Кардинал-Рівне – Ураган 3:4. Післямова + ВІДЕО

Пропонуємо Вашій увазі післяматчеву прес-конференцію головних тренерів «Кардинала-Рівне» та «Урагана» - Сергія Піддубного та Івана Скіцка.

Сергій Піддубний, головний тренер МФК «Кардинал-Рівне»:

- Для нас був важкий поєдинок. Ми налаштовувались на серйозну гру. Я думав, що у грі з «Ураганом» ми будемо більше підтискати. Переглядаючи матчі, ми зробили висновок, що ця команда дуже потужна і є претендентом на «золото». Що стосується гри, то у першому таймі як ми не атакували, як ми не намагалися не дозволяти «Урагану» створити щось серйозне, та все ж пропустили. Проте, коли ми забили гол, то повернулись у гру. Хотілося б по такій грі не пропускати з нічого. Якось з горем пополам закінчили 1:1. У другому таймі треба буде мені розібратись, тому що так виходить, що ми протягом трьох хвилин пропустили два голи, потім повернулись у гру. Наче до останнього тримали болільників у надії на те, що вдасть зачепитися за очки з «Ураганом» і зіграти внічию. У мене немає претензій по самовіддачі. Такої комбінаційної гри, яку я хочу бачити, ще немає. Зв’язки ще не налагоджені, але повторюсь, що прикро програвати такі ігри. Хоча якщо брати так об’єктивно, то є команди, які нам по силах, а от з такими командами, як «Ураган», «Локомотив», «Продексім» треба очки вигризати. Якщо при рівній грі ми не можемо забити гол, щоб повести, бо нам ще не вистачає майстерності, то ми будемо над цим працювати.

- Чи не було можливості за рахунку 2:3 піти з п’ятим польовим?
- Поки ми відпрацьовуємо гру 4х4. Стосовно гри 5х4 – не те, що ми не вміємо, ми пробуємо. Але це не виходить так, як я хочу. Може, з часом це і буде так само ефективно, як і гра 4х4. Тому що на останніх хвилинах ми нагнітали і могли забити не один гол. Це мають бути і різні варіанти оборони. Зараз наша головна проблема – це реалізація моментів. Наче до «п’ятачка» все нормально розігруємо, а там – то воротар, то захисник, то штанга. Ми не дограємо у захисті, а «Ураган» цим користується. Значить, кваліфікація гравців «Урагану» на сьогоднішній день трохи вища. А ми ще не готові переламати гру в тяжкі хвилини. Я хочу сказати, що команда у нас перспективна, і свої очки ми наберемо. Ми працюємо, придивляємось, готуємось до команд. Сьогодні по-справжньому повернувся Новак, хоча з ним у другому таймі було грати важче. Але від нього йшла гострота – це те, що треба. Плюс, у другій четвірці Мануйленко та Фаренюк дуже пристойно виглядали. Але треба ще час. Я не кажу, що це виправдовування. Я вірю в цю команду і вважаю, що нам по силах поборотися за вищі місця, які хочуть бачити і болільники, і президент. Поки тільки можу вибачитись перед вболівальниками та нашим керівництвом за результат. Думаю, гра сподобалася глядачам – я так сподіваюсь.

- Що Ви скажете стосовно появи Басича у першій четвірці, а Фаренюка – у другій?
- Я думаю, що в цьому щось є. Ми шукаємо варіанти. Враховуючи те, що Басич у минулому сезоні грав у першій четвірці, коли був тандем Басич – Піддубний. Плануємо ще підтягнути Концебу. На це потрібен час. Треба їм притертись та зрозуміти все, що я від них хочу: як грати, куди бігти. Це непросто поки що дається.

- Концеба поки що випадає з першої четвірки…
- Я не можу так сказати, що він випадає. Гра на гру не приходиться. Гравці теж набирають. Вони ростуть. Нічого, до нього претензій немає. Всі працюють, всі хлопці стараються, віддаються на тренуваннях. Команда мені підходить, і у колективі все зараз добре. Я все-таки сподіваюсь, що ми не будемо опускатися в яму. Хоча поразка б’є по самолюбству. Це треба переживати, знаходити до хлопців слова. У нас зараз дві гри. «Юні-Ламан» та «Сокіл» - це команди, які нам по силах. Нам треба брати очки, щоб підійматися вгору.

Іван Скіцко, головний тренер НФК «Ураган» (Івано-Франківськ):

- Чи очікували Ви, що сьогодні буде такою гра, що до останніх секунд нічого не буде ясно?
- Однозначно, ми очікували. Я ще перед матчем про це говорив. Очікували на таку важку гру, що вона буде нервова для нас усіх, особливо для тренерського штабу. Хочу привітати нашу команду з перемогою – дуже важкою. Навіть приємніше таку перемогу виборювати, ніж тоді, коли ведеш м’ячів сім-вісім. Це дуже важлива перемога для нас. У «Кардинала» хороша, поставлена гра. Ми серйозно готувались, переглядали ігри «Кардиналу». Сьогоднішня гра мені дуже сподобалась.

- Що сталося з командою у другому таймі, що вона спочатку додала, забила два м’ячі, а потім все пішло навпаки?
- Однозначно, наше основне завдання було не дати «посадити» «Кардиналу» нас. Як тільки «Кардинал» нас «садив» - у нас починались проблеми. Нам треба було витиснути максимум біля їх воріт. Функціональна підготовка тут зіграла важливу роль. Що не сподобалось, так це те, що за рахунку 3:1 та 4:2 ми не змогли дотиснути суперника, але це завдяки «Кардиналу», який міг навіть врятувати гру. «Кардинал» майже з нічого ледь не зробив нічию.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!