Іван Скіцко та Віталій Біров – про майбутній матч з ХІТом + ВІДЕО

Найближчої суботи, 17 грудня, "Ураган" на домашньому майданчику прийматиме одноосібного лідера турнірної таблиці - команду "ХІТ". В якому настрої пройшла підготовка до поєдинку з киянами, та які очікування від центрального матчу 12-го туру Екстра-ліги поділився наставник івано-франківців Іван Скіцко і голкіпер Віталій Біров

Іван Скіцко, головний тренер "Урагану": 

- Після кожного матчу, чи то переможного, чи програного, стараємось швидко відійти, і виключаємо всі негативні моменти з тренувального процесу. Тож до гри з "ХІТом" готуємось у звичному режимі. Правда, є деякі трудності з гравцями - дехто захворів, дехто травмований. Це - основний склад, але є в нас молодь, яка якраз отримає прекрасну можливість показати всі свої найкращі сторони.

Налаштовуємося ми тільки на перемогу, хочемо поміняти статистику - суперник провів 11 ігор без втрат. І наше головне завдання - покращити своє турнірне становище, це дуже важливо. Ми розуміємо, що після цього туру ми можемо, як і залишитися на третьому місці, так і опинитися на шостому. Гра важлива і з точки зору психології.

- "Ураган" вже тричі зустрічався з "ХІТом" - раніше суперник двічі вибив "Ураган" з Кубка України, цьогоріч - мінімально поступилися у першому колі Екстра-ліги. Це додає мотивації?
- Турнірна таблиця показує, що "ХІТ" - це дійсно потужна команда. Потужний напад, кращий захист, кращі гравці року, кращі футболісти місяця… Кияни дійсно зараз по всіх показниках займають лідерство. Вивчаючи суперника, скажу, що на першому місці в них стоїть реалізація, яка більша 30-40 %, і повірте мені, при такому показнику, команда буде здобувати очки. Це одна з найдосвідченіших команд, ділять 1-2 місце по віку гравців, має точкових сильних лідерів, до того ж, Журба став дуже вагомим підсиленням. Всі ніби знають, як грати проти нього, а він продовжує робити свою справу - забиває голи, роздає передачі.

Якщо говорити про історію протистоянь "Ураган" - "ХІТ", то ми завжди виглядали достойно. Але чомусь виграє "ХІТ"… Вони вміють терпіти на полі, і це їхня дуже хороша риса. Навіть незважаючи на статус лідера, вони не встидаються зіграти другим номером, варіюють тактикою, тренер грамотно підгодить до кожної гри.

Для перемоги над "ХІТом" треба багато складових: ігрова дисципліна, бійцівські якості, бо суперник - силова команда, і по статистиці боротьбу вони виграють. Однозначно - реалізація моментів, і терпіння. В принципі, всі ці компоненти ми маємо, але не до кінця їх не використовуємо.

- В цьому сезоні "Ураган" повернув собі статус "домашньої" команди. Попереду - черговий центральний матч туру, вболівальники і рідні стіни допоможуть не переривати безпрограшну серію?
- Те, що ми маємо підтримувати нашу безпрограшну серію - це однозначно. Дуже приємно відчувати підтримку глядачів, це відзначають навіть інші тренери, що в Івано-Франківську особлива атмосфера. Будемо докладати максимум зусиль, щоб не підвести своїх глядачів, які прийдуть на суботній матч.

Віталій Біров, голкіпер "Урагану": 

- Вдома грати значно легше, ти відчуваєш підтримку залу, це мотивує, "жене" вперед. На виїзді - важче, але ми налаштовуємося на кожну гру, як на останню, хочемо вигравати і здобувати три очки. Будемо робити все можливе, щоб виконати установку тренера. Кожен гравець налаштований дуже серйозно, дуже хочемо перемогти. Суперник - сильний, але в нас бойовий настрій, віримо, що у суботу все вийде.

- Після матчу з "Локомотивом" у чемпіонаті була пауза, під час якої ти ще з чотирма одноклубниками отримав виклик у національну збірну. Які враження від дебюту?
- Чесно кажучи, враження просто неймовірні. Побувати на турнірі у Китаї разом з національною збірною, чути гімн України - відчуття просто дивовижні! Дебютним викликом був приємно здивований, це - мрія всього мого життя!

- Присутність Владислава Корнєєва і ще трьох "ураганівців" сприяла кращій адаптації?
- В розташуванні збірної всі підтримували одне одного, допомагали, підбадьорювали, і це додавало сили. Загалом атмосфера у команді дуже гарна.

- Рецепт досягнення цілей від Віталія Бірова? Що б порадив молодим спортсменам, вихованцям клубної Академії…
- Насамперед, треба багато працювати над собою, рівнятися на кращих, слухати тренера. Не мало залежить від того, що ти думаєш, потрібно завжди налаштовувати себе на позитив. І головне - бажання. Дітям побажаю вірити в свою мрію і багато займатися!

За матеріалами офіційного сайту НФК "Ураган" (Івано-Франківськ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!