку УЄФА не може не бентежити.

«Сокіл» (Хмельницький) – «Продексім» (Херсон) – 4:1
Голи:
Педяш (18, 32), Фумаса (18 - автогол), Кручек (31) – Роніньо (40)
Попередження: Хамдамов (37) – Ланко (37)

Початок матчу між «Титаном» та «Епіцентром К Авангардом» чимось нагадував старт поєдинку між «Ураганом» та «Кардиналом-Рівне». Тільки з цією різницею, що тепер на 2-й хвилині рахунок відкрили покровці, а одесити потім відігрались. Однак, потім «титани» вже повноцінно взяли гру під свій контроль, і це одразу позначилось на подіях, які відбувались на паркеті Палацу спорту «Запоріжалюмінбуд». Після екватору першого тайму підопічні Дмитра Камека забили три голи, завдяки чому ще до перерви довели рахунок до розгромного – 4:1. І по такій грі не було видно, за рахунок чого одеські футзалісти зможуть переламати хід поєдинку. Тільки у другому таймі їм вдалося ще двічі змусити Андрія Мельника капітулювати. Однак, це вже сталося тоді, коли рахунок був 5:1 на користь «Титану». І саме покровська команда поставила фінальну крапку в цьому протистоянні. А точніше – поставив її Валерій Грицовець. 6:3, і дебют «Титану» у Запоріжжі можна вважати вдалим.

«Титан» (Запоріжжя) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса) – 6:3
Голи:
Мілінькій (2, 25), Кожемяка (11, 12), Грицовець (15, 37) – К. Бондаренко (8, 35), Вл. Радченко (27)
Попередження: Сторожук (36)

Останній поєдинок першого кола відбувався у Житомирі. «ІнБев/НПУ» та «ХІТ» були заряджені на перемогу. І це показав перший тайм, хоча забитих голів за відведені двадцять хвилин першої половини зустрічі глядачі, які були присутні на трибунах ФОКу, так і не побачили. Тим не менш, нулі на табло не давали приводу сумувати, оскільки гра була багатою на боротьбу та небезпечні моменти. Однак, вже у другому таймі гра значно загострилась після того, як був відкритий рахунок. Це сталося після призначеного у ворота «ІнБев/НПУ» 6-метрового, який реалізував Микита Тменов. А вже через кілька хвилин «ХІТ» вів 2:0 після голу-красеня у виконанні Сергія Журби. Здавалось, що перемога у гостей вже у кишені, однак гравці «ІнБев/НПУ» намагались використати той час, що залишився до фінальної сирени, для того, щоб відігратись. Однак, м’яч у ворота Владислава Лисенка не влітав. І тільки на 38-й хвилині Віталій Дзюба зміг скоротити рахунок. Більше того – скоро у «пивоварів» з’явилася можливість зрівняти рахунок після того, як Колесніков отримав червону картку. Однак, розіграти більшість підопічним Валерія Директоренка не вдалося, так само як і врятувати гру.

«ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – «ХІТ» (Київ) – 1:2
Голи:
Дзюба (38) – Тменов (27 – з 6-метрового), Журба (31)
Попередження: Чеберяк (20), Шевченко (27), Бакум (38) – І. Борсук (40)
Вилучення: Колесніков (39)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!