Енергія перемагає в четвертому матчі фінальної серії!

Львівська «Енергія» зуміла реваншуватися перед власними вболівальниками за розгромну поразку у третьому матчі від харківського «Локомотива». У четвертому матчі серії «Енергія» перемогла «Локомотив» з рахунком 5:2 і повернула інтригу у серію. Чемпіон України визначиться у Харкові 21 травня, коли команди зіграють останній п’ятий матч серії.

Четвертий матч фінальної серї плей-офф у Львові подарував глядачам не тільки справжню інтригу, а найголовніше те, за чим вони і приходять на міні-футбол. «Енергія» та «Локомотив» розіграли справжнє шоу, у якому сильнішими виявилися «енергетики». «Зелено-білі» у четвертому матчі серії, у якому вони не мала права на помилку, постали уже іншою командою, аніж день перед тим. «Енергія» зуміла по-справжньому налаштуватися на матч з діючим чемпіоном України і впевнено його перемогти. У цьому матчі «Енергія» була єдиною командою, у якій один за всіх і всі за одного. На своєму рівні відіграли усі гравці львівської команди, а один з кращих матчів сезону провів воротар «Енергії» Володимир Кардаш. Кіпер львівської команди не тільки зробив величезну кількість сейвів, а й забив два голи у ворота суперника.

Що цікаво, у матчах «Енергії» та «Локомотива» у фінальній серії плей-офф уже стало доброю традицією: хто забиває перший, той перемагає. Було так у перших трьох матчах, сталося так і у четвертому поєдинку. Жартома кажучи, у п’ятому вирішальному матчі команди можуть грати до першого забитого…

У другому матчі у Львові «енергетикам» якраз першими і вдалося відкрити рахунок. Кузь скористався помилкою Рогачова в обороні та прострілив на дальню штангу, де Денис на пару з воротарем Литвиненком заштовхали м’яч у ворота. Арбітри вирішили записати автогол до пасиву капітана «Локомотива».

До першого забитого гола обидві команди демонстрували приблизно рівну гру. Якщо команди щось і створювали біля воріт суперника, безпомилково грали воротарі обох команд. В інших випадках гравці били мимо цілі.

Що цікаво, при рахунку 1:0 на користь «Енергії» «зелено-білі» отримали серйозний шанс подвоїти свою перевагу ще у першому таймі. Другу жовтку карту за симуляцію і відповідно вилучення отримав колишній «енергетик» Денис Овсянніков. Втім, розіграти більшість «Енергії» не вдалося. Більше того, гравці «Локо» у меншості зуміли два рази втекти в контратаки і заробити двічі право пробити дабл-пенальті. Сергій Журба та Євген Рогачов з 10-метрової позначки пробити Кардаша не зуміли. Воротар «Енергії» зіграв вище усіляких похвал.

У другому таймі «Енергії» вдалося зміцнити свою перевагу. Після удару Кузя та сейву Іваняка автогол до свого пасиву записав Дмитро Бондар. Втім, колишній «енергетик» зумів виправитися за цю помилку через дві хвилини оскільки вдало зіграв на добиванні коли м’яч після удару Сорокіна вдарився в поперечку воріт Кардаша.

Дуже важливим у матчі, а то й, можливо, ключовим став гол «енергетика» Миколи Грицини. Господарі майданчика прекрасно розіграли комбінацію, після якої Грицина-старший зумів переграти Євгена Іваняка.

Гра «залізничників» з п’ятим польовим виглядала ефектно, однак зовсім не ефективно. Володимир Кардаш не пробачив суперника на 33-ій хвилині, коли після власного сейву влучно пробив у порожні ворота. Що цікаво, свій кураж Кардаш підтвердив на 38-ій хвилині, коли вдруге відправив «смугастого» у порожні ворота. До завершення гри «Локомотив» зусиллями Шамлі зумів відіграти один гол у більшості. Зробити щось більше у команди Євгена Ривкіна забракло часу. Окрім того, «Енергія» після 5:1 на свою користь уже не мала права віддавати цей поєдинок.

Хто б що не говорив, і як би не завершився останній матч сезону у Харкові, фінальна серія плей-офф себе повністю оправдала. «Енергія» та «Локомотив» вкотре у сезоні довели, що достойні один одного. Чемпіон України сезону 2015/16 визначиться 21 травня.

Плей-офф. Четвертий матч серії. Фінал. Рахунок у серії 2:2

«Енергія» (Львів) – «Локомотив» (Харків) – 5:2 (1:0)
«Енергія»: Воллдимир Кардаш – Сергій Коваль, Максим Павленко, Михайло Грицина, Микола Грицина – Тарас Кузь, Андрій Федюк, Василь Денис, Виталій Радевич 
«Локомотив»: Дмитро Литвиненко (Євген Іваняк, 21, (Юрій Савенко, 37) – Сергій Журба, Денис Овсянніков, Дмитро Бондар, Дмитро Сорокін – Дмитро Федорченко, Дмитро Шамлі, Євген Рогачов, Віталій Кісельов – Євген Валенко, Євген Сірий, Микита Шпигарь
Арбітри: Максим Чубінський (Київ), Олександр Кухарь (Кривоий Ріг)
Голи: Дмитро Литвиненко, 13, автогол, Дмитро Бондар, 26, автогол, Мик. Грицина, 31, Кардаш, 33, 38, Д. Бондар, 28, Шамлі, 40
Попередження: Мих. Грицина, 18, Мик. Грицина, 20, Денис, 26, Федюк, 29, Кузь, 38 - Осянніков, 8, Литвиненко, 20
Вилучення: Мих. Грицина, 37 (друге попередження), Денис Овсянніков, 17 (друге попередження) 
Нереалізовані дабл-пенальті: Журба, 17 (воротар), Рогачов, 17 (воротар)

Прес-служба СК «Енергія»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!