«Епіцентр К Авангард» - «Сокіл» - 1:8. Післямова + ВІДЕО

Пропонуємо Вашій увазі післяматчеву прес-конференцію за участю головних тренерів одеського «Епіцентра К Авангарда» та хмельницького «Сокола» - Павла Ардаковського та Романа Ковальчика.

Павло Ардаковський, головний тренер МФК «Епіцентр К Авангард» (Одеса):

- Забили перший гол, непогано почали, тільки закінчили погано. Зрозуміло, що перша гра, хвилювання, глядачі, але дуже багато помилок. Ми якось тримались. Але я хочу сказати, що винні всі: починаючи з мене і закінчуючи футболістами. Кожний гол привезли. Там не добігли, тут не дограли. На тренуваннях пояснюєш, усі слухають, а потім у грі у нас нічого не виходить. Тому, роботи – непочатий край. Зрозуміло, що нам сьогодні було важко виграти. Немає нічого неможливого, але… Просто якщо програвати, то не з таким рахунком. Тому, хорошого мало, але будемо старатись. А що робити? Іншого шляху немає. Склад трохи перетасовується. Одні пішли, інші прийшли, і все треба знову практично заново починати. Тому, як я казав, роботи – непочатий край.

- В останній момент перед стартом з’явилося багато новачків, прийшла молодь. З чим пов’язані зміни?
- Ми трохи запізно стартували у плані підготовки. Наприклад, на турнір їздили одні люди, багато хто був на перегляді. Треба було надати шанс усім, тому ми перетасовували склад, потім вже якось визначились. Люди відсіялись, прийшли новачки. Зараз знову треба починати спочатку.

- Після такої гри чи будуть розглянуті якісь кадрові питання?
- Так. Мабуть, є такі люди, яких треба заперти в сарай і не випускати. Мабуть, будемо так і робити.

- Сьогодні багато пропустили, така велика поразка. Може, як то кажуть, спочатку багато пропустити, ніж потім багато разів програвати?
- Не треба скидати всю провину на воротарів. Програли всі. Але треба не тільки «свої» м’ячі витягувати, а і десь виручати. Тому, з цього десь і виходить такий рахунок. Якби воротарі трохи виручили, то, можливо, було би не вісім пропущених м’ячів, а п’ять. Тому, вся гра складається з помилок. Там обрізались, там не виручили, там не добіг. Моменти були у нас для того, щоб забити ще? Мінімум моменти три-чотири було. Можна було би забити бодай би половину з них. Не забили. Суперник забив, а ми – не забили. Тому, це теж, я вважаю, індивідуальна майстерність. Не вистачає цієї майстерності, щоб забити, а навпаки – десь помилки на рівному місці. Ось так, з таких аспектів складається гра.

- Вісім років одеські команди не грали у Вищій лізі. Сьогодні здалося, що Коваленко як тоді виділявся, так і сьогодні. Чому за вісім років ще нікого не з’явилось? 
- Це, мабуть, не до мене питання. Це питання до молоді, яка або хоче, або не хоче грати.

-Які подальші плани? Скоро перший виїзд. Щось поміняється у порівнянні з Першою лігою?
-Щось треба міняти – це точно. Не знаю, наскільки кардинально, але щось все одно міняти. Тому, будемо готуватись до наступної гри, будемо старатись дати бій.

Роман Ковальчик, головний тренер СК «Сокіл» (Хмельницький):

- Перш за все, хотів би привітати всіх вболівальників з початком нового чемпіонату Екстра-ліги. Всі знають, що у нас хороший та цікавий чемпіонат. Хочеться побажати, щоб наші команди показували побільше видовищних ігор, і щоб усі насолоджувалися цими іграми. По сьогоднішній грі я, перш за все, дякую гравцям обох команд, які показали жорстку, але не грубу боротьбу. Обидві команди хотіли виграти – і «Епіцентр К Авангард», і ми. Але десь більше і краще в тактичному ракурсі нам вдалося. Хоча я можу сказати, що дві команди по гри ще трошки сируваті. Ще немає тієї впевненості, і так далі. У цьому ракурсі ми працюємо. Вітаю своїх хлопців, що у тактичному плані вони все виконали добре. Також хочу привітати наших президентів, що дійсно є такі люди, які можуть робити всій Україні свято і в ці тяжкі та нелегкі часи все-таки тримають команди.

- Те, що «Сокіл» пропустив першим, якось посприяло більшій активності?
- Те, що ми пропустили першими… Звісно, на сьогоднішню гру ми мали ще психологічний аспект. Суперники вийшли більш сконцентрованішими на гру. Надалі все-таки вдалася взнаки більша програність наших гравців, і вони зробили все те, про що ми домовлялися. Залишається подякувати всім за хорошу гру. Нам ще багато працювати, як і моєму колезі. Все було видно. Роботи дуже багато. Будемо старатись, щоб наші команди виглядали ще потужніше, ще краще, і щоб усі боролися за найкращі місця в Екстра-лізі.

- Чого, на Ваш погляд, у першу чергу не вистачає «Епіцентру К Авангарду»?  
- В першу чергу, кинулось в очі, що хлопці вперше в Екстра-лізі грають. Там тільки Мирошник пограв. Все-таки, він впевнено почував себе на паркеті. Якщо робити короткий аналіз – я не маю права його робити. Є не програність команди на цьому рівні. Все-таки, це все треба відчути, має бути хоча б якась мінімальна кількість годин, щоб команда себе впевнено відчула. Це треба бути тренером. Я сам з таким стикався, і весь час стикаюся. У нас також це один зі слабких аспектів по веденню гри.

- Які задачі стоять перед «Соколом»?
- У нас завдання перед командою стоїть – чемпіонство. Наш президент – максималіст, і він хоче з хлопців зробити максималістів. У будь-якому турнірі, де ми граємо, задача для нас – перше місце. Звісно, він розуміє, що команда має ще трошки підготуватись. Але по ходу ми прибираємо помилки і стараємось бути першими. Звісно, ми стараємось все робити так, щоб ми всі турніри вигравали. На даному турнірі ще не зовсім виходить, тому що є певний дисбаланс по індивідуальній майстерності. Якщо у тактичному аспекті ми вже хороший крок зробили, то в деяких інших компонентах у нас ще є мінуси. Ми це все виправляємо.

Прес-служба Асоціації футзалу України, за матеріалами сайту «Футзал Одеси» 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!